Ook seniorenpad in Lauwe en Rekkem

Menen kreeg een tijdje geleden een eerste seniorenpad in het centrum van de stad, nu is het de beurt aan Lauwe en Rekkem. “Ook in de wijk Ons Dorp komt er nog zo’n pad”, zegt schepen van publieke ruimte Patrick Roose. Seniorenpaden zijn relatief korte paden die zo comfortabel en toegankelijk mogelijk ingericht zijn.

“De uitgangspunten van een seniorenpad zijn duidelijk: we ontwikkelden doelgericht parcoursen voor senioren en minder mobiele mensen in Menen, Lauwe en Rekkem. We hebben ons daarbij gefocust op de onmiddellijke nabijheid van winkels, banken, dienstencentra en horecazaken in de stad en de dorpskernen. We hebben onderzocht hoe toegankelijk die zijn. Laten de stoepranden bijvoorbeeld toe dat iemand met een rolwagen de zitbank kan bereiken?

We hebben steeds een parcours van 1,5 tot 2 kilometer uitgetekend en de hiaten aangevuld met een vijftiental nieuwe en toegankelijke zitbanken”, legt schepen voor senioren Kasper Vandecasteele uit. “Ze staan waar mensen moeten zijn voor dagelijkse aankopen. Er zitten ook idyllische hoekjes tussen, zoals het zicht op het Kraaienveld, het vogelperspectief op Park Ter Walle en de landerijen tussen België en Frankrijk waartoe ook het panoramakader van ereburger Jozef Deleu ons uitnodigt.”

Geen wandeling

Een seniorenpad is voor alle duidelijkheid geen gesloten parcours of wandeling met een begin en een einde. Wie zich op een seniorenpad bevindt, weet simpelweg dat er op elk moment een of meerdere zitbanken in de onmiddellijke omgeving zijn. “Wie een seniorenpad volgt, zal inderdaad geen nieuwe hoekjes in onze stad ontdekken, maar wel infrastructuur die de mobiliteit van de inwoners ondersteunt.”

De routes van de vier seniorenpaden vind je op www.menen.be/seniorenpaden. Daar kan je ze downloaden en zelfs via de RouteYou-app volgen. Papieren versies zijn beschikbaar aan de balie van het stadhuis, Applauws Lauwe of Dorpshuis Rekkem. (NVM)

The post Ook seniorenpad in Lauwe en Rekkem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Duizenden euro’s boete voor Gentse ondernemersfamilie die jarenlang krotten verhuurde in Evergem

Een bekende ondernemersfamilie in Gent is veroordeeld tot boetes van tienduizenden euro’s omdat ze jarenlang onbewoonbare woningen verhuurde in Evergem. In de huizen was er gevaar voor brand en elektrocutie, waren er zware vocht- en schimmelproblemen, en was er geen warm stromend water. Eerder, in eerste aanleg kregen ze zware boetes en ook een celstraf met uitstel. Het hof van

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

Peperdure sokken, nieuwe sprinttrein en avondwerk voor mecaniciens: hoe Cavendish en Astana al hele jaar lang ‘geobsedeerd’ zijn door ‘Project 35′

‘Project 35′. Een naam die niet zou misstaan voor de ontwikkeling van een of ander nieuw superwapen, maar het is het grote plan dat Astana-Qazaqstan bedacht om Mark Cavendish (39) aan zijn zo gegeerde Tourrecord te helpen. De ploeg zette alles in wat het kon. Een nieuwe sprinttrein, peperdure sokken of mecaniciens die tot laat op de avond aan zijn

Lees meer »

Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is Daphné Dumery, opnieuw kandidaat-burgemeester. Daarnaast een mix van reeds vertrouwde en nieuwe gezichten.
The post Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

La Réserve is méér dan ooit terug: luxueus hotel krijgt als eerste aan Belgische kust label “vijf sterren superior”

Een klein jaar nadat La Réserve Resort de deuren opende, mag het hotel het label “vijf sterren superior” in ontvangst nemen. En dat is een primeur aan de Belgische kust. Marc Coucke en Bart Versluys werkten hard aan de comeback van een van de meest besproken hotels aller tijden. De zakenpartners haalden het onderste uit de kan – en hun

Lees meer »

Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw

De brandweer en stad Nieuwpoort kwamen donderdagmiddag ter plaatse naar een flatgebouw op de hoek van de Brabantstraat en de Franslaan in Nieuwpoort-Bad. Zware gevelplaten aan de zijkant van het gebouw zaten schijnbaar wat los. Voor de veiligheid werd het voetpad afgesloten.
The post Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pleegzorg Vlaanderen zoekt gezinnen voor crisispleegzorg

Pleegzorg Vlaanderen is op zoek naar pleeggezinnen, in het bijzonder voor crisispleegzorg. Daar is de nood immers het hoogst en zonder voldoende plaatsen komen de kinderen terecht op minder aangewezen plaatsen. Om de oproep kracht bij te zetten, voert de organisatie volgende week actie.

Lees meer »