Coach en speelsters Hermes B overtuigd van sterke terugronde: “We horen thuis in Promo 3”

In de schaduw van het A-team proberen de meisjes van Hermes B zich te handhaven in Promo 3. De ploeg van coach Mireille Rahoens (60) promoveerde vorig jaar als kampioen, maar moest zich in de heenronde nog wat aanpassen aan het niveau van een hogere reeks.

“Het is moeilijker dan ik had verwacht”, opent de dynamische secretaris van de kustploeg. “Wegens studieredenen stopten vier meisjes uit mijn kampioenenploeg en dat is toch een serieuze aderlating gebleken. De speelsters die hen vervangen kwamen over uit het andere team dat vorig seizoen in Promo 4 speelde en het is niet meer dan normaal dat die meisjes wat tijd nodig hebben om hun draai te vinden. Ook het spelniveau ligt hoger in Promo 3. Het is geen toeval dat alle ploegen die vorig seizoen promoveerden onderaan de rangschikking terug te vinden zijn.”

Behoud verzekeren

De ervaren coach van Hermes 2 is er nochtans rotsvast van overtuigd dat haar team in de komende weken het behoud zal verzekeren. “Mijn ploeg is meer waard dan een derde laatste plaats. Ik heb geen team om te zakken en dat zullen we in de komende weken bewijzen. Begin februari staan twee belangrijke wedstrijden tegen Apollo Koekelare en Sarrako Kortemark op ons programma. Die partijen moeten we zeker winnen en dan zie ik het wel goed komen. Een zevende of achtste plaats is zeker haalbaar. Ik ben er zeker van dat mijn speelsters een sterke terugronde zullen spelen.”

Kapitein Myrthe Desmet (18) deelt de mening van haar coach en is er eveneens van overtuigd dat de ploeg de komende weken beter voor de dag zal komen. “Tegen Davolo Loppem, een ploeg uit de top drie, hebben we twee weken geleden weliswaar verloren, maar we hebben in die wedstrijd getoond dat we al heel wat progressie gemaakt hebben. Ook de sfeer in de ploeg blijft uitstekend en we gaan er elke wedstrijd voluit voor. Er zijn enkele tegenstanders die we qua niveau niet aankunnen, maar tegen de meeste andere ploegen zullen we de komende maanden bewijzen dat we in Promo 3 thuishoren.” (PDC)

Zaterdag 27 januari om 20.30 uur: VC Ruiselede A – Hermes Oostende B

The post Coach en speelsters Hermes B overtuigd van sterke terugronde: “We horen thuis in Promo 3” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Criminaliteit in Wervik leidt tot open brief van oppositiepartij N-VA aan stadsbestuur: “Onveiligheidsgevoel was nog nooit zo groot”

De opstoot van de criminaliteit in de grensstad Wervik stopt maar niet. In een open brief aan het stadsbestuur vraagt de oppositiepartij N-VA het samenroepen van een gemeenteraadscommissie. “Graag hadden we eens met de korpschef van de politiezone Arro Ieper of zijn vervanger vernomen wat de politie aan deze problematiek gaat doen of doet”, zegt fractieleider Sanne Vantomme.
The

Lees meer »

Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout

Torhout is een wandelroute rijker: het Krommenhaakpad. Het gloednieuwe traject van 7,7 kilometer werd uitgestippeld door Ivan Bauwens en zijn vrouw Lucrèse Warnez, die de lokale afdeling van Pasar leiden.
The post Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

André en Liliane zijn een gouden paar

Op 14 juni waren André Verspaille en Liliane Verschueren 50 jaar gehuwd. Dit gouden huwelijksjubileum werd onlangs gevierd.
The post André en Liliane zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Natacha zwerft al jaren alleen rond in oorlogsgebied

Ik liep Natacha voor het eerst tegen het lijf op 2 oktober 2022, twee dagen na de bevrijding van ­Lyman. Ze woonde vroeger op de Krim, maar was haar papieren kwijtgeraakt in Kiev, waarna ze de grens met het door Rusland bezette gebied niet meer over mocht. Na veel omzwervingen kwam ze in Lyman ­terecht. Toen de oorlog uitbrak, kon

Lees meer »

Driedaags feest aan café Hazekapel

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juli is er een driedaags feest aan café Hazekapel in de Doelstraat 97 in Ingelmunster.
The post Driedaags feest aan café Hazekapel appeared first on KW.be.

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

KIJK. De snelste in de tussenspurt, de eerste waaier gemist en net geen eerste ritzege: de dag van Jasper Philipsen in beeld

Opnieuw geen ritzege voor Jasper Philipsen. Na de tweede plek achter Mark Cavendish gisteren, werd hij nu tweede achter Dylan Groenewegen. Voor de spurt reed Philipsen zich in de kijker door de tussensprint te winnen. Nadien was er even paniek, toen ie in de tweede waaier belandde. Alles werd gelukkig voor hem snel rechtgezet. In Dijon kwam de ‘Vlam van

Lees meer »

Vlaamse voetbalfans hard voor Rode Duivels in HLN-enqûete: helft wil Tedesco zien vertrekken, een derde vindt dat Lukaku best stopt bij nationale ploeg

U vond het voetbal van de Rode Duivels saai. Dat blijkt uit de Grote EK-enquête van HLN, uitgevoerd door iVOX. Meer dan de helft van de Vlaamse voetbalfans meent dat bondscoach Domenico Tedesco moet opstappen na het mislukte toernooi in Duitsland. Bijna één op de drie vindt ook dat Lukaku best stopt bij de nationale ploeg, terwijl 80% van mening

Lees meer »

Oudere man gereanimeerd in Melle, maar even later toch overleden in ziekenhuis

Op het Gemeenteplein in Melle werd donderdagavond een oudere man levenloos aangetroffen en ter plaatse door de hulpdiensten lange tijd gereanimeerd. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar daar overleed hij kort na aankomst. De politie voert een onderzoek naar de omstandigheden of het om een fietsongeval of een medisch incident gaat.

Lees meer »

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »