Sea Life Blankenberge laat eerste zeehondje van 2024 vrij

Sea Life Blankenberge heeft woensdag het eerste zeehondje van het jaar weer vrijgelaten in zee. Het dier werd sinds november verzorgd in het zeehondenopvangcentrum van Sea Life. Intussen kon de zeehond voldoende aansterken om weer vrijgelaten te worden in de Noordzee.

De zeehond werd op 11 november gevonden in Sint-Idesbald. Het dier had last van een versnelde en zware ademhaling en een kleine wonde aan haar neus. Daarnaast had ze ook koorts en longwormen. Daarom werd het zeehondje opgevangen door de verzorgers van Sea Life. “Ze at vrij snel zelfstandig en kwam geleidelijk aan terug op haar krachten. We schatten dat ze eind augustus is geboren. Toen we haar binnenbrachten woog ze 17 kilogram. Vandaag weegt ze 38 kilogram, waardoor ze genoeg reserve heeft om de Noordzee terug in te trekken”, zegt Jonathan Meul, hoofddierenverzorger bij Sea Life Blankenberge.

Hou afstand

Momenteel is het pupseizoen voor de grijze zeehonden volop bezig. Daarom vraagt Sea Life opnieuw aan wandelaars om afstand te houden als er een zeehond op het strand ligt. Ook honden worden best aan de leiband gehouden. Als het lijkt te gaan om een zieke zeehond, wordt gevraagd om het team van Sea Life Blankenberge te verwittigen via WhatsApp op +32 477 345 890.

The post Sea Life Blankenberge laat eerste zeehondje van 2024 vrij is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

OPROEP. Wat ga jij met het geld van de staatsbon doen?

Een half miljoen Belgen dat vorig jaar investeerde in de staatsbon, krijgt dat geld deze week terug. Voor hen is er de vraag: wat nu? Opnieuw investeren in de nieuwe staatsbon, profiteren van de stuntrentes bij sommige banken, of misschien wel iets helemaal anders? Laat het ons weten, dan contacteren wij jou mogelijk voor een artikel.

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke hebben geen geheimen voor elkaar: “Wij weten alles, zelfs hoeveel geld we hebben”

Ze zijn de beste vrienden, en hebben eindelijk samen een programma gemaakt. Maar tijdens de opnamen van ‘Jani & James Doen Het Zelf’, waar Jani Kazaltzis (45) en James Cooke (39) onder andere meedraaiden in een frituur, ging het er bij momenten toch bits aan toe. “Achteraf zeiden we tegen elkaar: ‘Hebben wij nu echt ruzie gemaakt over mayonaise?’”

Lees meer »

“Mijn laatste klant was halve eeuw geleden ook mijn eerste klant”: Kapster Nelly gaat na 51 jaar op pensioen

Twee dagen voor haar 70ste verjaardag sneed kapster Nelly het haar van haar laatste klant. Met pijn in het hart, want al meer dan 50 jaar komen veel Lichterveldenaren en niet-Lichterveldenaren bij haar langs.
The post “Mijn laatste klant was halve eeuw geleden ook mijn eerste klant”: Kapster Nelly gaat na 51 jaar op pensioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diamant voor Diana en André

Diana Braekevelt en André Vandeweghe werden op zaterdag 24 augustus op het gemeentehuis ontvangen voor de huldiging naar aanleiding van hun 65ste huwelijksverjaardag. Beiden, afkomstig van Pittem, genieten ze vooral van al het goede in het leven.
The post Diamant voor Diana en André appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zwevegemse brandweermannen trekken naar Denemarken voor World Fire Fighter Games: “Spelen met 40 verschillende disciplines”

Enkele brandweermannen van de brandweer in Zwevegem vertrekken vannacht naar Denemarken om deel te nemen aan de World Fire Fighter Games. Brandweermannen van over de hele wereld nemen het daar een hele week tegen elkaar op in verschillende disciplines zoals traplopen, koken, een behendigheidsproef met een brandweerwagen, triatlon, petanque en zelfs hoefijzerwerpen.

Lees meer »

Meestappen in het voetspoor van Ensor van Oostende naar Antwerpen

Nu het Ensorjaar zijn focus verlegt van zijn geboortestad naar Antwerpen geeft Oostende op 21 september de fakkel door aan de Scheldestad die het 75-jarig overlijden van deze meester van het licht afrondt met een viertal tentoonstellingen.
The post Meestappen in het voetspoor van Ensor van Oostende naar Antwerpen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke testen in nieuw programma ‘normale jobs’ uit: “We erkennen nu dat BV’s niet mogen klagen”

“We zijn al lang heel goede vrienden en samen een tv-programma maken stond al een tijdje op onze bucketlist”, glunderen Play4-gezichten James Cooke (38) en Jani Kazaltzis (44). In hun nieuw programma ‘Jani & James doen-het-zelf’ gaan ze de komende weken ‘normale jobs’ overnemen. Eén keer wordt alles uitgelegd, en dan is het aan hen. “Friturist, campingeigenaar, werken in de

Lees meer »