Laatste fotomoment voor kunstwerken Boudry

Heemkring Aan de Schreve is op zoek naar eigenaars van werken van de kunstenaarsfamilie Boudry. De bedoeling is een zo volledig mogelijke overzichtspublicatie en een tentoonstelling te maken. Op zaterdag 3 februari hun derde en laatste fotomoment in Talbot House van 14 tot 18 uur.

“In het bezit zijn van een Boudry? Dagdagelijks ontdekken we nog steeds nieuwe werken van de familie Boudry. Momenteel omvat onze inventaris tegen de 800 werken, laat ons naar 1.000 gaan”, zegt Isabel Decrock van Heemkring Aan de Schreve.

Concert Hall

“Na onze twee succesvolle fotomomenten in oktober 2023 hebben we beslist om een derde en laatste fotomoment in te lassen om de nieuw ontdekte werken ook nog te kunnen fotograferen. De vorige fotomomenten waren zo’n succes dat nog heel wat schilderijen onze weg vonden, zodat we niet anders kunnen dan een derde moment organiseren. Iedereen eigenaar van een Boudry is dan ook welkom in het Talbot House.”

Het fotomoment gaat door in het Talbot House op zaterdag 3 februari van 14 tot 18 uur. Plaats van afspraak is Concert Hall Talbot House, Pottestraat 7 in Poperinge. “Heb je ook nog een Boudry hangen of op zolder liggen? Laat het ons weten op [email protected].”

The post Laatste fotomoment voor kunstwerken Boudry is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik begrijp niet wat hij net zei. Hijzelf volgens mij ook niet”: Biden en Trump botsen in vinnig (en soms kinderachtig) tv-debat

Amerikaans president Joe Biden (81) heeft donderdag tijdens een eerste tv-debat met Republikeins presidentskandidaat Donald Trump de hooggespannen verwachtingen volgens analisten niet kunnen inlossen. Biden kwam meermaals verward over en wist niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd nog een nieuwe ambtstermijn aankan. Hieronder een overzicht van de hoogtepunten van de clash.

Lees meer »

Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem kan binnenkort starten: “We zitten op schema voor november 2025”

De voorbereidende werken voor de renovatie van de Plaatsmolen in Pittem, die in november van start gingen, werden in februari alweer stilgelegd door een gebrek aan materialen. Volgens cultuur- en erfgoedschepen Heidi Lievrouw (CD&V) zal de molenbouwer binnenkort echter de effectieve werken opstarten en dus blijft de deadline van november 2025 haalbaar.
The post Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem

Lees meer »

“Tedesco moet ophouden met te geloven in complottheorieën. Evenzeer met het aanhalen van bepaalde excuses”

“Keep calm, mister Tedesco – and carry on.” Onze chef voetbal Niels Poissonnier hoopt dat de bondscoach van de Rode Duivels snel weer zichzelf is. “Plots ziet hij allerhande complotten en vijanden. EURO 2024 heeft zich meester gemaakt van Domenico Tedesco”, stelt hij. “Die 0-1 tegen Slovakije moet toch een grotere impact gehad hebben dan velen en hijzelf hebben gedacht.”

Lees meer »

Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van de Makers

Op de Nacht van de Makers in Brugge kregen acht makers het kwaliteitslabel ‘Handmade in Brugge’ en ontving goudsmid Lore De Backer de ‘Prijs Jonge Makers’. Het opmerkelijke hebbeding The Bruges Fourchette, een frietvorkje in de vorm van het Belfort, werd er uitgeroepen tot ‘Most Wanted Souvenir’.
The post Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van

Lees meer »