Leander Baele is trainer en speler bij Daring Brugge (2A)

Leander Baele telt amper 19 lentes en is daarmee ongetwijfeld een van de jongste jeugdoefenmeesters in onze provincie. Zijn leerlingen (U12) zijn amper een paar jaar jonger dan hun coach. Leander krijgt lof van de jeugdverantwoordelijken Preben Verbandt en Mario Matthys.

Op vrijdag 19 januari organiseerde de beheerraad van Daring Brugge een nieuwjaarsreceptie voor leden, sympathisanten, sponsors en plaatselijke politici. Voorzitter Wim Vandycke verscheen volledig uitgedost op het podium, inclusief vlinderdas. Hij opende zijn speech met een allusie naar zijn strikje: “Dit is mijn manier om het zo succesvolle jaar 2023 af te sluiten. We promoveerden voor het eerst in de geschiedenis naar tweede provinciale en de jeugdwerking groeit en bloeit in alle gelederen.”

Leander Baele was één en al oor. Na de geplogenheden zetten we ons buiten voor een babbel. “Ik telde zeven lentes toen ik hier probeerde te voetballen. Na een paar toertjes was ik al serieus moe maar toch beet ik door. Elk jaar groeide ik mee door en afgelopen kampioenschap fungeerde ik als kapitein bij de lichting U21.”

vaste oefenmeester

“Omstreeks mijn 18 jaar hielp ik al eens mee in tornooitjes en ik stelde vast dat het begeleiden van die kleine pagadders me wel beviel. Van het een kwam het ander en bij aanvang van het kampioenschap mocht ik aantreden als vaste oefenmeester van de lichting U8. Dan volgde een reorganisatie en ik kreeg een relatief moeilijke groep onder mijn hoede: U12. Ondanks mijn jeugdige leeftijd heb ik niet de minste moeite om de orde te handhaven. Wel bereid ik mijn oefensessies altijd optimaal voor”, vertelt hij.

zwarte sneeuw zien

“Als trainer gaat het me momenteel voor de wind. Als speler zie ik momenteel een beetje zwarte sneeuw. Al sinds het begin van het kampioenschap sukkel ik met mijn lies. In februari zal ik hervatten en ik hoop dat het leed voorbij zal zijn. Alle mogelijkheden liggen dus nog open: als trainer en als speler. Als ik mijn grote voorbeeld mag citeren, dan wijs ik naar Kenneth Claes, de trainer van de bijzondere beloften: een sublieme coach en voetballer. Meestal ga ik samen met hem naar de eerste ploeg kijken.” (JPV)

Zondag 28 januari om 14.30 uur: Daring Brugge VV – KSV Diksmuide B.

The post Leander Baele is trainer en speler bij Daring Brugge (2A) is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drugdealers op Werchter zullen meteen gedagvaard worden of voorgeleid

Bezoekers van het muziekfestival Rock Werchter die betrapt worden op het dealen van drugs, zullen meteen gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank, of voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Druggebruikers krijgen dan weer een minnelijke schikking voorgesteld die ter plaatse kan betaald worden. Dat meldt het Leuvense parket vrijdag.

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Bepaling strafmaat in rechtszaak rond Trump en Stormy Daniels uitgesteld tot 18 september

De bepaling van de strafmaat in het proces tegen voormalig Republikeins president Donald Trump voor het betalen van zwijggeld aan een pornoster is uitgesteld tot 18 september. Dat blijkt uit een juridisch document dat AFP kon bemachtigen. Op 6 september zal rechter Juan Merchan zich uitspreken over de potentiële impact van de beslissing van het Hooggerechtshof op deze rechtszaak.

Lees meer »

Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten”

Van 12 tot en met 14 juli vindt in het heraangelegde Minnewaterpark in Brugge het jaarlijks Cactusfestival plaats. Deze 41ste editie is ook het afscheid van Bruggeling Patrick Keersebilck, die in oktober als directeur van Cactus Muziekcentrum met pensioen gaat.
The post Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten” appeared

Lees meer »

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen hun Slovaakse vrienden aan het station van Adinkerke

Na twee jaar was het een blij weerzien met de 33 Slovaakse vrienden die aan het station van Adinkerke werden opgewacht door de vereniging ‘Vrienden van Hlohovec’. Het uitwisselingsproject groeide uit de jaarlijkse herdenkingsplechtigheden die sinds 1970 worden gehouden voor de Tsjechische en Slovaakse soldaten die sneuvelden bij de bevrijding van onze streek.
The post ‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen

Lees meer »