KSV De Ruiter (3A) blijft verbazen met tweede plek

Voor het seizoen waren er eigenlijk maar twee uitgesproken titelkandidaten met Dosko Beveren en Beselare, maar altijd is er wel ergens een verrassing. Dit jaar heet die ploeg KSV De Ruiter, die nog maar net uit vierde provinciale is gepromoveerd. Na 17 speeldagen staat het team van Gregory Werbrouck op een mooie gedeelde tweede plaats op 7 punten van leider Beselare, niet toevallig de tegenstander van zondag.

Met de 23-jarige doelman Keanu Provoost blikken we vooruit op deze topper. “Niemand kan wellicht ontkennen dat Beselare de beste ploeg is van de reeks. Ze staan niet toevallig solo op kop. Vandaar dat we ook zondag al tevreden zouden zijn met een gelijkspel, met een overwinning natuurlijk dubbel tevreden. Zelf hadden wij ons seizoen niet zo verwacht. Na een promotie hoop je om in eerste instantie zo snel mogelijk het behoud te realiseren en de rest zie je dan wel, want het bestuur wil eigenlijk alleen een stabiele derdeprovincialer zijn. Natuurlijk hebben we nu al onze ambities verlegd. We zullen met niks minder tevreden zijn dan een eindrondeticket. En eens daarin weet je natuurlijk nooit. Onze visie voor de eindronde is: alles mag en niets moet.” KSV De Ruiter beschikt dit seizoen over twee evenwaardige keepers met Sam Vanden Borre en Keanu Provoost. Eerstgenoemde kreeg tot eind november de voorkeur. “Dan gaf Sam zijn selectie op om de Kilimanjaro te beklimmen. Voor mij was dit de uitgelezen kans om mij te bewijzen. Uiteindelijk heb ik die met beide kansen gegrepen. Sindsdien hebben we niet meer verloren.”

Kansen

Er is dus geen reden tot vertrek? “Zeker niet. Twee jaar geleden ben ik hier aangekomen omdat er bij mijn vorige club Hooglede geen speelmogelijkheden waren bij de eerste ploeg. Hier gaf men die kansen wel. Vandaar dat ik nu een van de eerste was om een nieuwe verbintenis voor volgend jaar te ondertekenen”, besluit de zelfstandig schrijnwerker uit Hooglede. (SBR)

Zondag 28 januari om 14.30 uur: KSV De Ruiter – KEVC Beselare.

The post KSV De Ruiter (3A) blijft verbazen met tweede plek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jozef Bekaert wordt 85 en viert 60 jaar priesterschap: “Parochie gedragen door mensen”

Op zondag 15 september viert pastoor Jozef Bekaert uit de Schoolstraat zijn 85ste verjaardag, maar ook zijn 60 jaar priesterschap. Om 10 uur is er een eucharistieviering in de Sint-Amandskerk, waar alle parochianen welkom zijn. De misviering wordt opgeluisterd door het koor ‘Gaudeamus Igitur’ uit Roeselare.
The post Jozef Bekaert wordt 85 en viert 60 jaar priesterschap: “Parochie gedragen

Lees meer »

“De mensen zijn het zat”: liberale partijleider waarschuwt dat Duitsland controle over migratie is verloren

De liberalen van de FDP zitten bij de deelstaatverkiezingen in Saksen en Thüringen in de hoek waar de klappen vallen en halen de kiesdrempel niet. FDP-leider, Christian Lindner, bekritiseerde het beleid van de gevestigde partijen en waarschuwde dat burgers “op zoek zouden gaan naar een ander systeem” als het huidige migratiebeleid niet op de schop gaat.

Lees meer »

Leven tussen de deadlines: “Ik zie mijn meubels na mijn dood op het stort belanden… en dat is niet erg”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

Geen derde opeenvolgende paralympische medaille voor tafeltennisser Florian Van Acker

Op de Paralympische Spelen in Parijs kwam Florian Van Acker woensdag voor het eerst in actie. De 27-jarige tafeltennisser uit Sint-Juliaan begon zijn derde opeenvolgende Spelen in de kwartfinale tegen de 17-jarige Taiwanees Chen Po Yen, maar verloor in vier sets (9-11, 7-11, 12-10, 7-11).
The post Geen derde opeenvolgende paralympische medaille voor tafeltennisser Florian Van Acker appeared first

Lees meer »

Minister Dalle (CD&V) ziet in audit van VRT “geen oplossing” na ontslag van twee televisiebazen

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, heeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg gegeven over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurde tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen op uitgenodigd waren. Brepoels daagde niet op “om

Lees meer »

DEEL 3 – 80 jaar geleden werden Wingene en Ruiselede bevrijd: balanceren tussen vreugde en angst

Bevrijd van de verstikkende wurggreep van vier jaar Duitse bezetting is elk beetje goed nieuws in Wingene en Ruiselede een reden om te feesten: de terugkeer van een gevlucht familielid, de heropening van cafés, marktzangers in actie, bevrijdingstochten met fanfare, een gloednieuwe land- en tuinbouwbeurs in Zwevezele. Maar de angst blijft. Een verdwaalde Duitse V2-bom slaat een diepe krater nabij

Lees meer »