Stefan (61) en Katrien (60) zetten na 40 jaar punt achter restaurant Ramblas, buren nemen zaak over: “Tijd voor een nieuwe uitdaging”

Na een loopbaan van zowat veertig jaar binnen de horeca geven Stefan Vander Espt (61) en Katrien Vandemoortele (60) het roer van hun restaurant Ramblas op 7 april over aan de uitbaters van het Chinees-Aziatisch restaurant China Delight, vandaag nog buren in de Oostendelaan 12. “Na vier decennia wordt het tijd voor nieuwe uitdaging. Wat precies, daar wordt momenteel nog aan gewerkt. Eén ding is zeker: stilzitten is er niet bij”, stellen Stefan en Katrien, beiden nog vol levenslust.

Het wordt straks wel even wennen wanneer restaurant Ramblas, op de hoek van de Molenstraat en de Oostendelaan, uit het straatbeeld zal verdwijnen ten voordele van China Delight. “De overname kwam er eerder onverwacht. Niettemin keken we de jongste jaren al even uit naar ons pensioen. We hoopten nog een paar jaar verder te kunnen werken om dan volop te genieten van een verdiende rust. Toen kwam de vraag van onze buren, China Delight – dat straks samen met nog een paar aanpalende panden plaats maakt voor nieuwbouwflats – of we niet geïnteresseerd waren om Ramblas over te laten. En ja, bal ging snel aan het rollen. We hebben er, op enkele maanden na, veertig jaar horeca opzitten. Gezien we toch al uitkeken op een mooi slot, was dit het ideale en weliswaar onverwachte moment. Op zondag 7 april verzorgen we onze laatste klanten. Daarna wordt Ramblas omgetoverd tot China Delight. Het zal even wennen worden”, vertelt Stefan.

Van Manderley naar Ramblas

Het begon voor Stefan en Katrien allemaal in 1985 met de uitbating van restaurant Manderley op de Zeedijk in Middelkerke. Toen het pand plaats maakte voor nieuwbouw viel hun oog op restaurant ’t Boerderijtje aan de Oostendelaan, centrum Middelkerke. Het immer dynamische koppel nam de zaak over van Lode Soubry en maakten er Ramblas van. Refererend naar de mooie lange wandelstraat in het toeristische Barcelona, wat direct vakantiesfeer oproept. Het staat intussen buiten kijf: de Ramblas werd spoedig een pleisterplaats voor zij die het begrepen hadden op gezelligheid om en rond een smaakvolle tafel, uit de oven getoverd door Stefan, met Katrien als gedroomde gastvrouw.

“Ja, we deden het met veel liefde voor het vak en genoten ervan dat onze klanten het naar hun zin hadden. Het was hard werken, maar we deden het graag. Vandaag is het een stuk moeilijker om gepast personeel te vinden. We leven in een totaal andere wereld. We zagen intussen de horeca in de jongste decennia sterk veranderen. Of we het zullen missen? Misschien wel. Maar de vreugde die we tot nog toe mochten kennen, laat ons toe met genoegen terug te kijken op onze invulling. We danken hierbij graag onze klanten voor al die trouwe jaren, zonder daarbij onze topmedewerkers Achim, Rick, Sandra, Emiel, Christiaan en onder andere Nancy niet te vergeten. Hun inbreng betekende voor ons een enorme steun. Zij hielpen mee aan de uitbouw van Ramblas”, geven Stefan en Katrien nog graag mee.

Toekomst

Intussen wenkt de toekomst voor de prille zestigers. “Er liggen diverse pistes open. Het is niet onze bedoeling om nog iets nieuws uit de grond te stampen. Weet dat we ook steeds paraat staan om onze zoon, uitbater van de zaken Zandbank en Zanzibar op de Zeedijk, bij te staan waar nodig. We zien het wel. Het zal voor ons in ieder geval rustiger worden”, stelt Katrien.

Hoe dan ook: met het verdwijnen van restaurant Ramblas verliest horeca Middelkerke een van haar jarenlange sterkhouders.

The post Stefan (61) en Katrien (60) zetten na 40 jaar punt achter restaurant Ramblas, buren nemen zaak over: “Tijd voor een nieuwe uitdaging” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

Rockgod Lenny Kravitz (60) greep Werchter bij z’n kruis, al miste hij ook een cruciaal akkoord

Seks heeft dreadlocks en heet Lenny Kravitz (60). Verwekt in een Dixie tijdens een triootje tussen rock-, funk- en soulgoden, aangespoeld op een tropisch strand en sindsdien overal een geliefde bastaard. Kravitz leeft – naar eigen zeggen – al zeven jaar als een pater, maar bracht Rock Werchter van climax naar hoogtepuntje en terug. Al kon het muzikaal allemaal wat

Lees meer »

Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan

Club Brugge heeft de komst van de 24-jarige Argentijn Zaid Romero bekendgemaakt. Romero, een linksvoetige centrale verdediger, ondertekende een contract tot 2028 bij blauw-zwart.
The post Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van Huybrechts en Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Extra geldautomaat voor Saswijk aan het Plovieplein in Bredene

Bredene Vorig jaar sloegen de grootbanken de handen in elkaar en centraliseerden hun geldautomaten op een locatie in de Kapelstraat. Omdat er in de wijk Sas geen cashautomaat meer was, zette gemeenteraadslid Lars Cattrijsse (Vooruit) prompt een petitie op touw en startte het gemeentebestuur onderhandelingen met de overkoepelende organisatie Batopin. “Met resultaat, want straks komt er een nieuwe automaat aan

Lees meer »

Bewoners WZC Sint-Monica genieten samen van Rammsteinconcert: “Normaal tegen zeven uur in ons bed, maar vandaag rocken we mee!”

Ook de bewoners van woonzorgcentrum Sint-Monica ‘De Drie Plantanen’ in Oostende zijn in de ban van Rammstein: nadat ze afgelopen week de opbouw van de festivalweide vanaf de eerste rij meevolgden, rockten ze vanavond tijdens het concert mee vanop hun balkon, ook al kunnen ze de band niet zien. “Het is de eerste keer dat we Rammstein aan het werk

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »