FC Aalbeke moet winnen tegen achtervolger Geluwe: “Dan is de helft van het werk al gedaan”

Komende zaterdag staat FC Aalbeke met de komst van naaste achtervolger Geluwe voor de wedstrijd van de waarheid. Bij winst mogen de Blauwe Uilen de feestzaal vastleggen voor de kampioenenviering. Maar bij Aalbeke blijven ze voorzichtig. Ze zijn de les van vorig seizoen nog lang niet vergeten.

FC Aalbeke zwaait in derde provinciale C al het hele seizoen de plak. De jongens van T1 Cedric Renard laten de tegenstand momenteel ver achter zich, tellen zes punten meer dan achtervolger Geluwe en negen meer dan de nummer drie RC Waregem. Als Aalbeke ook zaterdag de baas blijft over Geluwe, ligt de titel voor het grijpen. “Met die titel moeten we niet bezig zijn”, reageert de 21-jarige Matthieu Demeyere. “We zijn pas 17 wedstrijden ver, er kan nog van alles gebeuren. De eerste opdracht is zaterdag winnen van Geluwe. Dan is de helft van het werk al gedaan.”

Matthieu Demeyere droeg vorig seizoen de groen-witte kleuren van Deerlijk. “Ik bracht het er tot de eerste ploeg”, vertelt de centrale verdediger.

Fantastische club

“Toen Deerlijk dit seizoen besliste om een nieuwe doorstart te nemen in vierde provinciale en even later Aalbeke mij contacteerde, was mijn keuze snel gemaakt. Liever bij een ambitieuze club als Aalbeke dan een stap in het onbekende met Deerlijk. Mijn overgang heb ik me nog altijd niet beklaagd. Aalbeke is een fantastische club. Als speler word je er verwend. Voorheen kreeg ik mijn jeugdopleiding bij RC Harelbeke, mocht er al vroeg meetrainen met de A-kern. Om meer speelkansen te krijgen, stapte ik over naar Deerlijk, kwam er de vorige seizoenen goed aan de bak. Met Deerlijk kon ik proeven van eerste provinciale, met Aalbeke hoop ik mijn eerste titel te vieren”, aldus Matthieu.

Matthieu Demeyere heeft zijn studies achter de rug, verdient zijn dagelijks brood als installateur van veiligheidssystemen. “Een leuke job met veel variatie. Dagelijks zijn we de baan op om Vlaanderen veilig te maken. (lacht) Naar het buitenland moeten wij niet, maar Antwerpen en zelfs het verre Limburg zijn me niet vreemd. Niet onbelangrijk, ik moet er geen trainingen voor missen”, besluit hij. (AV)

Zaterdag 27 januari om 18.30 uur: FC Aalbeke-SK Geluwe.

The post FC Aalbeke moet winnen tegen achtervolger Geluwe: “Dan is de helft van het werk al gedaan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

SK Zillebeke is meteen ambitieus bij terugkeer: “Elke tegenstander zal het hier moeilijk krijgen”

Na een jaar zonder eerste elftal is SK Zillebeke weer helemaal terug. En niet zomaar om de tijd te doden: het trainersduo Diego Caron – Diederik Pattyn heeft grootse plannen. Ze mikken op een topvijfplaats dit seizoen, met de ambitie om op korte termijn naar derde provinciale te promoveren.
The post SK Zillebeke is meteen ambitieus bij terugkeer: “Elke

Lees meer »

Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs de Promenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met het gloednieuw cultuurfestival Langs de Promenade. De driedaagse seizoensopener staat garant voor een plejade aan acrobatie, dans, straattheater, kinderanimatie, circus en muziek. Het evenement vindt plaats langs de Havengeulpromenade, die in 2024 exact twintig jaar bestaat.
The post Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs

Lees meer »

Laat ons nu maar focussen op de start van de Spelen

Waar blijft die ‘ongeziene’ sportzomer waarmee Sporza uitpakt? We hadden tijdens het EK alvast een hoog déjà vu-gevoel. Het liep voor de Rode Duivels precies af zoals op het EK 2016, het EK 2020 en het WK 2022: teleurstellend en frustrerend. Bange Tedesco. Wie wél ongezien presteerde in Duitsland, was onze Charles De Ketelaere. Omdat
The post Laat ons

Lees meer »

Politie vindt menselijke resten na verdwijning van twaalfjarige in Australië: “Meisje aangevallen door krokodil”

De Australische politie zegt menselijke resten te hebben gevonden die zouden kunnen overeenkomen met een twaalfjarige tiener die eerder deze week als vermist was opgegeven. Het is niet duidelijk hoe het lichaam van het meisje eraan toe is, maar de politie spreekt van een “gruwelijke” vondst. Mogelijk werd het kind aangevallen door een krokodil tijdens een zwempartij in het noorden

Lees meer »

Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd appeared

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

ILVO stelt Vlaanderens eerste zaai-drone voor: “Minder druk op de bodem, en ook minder onkruid”

Op termijn kunnen landbouwers een zaai-drone gebruiken in plaats van zware machines, als ze nieuwe gewassen willen zaaien. Zeker op akkers die er slecht bijliggen kan zo’n drone nuttig zijn. ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, heeft de drone uitgetest en spreekt alleen van voordelen. "Het enige nadeel, is het ontbreken van een goed wettelijk kader", zo klinkt

Lees meer »

Ouders van verdronken Harmony (7) spreken voor het eerst: “Mijn zoon was bang van water. Waarom werd er niet op hem gelet?”

Met veel vraagtekens blijven ze achter. De ouders van Harmony Francis (7) uit Borgerhout weten nog steeds niet wat hun zoontje afgelopen donderdag precies is overkomen in het recreatiedomein De Mosten. Harmony, die niet kon zwemmen, verdronk die dag tijdens een schooluitstap in het meer. “Bij de telling moesten alle leerlingen op hun handdoek op het strand gaan zitten. Die

Lees meer »

Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook vakantiewoning ‘Wouter’s Home’ in Roeselare: “Goedkoper alternatief”

Ignace Defever van De Bonte Os in Roeselare opent in augustus, op een steenworp van zijn hotel in de Sint-Hubrechtsstraat, vakantiehuis Wouter’s Home. “Hier verblijven is goedkoper dan in het hotel”, aldus Ignace die enkele opmerkelijke objecten onderbracht in de woning waar vier tot tien personen kunnen verblijven.
The post Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook

Lees meer »