“Dit zijn geen ouders, maar beulen”: moeder riskeert acht jaar cel voor mishandeling van zoon en dochter, vader kreeg al celstraf voor verkrachting

“Getekend voor het leven, nog voor het begonnen is.” Meer dan twee jaar lang terroriseerde een Afghaanse vrouw (36) haar zoon en dochter. Ze werden beschimpt, geschopt en geslagen. “Ze kregen meer slagen dan eten.” Alles kwam aan het licht toen de 15-jarige dochter zwanger bleek van haar eigen vader. Hij kreeg daarvoor al een celstraf.

 

Meer krantenkoppen in België

Vzw JOC De Metropool komt tot huurovereenkomst met stad Wervik: “We erkennen de waarde van het jeugdhuis voor de jongeren in de regio”

Nu JOC De Metropool naast het GC Gilwe in de Wervikstraat in Geluwe een vzw is geworden, kwam het tot een huurovereenkomst met de stad. Nadat de gemeenteraad van Wervik die overeenkomst unaniem goedkeurde, vond in het jeugdlokaal de officiële ondertekening tussen beide partijen plaats.
The post Vzw JOC De Metropool komt tot huurovereenkomst met stad Wervik: “We erkennen

Lees meer »

Nooit uitgezonden interview met pedoseksueel kan Axel Daeseleire zuur opbreken

Acteur en tv-presentator Axel Daeseleire riskeert voor de rechtbank te komen voor een interview dat hij naar aanleiding van het tv-programma ‘Axel gaat binnen’ heeft afgenomen. Dat meldt HLN. Volgens het parket maakten de makers van het tv-programma, waaronder dus ook Daeseleire, onder meer “misbruik van de zwakbegaafdheid” van de persoon, die een IQ van 67 zou hebben.

Lees meer »

Anderlecht draait knap mee bovenin, Cercle zelfs leider: ontdek hier het programma en de klassementen in Europa League en Conference League

Zes op zes voor Anderlecht in de Europa League, nadat het knap won op het veld van Real Sociedad. Daardoor draait paars-wit bovenaan mee – het staat momenteel vijfde. Union raakte niet verder dan een 0-0 tegen Bodo/Glimt en vertoeft in de gevarenzone. In de Conference League kon AA Gent niet stunten op het veld van Chelsea. Cercle Brugge opende

Lees meer »

Gerepatrieerde Belgen getuigen over evacuatie uit Libanon: “Moeilijke beslissing, maar het wordt er elke dag gevaarlijker” 

De Belgen die gisteren uit Libanon geëvacueerd zijn, vertellen dat de situatie er niet langer houdbaar was. Ze zijn dankbaar om terug in België te zijn, maar denken ook aan hun familie en kennissen die nog in gevaar verkeren. Later vandaag worden er volgens minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) opnieuw een 50-tal landgenoten gerepatrieerd.

Lees meer »

Ligt de uitvinder van de bitcoin in dit povere graf in Heverlee?

Als de geruchten kloppen, dan onthult een nieuwe HBO-docu woensdag wie in 2008 de bitcoin heeft uitgevonden, al jaren een groot mysterie. Sterker nog, het zou gaan om een Amerikaanse computerwetenschapper die zowaar in Leuven begraven ligt. “Eerst zien en dan geloven”, reageert de Leuvense prof die de man destijds onder zijn vleugels had als doctoraatsstudent. Pittig detail: de oprichter

Lees meer »

Dreamboys keren terug naar ons land na succesvolle tournee, waaronder in Kursaal Oostende

Na vorig jaar nokvolle zalen in Capitole, Trixxo Theater, Kursaal Oostende en Viage in België keren de Dreamboys terug met hun sensuele dansvoorstelling. De populaire dansgroep, die bekend staat als pioniers binnen het mannelijke entertainment, blijft het publiek betoveren met hun stijl, charme en aantrekkingskracht.
The post Dreamboys keren terug naar ons land na succesvolle tournee, waaronder in Kursaal

Lees meer »

Meisjes roken en vapen voor het eerst evenveel als jongens

Roken was lange tijd eerder iets voor jongens dan voor meisjes. Maar die verschillen zijn grotendeels verdwenen: beide geslachten vertonen tegenwoordig een gelijklopend rook- en vapegedrag. Dat blijkt uit een bevraging bij ruim 7.500 jongeren van 12 tot 18 jaar door het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) en het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Lees meer »

Portretten ex-burgemeesters van Bredene prijken in het gemeentehuis: “Deze leiders hebben hun stempel gedrukt”

Afgelopen vrijdag is in het gemeentehuis de tentoonstelling ‘Bredense burgemeesters door de jaren heen’ geopend. De expo toont niet enkel de gezichten van de vroegere burgemeesters maar geeft aan de hand van hun portretten een stukje van de rijkgevulde (politieke) geschiedenis van Bredene prijs.
The post Portretten ex-burgemeesters van Bredene prijken in het gemeentehuis: “Deze leiders hebben hun stempel

Lees meer »