Moeder en dochter leiden Time2yoga: “Orde en rust in het leven creëren”

Wil je een sterker lichaam, een rustiger hoofd of gewoon mindful sporten? Dan ben je in goede handen bij Regine Basyn. Samen met haar dochter Pauline Verzele leidt zij Time2yoga in de Waregemstraat in Deerlijk. “Een sterke geest in een gezond lichaam, wie wil dat nu niet”, klinkt het overtuigd.

Regine Basyn en haar man Tarcy Verzele runnen al bijna twee decennia divecenter Tarcy, een duikshop die tot ver buiten de gemeentelijke grenzen bekendheid en waardering geniet. Wat bij hen begon als een hobby, is hun passie geworden. Je kan bij hen terecht voor duikmateriaal en duikopleidingen, en met Haaifive hebben ze zelfs een eigen duikclub. “Zo’n 30 jaar geleden heb ik in De Wieke mijn eerste yogalessen gevolgd”, start Regine haar verhaal.

“Ik ben dat blijven doen. Ik ben al 20 jaar duikinstructeur. Yoga en duiken hebben veel met elkaar gemeen. Duiken is eigenlijk yoga onder water… Als trouw yogabeoefenaar vond ik enkele jaren geleden dat de tijd rijp was om de stap naar yogadocente te zetten om andere mensen te overtuigen hoe helend yoga werkt. Na het behalen van het diploma yoga-instructeur heb ik nog verschillende opleidingen gevolgd. Onder meer bij Joachim Meire, een opleiding die voldoet aan de hoogste internationale yogastandaards: yin, de specialiteit zwangerschapsyoga en gevorderde yogadocente voor kinderen.”

“De basis van ‘mijn’ yoga is Iyengar. Precisie en concentratie zijn sleutelwoorden binnen Iyengar yoga. Door je lichaam zo exact mogelijk in balans te brengen, ontwikkel je uiteindelijk ook de geest, zegt de grondlegger ervan. Iyengar yoga is geen reguliere workout of oefenmethode voor het lichaam. Uiteindelijk is het – zoals alle vormen van yoga – gericht op spiritualiteit.”

Geen therapeut

“Het was en is nog altijd mijn bedoeling om mijn ervaring als duikinstructeur, waar ademhaling en ontspanningstechnieken een cruciale rol spelen, door te geven onder de vorm van yoga. In 2022 behaalde ik ook mijn certificaten bewustzijnscoach en stress- en burn-outcoach. Wanneer iemand zich overweldigd voelt door de hoge eisen van de hedendaagse levenswijze, probeer ik te helpen met zelfmotivatie en het creëren van orde en rust in het leven.”

“Precisie en concentratie zijn sleutelwoorden binnen Iyengar yoga”

“Ik leer tevens technieken aan om de emotionele stress onder controle te krijgen. Ik ben een trainer, geen therapeut. Samen zoeken we een training waar we op elkaar afstemmen met haalbare doelen en aanleunend bij wat iedereen nodig heeft. Alles start daarbij vanuit een intake gesprek. Het moet uiteindelijk leiden tot bruikbare, zinvolle handvatten die je op weg helpen bij stress, burn-out of andere ongemakkelijkheden.”

Yoga is gezond

“Wat de voordelen van yoga zijn? Dat is heel uitgebreid, maar harmonie staat er centraal in. Het is zonder meer gezond. Je lichaam wordt soepeler en sterker. Je ademhaling verbetert. Tijdens yoga ben je namelijk constant met je ademhaling bezig, zowel voor, tijdens als na de fysieke yogahoudingen. Ook je lichaamshouding verbetert. In onze moderne tijden zitten wij veel en vaak voorovergebogen of ingezakt, zowel thuis als op het werk. Dat is niet goed voor onze wervelkolom en lichaamshouding. Met yoga werk je daaraan. Ik kan nog een tijdje doorgaan: beter slapen, de stress neemt af en je kunt beter ontspannen, de mentale kracht en flexibiliteit nemen toe, de concentratie en focus verbeteren…”

“Met Time2yoga houden we het bewust laagdrempelig. Instappen kan op verschillende tijdstippen. Het is ook niet noodzakelijk om lenig te zijn om aan yoga te doen. Mijn stijl is evenwicht tussen inspanning en ontspanning. Na een actieve workout gunnen we het lichaam rust en ontspanning. ‘Life is a balance of holding on and letting go’, zoveel is zeker. Alle sessies zijn te vinden op de website. We helpen iedereen graag en vrijblijvend op weg.”

