Stiefopa (70) ontkent smokkel van 75 kilogram cocaïne: “Hij werd al in elke haven gecontroleerd en heeft nog steeds een blanco strafblad!”

Een 70-jarige Nederlander blijft ontkennen dat hij iets te maken heeft met cocaïnesmokkel via de Zeebrugse haven. In zijn container werd 75 kilo coke aangetroffen. “Maar de goederen komen nooit tot bij hem!”

Op 8 januari 2021 ontdekte de douane in de Zeebrugse haven 75 kilo cocaïne in een container met maniok, een eetbare knol, uit Costa Rica. De drugs hadden een straatwaarde van om en bij de 3,75 miljoen euro. De container werd opgehaald door de 30-jarige G.F. uit Kortemark. Hij werd ter plaatse opgepakt en wees de 70-jarige Nederlander Louis V., de stiefopa van zijn vriendin, aan als opdrachtgever. Ook diens landgenoot A.Z. (32) was volgens G.F. betrokken bij de smokkel. Louis V. werd op 29 juni 2021 in Nederland opgepakt en zit sindsdien achter de tralies. Hij kreeg zes jaar cel, maar ging in beroep tegen zijn straf. “Hij is 70 jaar, heeft een blanco strafblad in gans Europa en werd overal gecontroleerd in elke Europese haven! Bovendien werden die goederen ook altijd vanuit de haven verscheept, nooit kwamen ze rechtstreeks tot bij hem”, pleitte zijn advocaat. “In Engeland was hij ooit twee maanden verdacht in een drugssmokkeldossier maar dat leidde nooit tot een vervolging. Hij heeft een blanco strafblad. Hij is hier door de vriend van zijn kleindochter onder de bus gegooid.”

Maar het openbaar ministerie ziet het anders. Enerzijds begrijpt de procureur-generaal niet wat de vriend van zijn kleindochter te winnen heeft met hem ‘voor de bus te gooien.’ En hij merkt ook een enorme discrepantie op tussen de waarde van de inhoud van de containers en het bedrag waarop ze worden verkocht. “De verkoop van het fruit gaat met enorm veel verlies gepaard: liefst 180.000 euro!” Hij is er dan ook van overtuigd dat die 75 kilo coke niet de eerste onderschepte zending was. De bekentenis van G.F., het boekhoudkundig verlies bij de transporten van het fruit uit Zuid-Amerika en de aangetroffen 75 kilo, zijn voor hem voldoende bewijs. Maar omdat Louis V. een blanco strafblad heeft, volstaat voor hem vier jaar met uitstel, behalve de periode dat hij nu al in de gevangenis zat.

De Kortemarkenaar kwam na een half jaar cel vrij onder voorwaarden. Hij kreeg uiteindelijk 37 maanden cel en 12.500 euro verbeurdverklaring. Daarnaast kreeg hij ook een verbod van tien jaar om de havens van Zeebrugge, Antwerpen en Gent te betreden en ging niet in beroep. A.Z., die op dezelfde dag als Louis V. werd opgepakt, zou op de dag van de onderschepping een oogje in het zeil hebben gehouden in de haven. Maar dat ontkende de Nederlander met klem. Hij werd vrijgesproken, maar in beroep werd nu 24 maanden met uitstel gevorderd door het openbaar ministerie. Uitspraak op 21 februari. (OSM)

The post Stiefopa (70) ontkent smokkel van 75 kilogram cocaïne: “Hij werd al in elke haven gecontroleerd en heeft nog steeds een blanco strafblad!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

De teleurstelling is groot, niet in het minst bij Jan Vertonghen, wiens ongelukkige owngoal het verdict voor de duivels betekende.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »

Weer yoga in de weide van boer Jos

In de weide van boer Jos in Reningelst kan je op vrijdag 12 juli opnieuw een workshop yoga volgen. Dit jaar wordt gekozen voor een avondsessie.
The post Weer yoga in de weide van boer Jos appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie-interventie bij paleis van Versailles door geschil tussen verkopers

Er heeft donderdagnamiddag een interventie van de veiligheidsdiensten plaatsgevonden bij het paleis van Versailles, in de buurt van Parijs. Dat zou het gevolg zijn van een geschil tussen twee verkopers, waarbij een van hen een mes had getrokken. Dat meldt de krant Le Figaro, die sprak met een politiebron. Er zou geen sprake zijn van terreur.

Lees meer »

KIJK. Beloega’s Plombir en Miranda, die gered werden uit belegerde Charkiv, maken het goed in grootste aquarium van Europa

Beloegadolfijnen Plombir (15) en Miranda (14) zwemmen rond in hun nieuwe thuis in Valencia, Spanje. Geen evidentie, want enkele weken geleden zaten ze nog in Charkiv, Oekraïne, waar Russische bommen en raketten insloegen tot op een paar honderd meter van hun verblijf. Een internationaal team vervoerde hen toen naar het grootste aquarium van Europa: L’Oceanogràfic. De twee witte dolfijnen maken

Lees meer »

Cindy (45) en Dave (48) nemen bakkerij ‘t Molentje in Oostende over: “Omtoveren tot een gezellige broodjeszaak”

Echtpaar en zakenpartners Cindy Vanhoof (45) en Dave Gielen (48) waren 10 jaar lang de gezichten van frituur Cindy’s Frietje in Bilzen, Limburg. Beiden voelden dat het tijd werd voor een nieuw avontuur. Toen ze zagen dat bakkerij ‘t Molentje in de Madridstraat een nieuwe uitbater zocht, waagden ze meteen de sprong. “Het is altijd blijven kriebelen om ooit zelf

Lees meer »

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drummer Neil Cooper te gast in Heule

Opvallend bezoek in Café De Heerlijkheid in Heule. Donderdagavond verraste Neil Cooper, drummer van de bekende Britse groep ’Therapy?’ de leden van ‘Kortrijk Drumt’ met een exclusieve drumsessie. Neil Cooper ontdekte Kortrijk drumt tijdens een festival.
The post Drummer Neil Cooper te gast in Heule appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »