Nikki Haley verliest maar blijft toch doorgaan: kan ze Trump nog kloppen? Bart Kerremans legt uit

Na Iowa behaalt Donald Trump ook in New Hampshire een klinkende overwinning. Toch geeft zijn enige concurrente Nikki Haley nog niet op. Ze hoopt Trump alsnog te kunnen kloppen in South Carolina – haar thuisstaat. Zal dat ook lukken? Of is dit nu al een verloren zaak? Wordt het toch nog spannend? We vragen het aan professor Amerikaanse politiek Bart Kerremans (KU Leuven). “South Carolina is in nóg een opzicht beslissend.” 

Meer krantenkoppen in België

Karl schrijft een brief naar Ben Crabbé: “De weg naar Het Journaal was met Blokken geplaveid”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze week richt hij zich tot Ben Crabbé, die op donderdag 5 september een jubileum viert: precies 30 jaar geleden begon hij als presentator van Blokken. In die periode schreven trouwens heel wat West-Vlaamse kandidaten quizgeschiedenis.
Ben mag altijd antwoorden: [email protected]
The post Karl schrijft een brief naar Ben Crabbé: “De

Lees meer »

“Zelfs toen ik riep dat ze aan het sterven was, kwam niemand kijken”: familie gebroken na dood Luana (11), kinderarts riskeert celstraf voor foute diagnose

Een Genkse pediater van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) moet vrezen voor een gevangenisstraf van een jaar met uitstel voor onopzettelijke doding van de 11-jarige Luana Kleynen. Het meisje werd in 2019 met spoed opgenomen, maar door een verkeerde diagnose overleed ze. “We riepen om hulp, maar we werden genegeerd”, spreken de gebroken ouders.

Lees meer »

Grote politieoperatie bij museum over nazisme in München na berichten over schietpartij: “Verdachte neergeschoten”

De hulpdiensten in de Duitse stad Munchen zijn massaal uitgerukt na berichten over een schietpartij. Volgens ‘Süddeutsche Zeitung’ gebeurde dat in het centrum van de stad, bij het NS-Dokuzentrum, een museum over de geschiedenis van München tijdens WOI en WOII. “Er is een verdachte neergeschoten”, meldt de politie. Volg alles op de voet in deze liveblog.

Lees meer »

Frans en Monique zijn gouden paar

Op zaterdag 24 augustus werden Frans Vandewalle en Monique De Vlieger in het gezelschap van hun familie verwelkomd op het gemeentehuis, naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum.
The post Frans en Monique zijn gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »

Grondwaterpeil blijft hoger dan normaal

Na de zware regenval in de eerste helft van augustus, registreert de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) in meer dan 9 op de 10 meetplaatsen normale, hoge tot zelfs zeer hoge grondwaterstanden voor de tijd van het jaar. Het grondwaterpeil blijft algemeen veel hoger dan normaal, maar wel wat minder uitzonderlijk dan de voorbije maanden. De 14-daagse gemiddelde debieten bleven wel gelijk

Lees meer »

Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat”

Op zondagnamiddag 8 september heeft de première plaats van ‘Lelies’ in het Fakkeltheater in Antwerpen. De rol van de jonge Bilodeau wordt gespeeld door de 24-jarige Joppe Dekoker uit Heestert.
The post Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat” appeared first on KW.be.

Lees meer »