Jongeman (21) uit Roeselare na één uur op vrije voeten opnieuw de cel in

De 21-jarige M.I. uit Roeselare moet opnieuw zes maanden de cel in. Hij was een uur op vrije voeten toen hij alweer betrapt werd tijdens een fietsdiefstal. Ook nadien schond hij opnieuw zijn voorwaarden. I. moet ook 400 euro boete betalen.

M.I. liep ondanks zijn leeftijd al meerdere correctionele veroordelingen op en was al gekend van bij de jeugdrechter. Op 19 augustus 2023 werd hij vrijgelaten voor feiten van afpersing, maar een uur later zag de politie hem op een fiets schoppen om die te stelen.

I. werd opnieuw opgepakt, zat een maand in de cel en werd op 21 september weer vrijgelaten onder voorwaarden. Hij hield zich echter niet aan zijn avondklok, kwam niet opdagen voor afspraken met zijn justitieassistent, werd betrapt met drugs en als klap op de vuurpijl werd hij drie dagen na zijn vrijlating opnieuw betrapt terwijl hij een elektrische step wou stelen.

M.I. probeerde de politie nog wijs te maken dat hij die kwam ophalen voor een vriend, maar toen kwam net de eigenares van de step aangewandeld die het cijferslot kon openmaken. “De beklaagde trekt duidelijk geen lessen en lapt alles aan zijn laars”, zei de procureur.

Op het proces hoopte I. nog op een werkstraf maar daar ging de rechter niet op in.

The post Jongeman (21) uit Roeselare na één uur op vrije voeten opnieuw de cel in is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kevin De Bruyne over het boegeroep, zijn toekomst als Rode Duivel en zijn kinderen: “Gelukkig zaten zij niet in het stadion tegen Oekraïne”

Als aanvoerder van de Rode Duivels is Kevin De Bruyne (33) spaarzaam met woorden. Maar als hij iets zegt, dan wordt er geluisterd. Voor de clash met Frankrijk zet De Bruyne in een uitgebreid interview nog eens de puntjes op de i. Over zijn reactie op het boegeroep, Tedesco, Saoedi-Arabië, zijn toekomst en zijn grinta. Hello, this is your captain

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »

Kapster Christel Verhaeghe van Team 2030 naar …N-VA in Wervik

Omdat ze zich niet kon verzoenen met haar plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober verliet kapster Christel Verhaeghe (57) maanden geleden Team 2030. Alvast een verlies voor de oppositiepartij die de ambitie heeft om de grootste fractie te worden. Christel Verhaeghe zegt de politiek evenwel geen vaarwel, want op de lijst van N-VA krijgt ze de tweede

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »