Besmetten zoogdieren elkaar nu ook met vogelgriep? Virus veroorzaakt massale sterfte bij zeeolifanten: “9 op de 10 jongen is overleden”

De huidige uitbraak van de vogelgriep blijft voor catastrofes zorgen en het einde van deze ecologische ramp lijkt nog lang niet in zicht. De massale sterfte van zuidelijke zeeolifantenjongen is het zoveelste voorbeeld. Meer dan 17.000 zuidelijke zeeolifanten die vorig jaar in Argentinië geboren werden, zijn inmiddels overleden aan de gevolgen van de vogelgriep. Wat wetenschappers hieraan vooral verontrustend vinden is dat zoogdieren elkaar nu ook lijken te kunnen besmetten. “De aanblik van zeeolifanten die dood of stervend op de stranden liggen, kan alleen maar beschreven worden als apocalyptisch” 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Inwoners meten schade op na overstromingen in provincie Luxemburg, ook huis van Alexandro helemaal onder de modder: “Alles is kapot”

Delen van de provincie Luxemburg hebben te kampen met wateroverlast na het zware onweer van afgelopen nacht. In sommige straten stond het water zelfs meer dan een meter hoog. Onder meer Aubange en Athus werden zwaar getroffen. De hulpdiensten kregen meer dan 600 oproepen binnen. Ook het huis van Alexandro zit helemaal onder de modder. “Er is veel schade, alles

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Antwerpse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

Workshops en try-out bij Stefans Pottery

Bij Stefans Pottery in Roesbrugge kan je op zaterdag 6 en zondag 7 juli aan de slag. Je kan aansluiten bij een try-out of deelnemen aan een workshop decoratie keramiek.
The post Workshops en try-out bij Stefans Pottery appeared first on KW.be.

Lees meer »