“Mijn dochter Pauline neemt Pilates voor haar rekening. Het begon voor haar toen ze als aanvulling op haar intensieve danshobby een manier zocht om leniger en flexibeler te worden en tegelijkertijd aan kracht te winnen. Pilates bleek de ideale uitkomst. Behalve de vele fysieke voordelen die ze ondervond, merkte ze dat Pilates ook ontspannend werkte en haar hoofd kon leegmaken. Zij volgde een opleiding en geeft haar passie en enthousiasme voor Pilates nu zelf door. Pilates wordt soms wel eens het ballet van de fitness genoemd…”

The post Moeder en dochter leiden Time2yoga: “Orde en rust in het leven creëren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kempenaar Lennart Driesen over het leven na ‘De mol’: “Ik had meer in de media kunnen doen, maar Brussel was me te ver”

Hij profileerde zich als simpele, goedlachse kerel uit de Kempen. Maar Lennart Driesen (29) ontpopte zich in 2021 tot de gewiekste Mol aller tijden. Sindsdien belandde de opvoeder uit de jeugdzorg voor de klas, veranderde hij van flexi-job, nam hij afscheid van zijn axolotl en verhuisde hij. “Maar ik woon nog steeds in Schoonbroek, niet in Retie. Dat is hier

Lees meer »

Man loopt brandwonde op bij bluspoging van uitslaande brand in veranda

In de Aartrijkestraat in Torhout brak donderdag even voor 12 uur een uitslaande brand uit in een veranda, aanpalend aan een woonhuis. Een man probeerde het vuur zelf nog te blussen, maar liep daarbij een brandwonde en een rookvergiftiging op. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer bluste daarna het vuur.
The post Man loopt brandwonde op bij

Lees meer »

Joppe De Roeck uit De Haan genoot van zon, zee én strand, én vertrekt naar huis met foto bij Marie Verhulst van ‘Samson & Marie’

De vijftienjarige Joppe De Roeck uit De Haan beleefde een mooie dag op het strand van De Haan. Joppe vertoefde daar in leuk vrouwelijk gezelschap. De namiddag sloten ze plots af met een foto bij Marie Verhulst, bekend van ‘Samson & Marie’, maar ook van de Play4-reeks ‘De Verhulstjes’.
The post Joppe De Roeck uit De Haan genoot van

Lees meer »

Carl Devos over fouten bij verkiezingen: “Dit is zeer slecht voor het vertrouwen in de politiek”

Dat bij de verkiezingen minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen, kan gevolgen hebben voor de zetelverdeling. Kan dat ook tot nieuwe verkiezingen leiden? Welke partijen weten zich benadeeld? En welke lessen vallen hieruit te trekken? Politicoloog Carl Devos (UGent) kent de antwoorden: “Dit zou tot grote ongerustheid moeten leiden.”

Lees meer »

Nieuwe Anna zoektocht voor jonge speurneuzen in Brugse winkelstraten

Deze zomer organiseren Stad Brugge en Uitgeverij Clavis voor de vijfde keer een leuke zoektocht voor gezinnen met jonge kinderen. Het kinderboekenfiguurtje Anna uit de verhalen van Kathleen Amant is jarig en de zoektocht staat volledig in dat thema. In tien etalages kunnen speurders de voorwerpen terugvinden die ze nodig heeft voor haar verjaardagsfeest.
The post Nieuwe Anna zoektocht

Lees meer »