“Mijn rookstop veranderde alles”: Jonathan (44) is in bijberoep sportcoach en wil je meer laten bewegen

Om ook anderen te helpen bij het sporten volgde Jonathan Hostyn uit Oudenburg een opleiding sportcoach in avondonderwijs. “Door zes jaar geleden met roken te stoppen ben ik beginnen sporten, vooral lopen. En daardoor ben ik veel gaan opzoeken over opbouw en training”, vertelt Jonathan.

Jonathan Hostyn (44) woont met zijn gezin – echtgenote Mieke Geldhof en hun zonen Elijah en Alouis langs de Westkerksestraat. Hij is beroepshalve installateur van verwarming en sanitair. “Nu ben ik in bijberoep sportcoach, ja, een heel andere branche. De aanzet gaat zes jaar terug. Ik ben toen gestopt met roken en beginnen lopen. Door de sigaretten te laten en te sporten voelde ik dat mijn lichaam veranderde en ik me mentaal veel positiever voelde. Nooit gedacht dat ik zo fit zou kunnen worden”, lacht Jonathan.

“Ik had nooit gedacht dat ik zo fit zou worden”

“Door te lopen leer je ook mensen kennen. Onderweg kom je gelijkgestemden tegen. En van het een kwam het ander: men begon me om tips en advies te vragen omdat ik toch al wat had bijgeleerd over sporten”, vertelt Jonathan. “Ik heb dan een opleiding sportcoach gevolgd in avondonderwijs, omdat ik meer wilde te weten komen over hoe je lichaam reageert op het sporten. Nu volg ik nog een bijkomende opleiding in de Vlaamse trainersschool”, is Jonathan heel gemotiveerd. “Wie dat wil, kan dus bij mij terecht voor advies en ook om wat te trainen, want ik heb mijn garage ingericht als fitnesslokaal met loopband, gewichten en fietstrainer om testen te doen.”

Vaarwel aan de sigaret

“Dat ik me nu profileer als sportcoach, heeft vooral tot doel om mensen te motiveren en aan te moedigen om te blijven sporten, vooral richting duursporten. En dat ik gestopt ben met roken, is niet alleen om mezelf beter te voelen, maar ook om de kinderen niet in aanraking te laten komen met de sigaret”, vindt Jonathan belangrijk.

Ook de zonen Elijah (15) en Alouis (13) zijn sportief en spelen allebei bij White Star Oudenburg. Mama Mieke, die medisch medewerker is in AZ Oostende, is weer beginnen studeren. “Ze volgt een opleiding in de voedingsleer”, vertelt Jonathan, die zijn bedrijfje Stay, fit, run, health doopte. Wie een eerste ervaring wil opdoen met Jonathan als sportcoach, kan dat straks in de nieuwe cursus Start to Run, waar hij beginnende lopers zal bijstaan.

Info: www.staycoaching.be en 0485 03 29 98.

The post “Mijn rookstop veranderde alles”: Jonathan (44) is in bijberoep sportcoach en wil je meer laten bewegen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »

KIJK. Deze BV kon Erik Van Looy niet overtuigen om mee te doen aan ‘De slimste mens’: “Hij wilde liever nieuwe BBQ-technieken leren”

Het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ gaat pas op 14 oktober van start, maar van de deelnames van Xander De Rycke, Aster Nzeyimana, Bo Van Spilbeeck en Hannelore Knuts zijn we nu al zeker. Wie nog meer meedoet, kan presentator Erik Van Looy (62) momenteel niet vertellen. Wel verklapt hij in de podcast ‘Mid Mid’ wie niet

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Kamping Kitsch deelt 120 gratis tickets uit aan ouders van kinderen met C-attest: “Beloning voor die nieuwe lading buizen in je kelder”

De storm van de jaarlijkse rapportenslag is ondertussen al gaan liggen, behalve in Kortrijk dan. Daar leverde de hilarische wedstrijd van Kamping Kitsch meer dan 120 winnaars op. Ouders van kinderen die een C-attest hadden, mochten dat doorsturen en ze kregen dan gratis tickets voor het grootste verkleedfestijn van de Lage Landen.
The post Kamping Kitsch deelt 120 gratis

Lees meer »

Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan”

Met de ondertekening van de oprichtingsakte in het stadhuis schoot Welzijnsvereniging Blankenberge officieel uit de startblokken. “Een belangrijke mijlpaal in de realisatie van de nieuwe synergetische zorgsite in Blankenberge”, aldus burgemeester Björn Prasse (Open VLD).
The post Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bakkerij Laurens in Varsenare zwaait Leentje uit na 42 jaar dienst: “Ze werkte hier al toen wij nog niet geboren waren”

Groot feest zondag bij bakkerij Laurens in Varsenare. Na maar liefst 42 jaar achter de toonbank werd Leen ‘Leentje’ Willems er feestelijk uitgezwaaid met wat bijna een dorpsfeest mag genoemd worden. “Leentje werkte hier voor drie opeenvolgende uitbaters. Ze zorgde ook mee voor onze kindjes en we noemden haar vaak onze ‘plusmama’”, zegt bakkersvrouw Melissa Vande Ryse van bakkerij Laurens,

Lees meer »

Na haar ontslag bij ‘Thuis’ duikt actrice Muriel Bats voor het eerst op in seizoensfinale van ‘Familie’

Tussen alle spannende momenten tijdens de seizoensfinale van ‘Familie’ dook ook een nieuw personage op: tante Georgine. Zij wordt vertolkt door actrice Muriel Bats (56), die eerder ook meespeelde in ‘Thuis’. Opmerkelijk, ook haar nichtje Samira in de VTM-reeks, gespeeld door Belinda Voorspoels, maakte enkele jaren geleden de overstap van ‘Thuis’ naar ‘Familie’.

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »