Fransman (32) steelt steps en fietsen en riskeert nu achttien maanden cel: “Vrouw had me op straat gezet”

Een 32-jarige man uit het Franse Roubaix hangt een celstraf van achttien maanden boven het hoofd voor verschillende diefstallen van fietsen en steps in Kortrijk. Ook een kompaan moest zich woensdagmorgen voor de rechter verantwoorden.

De nacht van 22 op 23 augustus werd Jordan L. (32) uit Roubaix tegengehouden door agenten van de politiezone Vlas. Hij zat samen met drie anderen in een Opel Zafira. In de koffer: een elektrische step die gestolen bleek te zijn.

Al snel kon L., die ook in zijn thuisland al verschillende veroordelingen voor diefstal op zijn conto heeft, gelinkt worden aan andere diefstallen. Een e-step van 500 euro, een elektrische fiets van 3.000 euro, nog een step van 399 euro. Die werden op verschillende tijdstippen gestolen, zoals ook uit camerabeelden bleek.

Dakloos

De man riskeert voor de diefstallen een celstraf van achttien maanden en een boete van 800 euro. Zelf zei hij veel spijt te hebben van zijn daden. “Ik was niet helder van geest. Mijn vrouw had me op straat gezet en ik dronk toen veel. Ik was dakloos en stal om eten te kunnen kopen. Enkel zo kon ik overleven.”

Ook een vriend van de man moest zich verantwoorden voor één diefstal. Hij riskeert tien maanden cel en een boete van 400 euro. Hij zei niks af te weten van de diefstallen toen ze naar Kortrijk trokken. Beiden beweren ook geen lid te zijn van een dievenbende. Uitspraak op 21 februari. (JDr)

The post Fransman (32) steelt steps en fietsen en riskeert nu achttien maanden cel: “Vrouw had me op straat gezet” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De balans | Michèle George, amazone

18:30 Op de Paralympische Spelen in Parijs won amazone Michèle George (50) twee gouden medailles. Daarmee werd ze voor de vierde keer op rij kampioen, goed voor zeven gouden medailles. Hier maakt de strafst…

Lees meer »

Na week afwezigheid verschijnt hoofdbeschuldigde in Franse verkrachtingszaak morgen opnieuw voor rechtbank

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidsproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Geen Evenepoel, geen Van Aert en ook geen Lampaert. Je zou denken dat de bondscoach zich zorgen maakt over de selectie voor de tijdrit op het EK in Limburg, maar dat valt best mee.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »