Grondige renovatie voor De Blauwe Hoeve in Kortrijk: tegen 2025 multifunctioneel gebouw met plaats voor nieuwe horeca

De West-Vlaamse ondernemers Philip Vlieghe van Importeur van houten plaatmaterialen Omniplex Harelbeke en Stephan Debrabandere van Duma Forklifts Marke kregen van stad Kortrijk een vergunning voor het renoveren van De Blauwe Hoeve aan het Park De Blauwe Poort. De historische hoeve uit 1778 zou tegen 2025 een multifunctioneel gebouw worden, met plaats voor nieuwe horeca. De investering bedraagt 1,5 miljoen euro.

De voormalige Brasserie/Bistro De Blauwe Hoeve pal naast het Park De Blauwe Poort was geruime tijd erg bekend en drukbezocht. De hoeve, die eigendom was van stad Kortrijk, werd jaren geleden verkocht voor 652.000 euro. De hoeve diende daarna enkele keren als locatie voor pop-up zomerbars, maar bleef lang leegstaan. Nu start een nieuw hoofdstuk want stad Kortrijk gaf het fiat voor de renovatie aan eigenaars Philip Vlieghe van houten plaatmaterialen Omniplex Harelbeke en Stephan Debrabandere van Duma Forklifts Marke. “De hoeve omvat nog de omwalling, het boerenhuis en het poortgebouw die nog bewaard zijn gebleven. De gebouwen zijn niet beschermd, maar staan wel op de Vlaamse Inventaris Onroerend Erfgoed”, duidt schepen van Stedenbouw en Stadsontwikkeling Wout Maddens (Team Burgemeester).

Nieuwe horeca

Volgens Stephan Debrabandere en Philip Vlieghe zal de hoeve gerenoveerd worden volgens de geldende regels. “We renoveren de hoeve rekening houdend met de historische configuratie.” Het poortgebouw aan de ingang van de site zou wel aangepast worden voor grotere wagens die leveringen doen. De Blauwe Hoeve zou een multifunctioneel gebouw worden met plaats voor nieuwe horeca. Wat het wordt, is nog niet geweten. Voor de aanbouw werd een beroep gedaan op Mi Casa uit Waregem, specialist in massieve houtbouw, energiezuinig en duurzaam.

The post Grondige renovatie voor De Blauwe Hoeve in Kortrijk: tegen 2025 multifunctioneel gebouw met plaats voor nieuwe horeca is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw orkaan op komst naar Florida? Meteorologen houden ontwikkelingen in Golf van Mexico nauwgezet in de gaten

Het zuidoosten van de VS is nog maar amper bekomen van de verwoestende impact van zware orkaan Helene of er staat al een nieuwe bedreiging klaar. Want in de komende dagen kan er zich boven de Westelijke Caribische Zee mogelijk een nieuwe tropische depressie ontwikkelen volgens de laatste weermodellen. Tegen het weekend zou die zelfs tot een orkaan kunnen uitgroeien.

Lees meer »

Vrees voor honderden doden na scheepsramp in Congo

Na een scheepsramp donderdagvoormiddag op het Kivumeer in Congo zijn al 126 lichamen geborgen. Dat zeggen haven- en veiligheidsbronnen. Het schip vervoerde naast passagiers ook goederen. Eerst was sprake van 450 mensen aan boord maar een lokale functionaris zegt tegen het Duitse persagentschap DPA dat er 700 passagiers waren.

Lees meer »

“Vrede eisen in oorlog is het radicaalste dat je kan doen”: Rula en Alon-Lee strijden al 1 jaar lang (vergeefs) voor staakt-het-vuren

Na bijna 1 jaar oorlog in Gaza lijkt vrede in het Midden-Oosten verder weg dan ooit. Voor progressieve Israëli’s zoals de Palestijnse Rula Daood en de Joodse Alon-Lee Green die wekelijks in Tel Aviv betogen voor een staakt-het-vuren, is de situatie hartverscheurend. Met een vredestour door Europa, met een stop in Brussel, willen de activisten een sterk signaal geven. "Europese

Lees meer »

De Sint-Baafsschutters vieren hun kampioenen

De Sint-Baafsschutters organiseerden hun prijsuitreiking voor hun Open Brugs Kampioenschap op de liggende wip voor luchtkarabijn en op de kleppen voor luchtpistool. Daarnaast werden ook de Brugse kampioenen gehuldigd. Voor de liggende wip karabijn met steun zijn de winnaars bij de heren: Open Brugs en Brugs kampioen Johnny Roels (Sint-Baafsschutters), bij de dames: Open Brugs
The post De Sint-Baafsschutters

Lees meer »

Géén winnaar na intense Madrileense derby: partij lag even stil, nadat provocerende Courtois aanstekers (en mysterieuze zak) naar zich gegooid kreeg

Een tumultueuze Madrileense derby is op een gelijkspel geëindigd. Thibaut Courtois eiste een hoofdrol op door na de openingsgoal de Atlético-fans een beetje uit te dagen, de supporters reageerden met het gooien van objecten. De partij lag even stil, na de onderbreking – in de blessuretijd – lukte Atlético alsnog de gelijkmaker.

Lees meer »

Leerkrachten stelen de show met Teachers on Stage

Acht jaar na de vorige editie pakken de leerkrachten van het Sint-Jozefscollege weer uit met het unieke evenement Teachers on Stage. Dat gebeurt op donderdag 3 en vrijdag 4 oktober in het cultuurcentrum de Brouckere. De muzikale leiding is in handen van Wim De Pauw (62) uit de Donaustraat.
The post Leerkrachten stelen de show met Teachers on Stage

Lees meer »

KIJK. Pasgetrouwd koppel moet openingsdans noodgedwongen in schuilkelder verderzetten door raketaanvallen vanuit Iran

Een pasgetrouwd koppel danst samen in een kleine ondergrondse schuilkelder in Jeruzalem. Hun vrienden en familie staan rond hen en filmen het intieme moment. Het koppel en hun gasten moesten hun dansfeest noodgedwongen verplaatsen naar de kelder. Iran vuurde dinsdagavond zo’n 200 raketten af op Israël, boven Jeruzalem waren explosies te horen. De beelden worden massaal gedeeld op X.

Lees meer »

België stuurt militairen naar Cyprus om landgenoten te repatriëren uit Libanon

De Belgische federale regering heeft een marsorder uitgevaardigd om Belgische militairen vandaag nog naar Cyprus te sturen. Daar zullen ze stand-by staan om landgenoten uit Libanon naar België te repatriëren. De dodentol van de aanval op een hulpverlenerspost van Hezbollah in het centrum van Beiroet is intussen opgelopen tot negen. Toen oorlogsjournalist Robin Ramaekers en zijn cameraman Stijn De Smet

Lees meer »