Goedgelovige ouders trappen in WhatsAppberichten van oplichters, medeplichtige riskeert celstraf

Typische internetoplichting maakte gedupeerden duizenden euro’s lichter. Een geldezel die bedragen op zijn bankrekening kreeg, riskeert nu vijf maanden cel. De man kon zich nog niet verdedigen omdat hij te laat was doordat… de buschauffeur verkeerd reed.

Twee slachtoffers van oplichting lieten zich door een advocaat vertegenwoordigen in de rechtbank. Beiden kwamen ze met een gelijkaardig verhaal. Hun dochter haar gsm was in de wasmachine terechtgekomen en ze moest dringend enkele rekeningen betalen en vroeg of haar ouders die bedragen niet konden voorschieten.

In hun goedgelovigheid schreven ze samen ruim 18.000 euro over. Een deel van dat geld kwam op de rekening van T.D. (21) uit Kortrijk. “Hij wist zeer goed waar hij mee bezig was. De dag voor de WhatsAppberichten, werd zijn limiet nog verhoogd zodat er extra kon afgehaald worden om dat geld te spenderen aan luxe-aankopen”, aldus de procureur.

Vonnis uitgesteld

Die vorderde een celstraf van vijf maanden, een boete van 400 euro en de verbeurdverklaring van 6.199,92 euro. De beklaagde zelf was er tijdens de pleidooien van de burgerlijke partijen niet bij. Toch volgt er nog geen vonnis bij verstek.

De jongeman kwam namelijk na een goed uur opdagen. Naar eigen zeggen was zijn buschauffeur verkeerd gereden, waardoor hij een uur te laat was. Hij kan op 21 februari zijn kant van het verhaal uiteenzetten, maar zei nu al onschuldig te zijn. “Het is honderd procent zeker ik niet, al weet ik niet hoe dat te bewijzen.” (JDr)

The post Goedgelovige ouders trappen in WhatsAppberichten van oplichters, medeplichtige riskeert celstraf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De kleermakers van de paus zijn West-Vlaams: Brugse kunstateliers mogen gewaden, mijters, altaarlinnen en alben leveren voor bezoek van kerkleider

Het is momenteel alle hens aan dek bij Kunstateliers Slabbinck en Arte Grossé in Brugge. Slabbinck mag voor het bezoek van paus Franciscus aan ons land, eind deze maand, het altaarlinnen leveren én alle misdienaars en prominenten van sneeuwwitte alben voorzien. Arte Grossé tekent dan weer onder andere voor de koormantel en mijter van de paus. “We hebben al heel

Lees meer »

DE GROTE PEILING. Bart Somers lijkt natte droom te zullen waarmaken in Mechelen, waar wie springt mee op de tandem?

Mocht de Mechelse kiezer vandaag zijn stem uitbrengen, dan kan zetelend burgemeester Bart Somers zich in de handen wrijven. In een peiling van Het Nieuwsblad komt zijn stadslijst Voor Mechelen als grootste fractie uit de bus. Somers en co. blijven een straatlengte voorsprong behouden op de eerste achtervolger, N-VA. De liberaal is ook nog altijd de populairste kandidaat-burgemeester.

Lees meer »

Raadslid wil expo met erfgoedfoto’s van brandweer Izegem

De Izegemse brandweer bracht dit jaar een kalender uit met brandweerlui die poseerden bij een aantal erfgoedlocaties. Raadslid Giel Seynaeve stelt voor om met die originele foto’s een expo te maken in de bibliotheek, wat op bijval kon rekenen bij schepen van Erfgoed en Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA).
The post Raadslid wil expo met erfgoedfoto’s van brandweer Izegem appeared

Lees meer »

Waarom onderhandelingen rond ‘Lili en Marleen’ nog steeds lopen: “Deze reeks moet in primetime worden uitgezonden, niet op een onmogelijk uur”

Het stormt onder de mansarde van café De Lichttoren. Dertig jaar nadat ‘Lili en Marleen’ het levenslicht zag op VTM – en vijf jaar na de laatste heruitzending – lijkt de reeks vast te zitten in een loopgravenoorlog. Een centen- én prestigekwestie, zo blijkt. “Aanvankelijk twijfelden de zenderbazen of dit in hun programmatie paste.”

Lees meer »

Walter Van de Velde betreurt moeilijke onderhandelingen rond ‘Lili en Marleen’: “Geldkwestie tussen producent en VTM”

Het stormt onder de mansarde van café De Lichttoren. Dertig jaar nadat ‘Lili en Marleen’ het levenslicht zag op VTM – en vijf jaar na de laatste heruitzending – lijkt de reeks vast te zitten in een loopgravenoorlog. Een centen- én prestigekwestie, zo blijkt. “Aanvankelijk twijfelden de zenderbazen of dit in hun programmatie paste.”

Lees meer »

Lotte Santens is nieuwe groepsleider bij de Chirowietjes

Kinderen van het eerste leerjaar tot en met tieners uit het zesde middelbaar konden zondag 8 september langs bij de Chirowietjes tijdens hun startdag. De activiteiten vinden plaats elke zondag van 14 tot 17 uur in de Leysafortstraat 17. “We hadden een mooie opkomst”, vertelt Lotte Santens, die dit jaar de groepsleiding op zich neemt.
The post Lotte Santens

Lees meer »

‘Will Smith’ kwam in vrede en Jodie Foster won eindelijk een beeldje: alles wat je moet weten over de Emmy’s

‘Baby Reindeer’, ‘The Bear’ en ‘Sh?gun’ schitterden als grote winnaars bij de Emmy Awards in Los Angeles. Maar ook voor Jodie Foster was het een bijzondere avond. Na twee golden globes en twee oscars, won ze (eindelijk) een Emmy. Al kwam het opvallendste moment toch van Will Smith. Het was namelijk niet de acteur die in de prijzen viel, maar

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »