Frederik Van Kerrebrouck is de Krak van Zuienkerke: “Ik trad als voorzitter in de voetsporen van mijn opa”

De stemmen zijn geteld en de winnaar tekende zich duidelijk af: Frederik Van Kerrebrouck, voorzitter van het plaatselijke feestcomité, is met ruime voorsprong de nieuwe Krak van Zuienkerke geworden. “Een mooie opsteker voor heel ons team”, zegt een trotse Frederik.

Frederik Van Kerrebrouck

Privé

Frederik Van Kerrebrouck (42) woont met zijn partner Tina Delahaye (38) en hun twee kinderen Lars (7) en Floor (4) in de Nieuwe Steenweg.

Loopbaan

Frederik is afgestudeerd aan Ter Groene Poorte en heeft dan eerst een aantal jaren thuis bij zijn ouders gewerkt in de slagerij. Daarna heeft hij zichzelf omgeschoold tot fietshersteller, en nu werkt hij als mecanicien bij Derma Trucks in Brugge.

Vrije tijd

“Biljarten op café, motorrijden, darten, met de kindjes bezig zijn en nu en dan een beetje knutselen thuis. Ook is het leuk om in de zomer eens de fiets te nemen en een terrasje te doen. Voorts ben ik ook een echte metalfreak.”

Frederik Van Kerrebrouck (42) bleek als nieuwe voorzitter van het Zuienkerkse feestcomité de gedoodverfde favoriet te zijn om Krak te worden. Of de nominatie op zich al veel teweegbracht? “Ik heb er toch wel wat reactie op gehad, ja. Veel mensen kwamen me zeggen dat ze op mij gestemd hadden: ‘Hier zie, de nieuwe Krak’, ging het dan keer op keer – terwijl ik dacht: ‘Ho maar, de stemmen zijn nog niet eens geteld’”, lacht Frederik.

Frisse wind

Ondertussen is hij zo’n anderhalf jaar voorzitter van het feestcomité. De nieuwjaarsreceptie van 2023 was mijn vuurdoop. “Dit jaar hebben we daar met het feestcomité een paar nieuwe accentjes gelegd die goed onthaald zijn. En ik denk ook dat we erin geslaagd zijn om met ons nieuwe bestuur een frisse wind te laten waaien. Er zit opnieuw schwung in”, klinkt het. Frederik wil de titel dan ook opdragen aan het volledige feestcomité. “Ik wil die pluim niet alleen op mijn hoed steken, we zijn een team. Dit gezegd zijnde, ben ik er natuurlijk wel trots op dat ik de Zuienkerkse Krak geworden ben. Ik ben als voorzitter ook niet echt stemmen gaan ronselen, ik heb het gewoon één keer gedeeld op mijn Facebookpagina en that’s it. Al moet ik daar eerlijkheidshalve toch aan toevoegen dat mijn vrouw Tina wél goed haar best heeft gedaan om reclame voor mij te maken”, glimlacht Frederik. ‘Achter elke sterke man staat een sterke vrouw’, zegt het spreekwoord.

Meer dan verdiend

“Maar Frederik heeft die titel meer dan verdiend”, werpt Tina op. “Als hij zich ergens voor inzet, gaat hij voor de volle honderd procent en weet je ook altijd wat je aan hem hebt. Bij Frederik is ’t nooit totetrekkerie.” “Al klaagt Tina weleens dat ik niet veel thuis ben”, lacht Frederik. “Maar dat hoort erbij natuurlijk.”

Op hetzelfde elan

Toen hij de fakkel overnam van Geert Claerhout, was Frederik al een tiental jaar ondervoorzitter van het feestcomité. Als voorzitter stapte hij in de voetsporen van zijn grootvader Walter Verleye, de oprichter. “In welk jaar dat was, weten we niet meer precies. Maar wel dat het voortgekomen is uit een bal dat in café Sint-Sebastiaan werd gehouden om crosser Rudy Verburgh te steunen. Opa is vele jaren voorzitter geweest en vroeg mij om erbij te komen, in het jaar dat hij er zelf mee stopte. Ze waren toen op zoek naar vers bloed”, aldus Frederik, die als nieuwe voorzitter ook meteen een frisse wind door de Zuienkerkse activiteitenkalender liet waaien. “Het volksspelentornooi op het dorpsplein eind september, was een gigantisch succes. Het toonde dat er nood was aan dergelijke gezinsactiviteiten, en dat we met dit initiatief op het goede spoor zaten. De conclusie die we hier met het feestcomité aan mogen vastknopen, lijkt me dan ook klaar en duidelijk: gewoon op hetzelfde elan voortdoen”, besluit Frederik.

Wat brengt 2024 voor het feestcomité?

“Vooreerst willen we zoals gezegd op hetzelfde elan voortdoen. De volksspelen op ‘kleine kermis’ kenden een massale opkomst en dus krijgen ze zeker een vervolg. Misschien kunnen we dat ook nog wat uitbreiden. En daarnaast hebben we met het feestcomité ook de ambitie om in iedere deelgemeente iets te organiseren, wel op voorwaarde dat er lokale medewerking is.”

Welke troeven heeft Zuienkerke, dat je onder de kerktoren bent blijven hangen?

“Het is hier goed toeven, tiens. Altijd rustig, alles lekker dichtbij… En van zodra je de deur uitstapt, krijg je hier tenminste nog een goeiedag van de mensen. Het nadeel is wel dat er niet zo heel veel te beleven valt. Maar laat dat nu net iets zijn waar wij met het feestcomité verandering in willen brengen.”

Wat zijn jouw ‘hotspots’ in Zuienkerke?

“Domein Polderwind is een topper. De kindjes kunnen er lekker spelen, je kan er mooi wandelen. Vlotkamp is ook een aanrader: met de kajak naar je tentje varen om te overnachten op het water. En in Zuienkerke-city gaan we graag eens iets drinken in ‘t Boldershof.”

The post Frederik Van Kerrebrouck is de Krak van Zuienkerke: “Ik trad als voorzitter in de voetsporen van mijn opa” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Xi en Poetin pleiten op top in Kazachstan voor “multipolaire wereldorde” als alternatief voor Amerikaanse dominantie

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping hebben donderdag gepleit voor een “multipolaire” wereldorde, weg van het Amerikaanse unilateralisme. Poetin en Xi kwamen bijeen in Astana, hoofdstad van Kazachstan, waar een top plaatsvond van de Shanghai-samenwerkingsorganisatie (SSO), een organisatie die verschillende landen verenigt die op gespannen voet staan met het Westen.

Lees meer »

Burgemeester Ward Vergote van Moorslede geschorst na veroordeling wegens belangenneming

Ward Vergote, de liberale burgemeester van Moorslede, wordt voor de rest van de legislatuur geschorst uit zijn functie. Dat is vernomen op het kabinet van Vlaams minister van binnenlands bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD). “Het gaat om een grove nalatigheid en strookt niet met de voorbeeldfunctie die een burgemeester heeft”, zegt de minister.
The post Burgemeester Ward Vergote van

Lees meer »

“Zijn rider met eisen bestaat uit 37 pagina’s”: alles wat u wil weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Kunstenfestival Watou trekt de kaart van de verbeelding

Van 6 juli tot 1 september is Kunstenfestival Watou er terug met een nieuwe editie, ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken in en rond het dorp en Kasteel De Lovie. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie
The post Kunstenfestival Watou

Lees meer »