Basisschool Mikado bouwt speelplaats van de toekomst:“Er zal veel te ontdekken zijn”

Basisschool Mikado uit Dentergem is een van de scholen die geselecteerd is voor de projectoproep ‘Natuur in je school’ van de Vlaamse overheid. Ze diende een projectvoorstel in voor de vernieuwing van haar speelplaats, naast de bouw van een nieuwe eetzaal. De overheid gaat het project nu financieel steunen.

Van de 241 projectvoorstellen haalden de 167 beste de selectie voor een subsidie. “Voor de uitwerking van ons voorstel hebben we de hulp ingeroepen van BLES, wat staat voor Buiten Leren en Spelen”, zegt directrice Els Desmet.

“Naast een team van leerkrachten werden de leerlingen en ouders bevraagd. We stelden een kerngroep samen met ouders, sympathisanten en leerkrachten. Met al deze input ging Dieter Willems van Beleefdetuin aan de slag om een mooi voorontwerp te maken. Met dit plan haalde we een subsidie van maar liefst 137.060 euro binnen. Het totaalproject zal om en bij de 195.000 euro kosten.”

Mogelijkheden

In het ontwerp zijn twee speeleilanden met verschillende ondergrond bestaande uit zand en boomschors uitgewerkt. Elk eiland heeft een speelkuil én een speelberg.

“Rond het ene eiland voorzien we een fietsparcours met diverse ondergronden van houten planken en kasseien. Er wordt eveneens een deel voorzien waar er met water kan worden gespeeld. Via een pomp kunnen kinderen water oppompen en dan een parcours mee uitbouwen. Ook een zitzone met rustplekjes, een buitenklas en een sportterrein worden voorzien. Deze groen-blauwe speelplaats voor de toekomst belooft dus heel wat mogelijkheden voor de kinderen om op ontdekking te gaan. Verschillende studies hebben bewezen dat dergelijke speelplekken ook een goede aanpak voor het pestprobleem betekenen. Doordat de kinderen op veel manieren worden uitgedaagd, daalt het pesten.”

Alle hulp welkom

Ondertussen trok het leerkrachtenteam al naar de Sint-Paulusschool in Kortrijk om er een groen-blauwe speelplaats in het echt te zien. “We volgden ook nog een sessie omtrent uitdagend spelen bij de Arteveldehogeschool in Gent”, vervolgt Els.

“De bouw van de nieuwe eetzaal liep door administratieve zaken enige vertraging op, maar de hele procedure wordt nu weer met spoed opgenomen. Het zou de bedoeling zijn om in september van dit jaar met de bouwwerken te kunnen starten, bij het begin van het nieuwe schooljaar. Er zal nu gekeken worden voor de planning van de werken van de speelplaats en gezocht worden naar hulp voor de uitwerking. De centen die de school zelf moet investeren in deze klimaatspeelplaats zullen onder andere gehaald worden via de opbrengsten van schoolfeesten van de voorbije jaren die hiervoor opzij zijn gezet. Alle hulp, sponsoring en meedenken is steeds welkom voor onze speelplaats van de toekomst”, besluit de directrice.

The post Basisschool Mikado bouwt speelplaats van de toekomst:“Er zal veel te ontdekken zijn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen”

Vintage Heuvelland vzw groepeert twintig gepassioneerde wijnbouwers uit de Westhoek. 17 daarvan hebben wijngaarden in Heuvelland. De vzw zet zich in om de lokale wijnbouw globaal te ondersteunen en organiseert zo het eerste weekend van juli de Open Wijngaardfeesten.
The post Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Kind gestoken door Aziatische hoornaar in speelhuisje: Vlaams Bijeninstituut roept ouders op om extra voorzichtig te zijn

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Gullegemse Jeugdfeesten in nieuw kleedje: vanaf dit jaar voor de hele familie

Op 13, 14 en 15 september vindt aan het Kerkeputje en De Gulle de 35ste editie plaats van de Gullegemse Jeugdfeesten. Die steken vanaf dit jaar in een nieuw kleedje. Het festival blijft een driedaagse, maar mikt voortaan op de verschillende generaties. “De nieuwe formule moet zorgen voor meer volk”, zegt co-voorzitter Robin Stroef.
The post Gullegemse Jeugdfeesten in

Lees meer »

Een model in New York, shopverslaafde of basketbalspeler die drumt in de kerk: één van deze mannen wordt Mister World Belgium

De fotoshoots zijn beoordeeld, het defilé in zwemshorten klaar om gehouden te worden. Nu zondag kiest Miss België-organisatrice Darline Devos uit één van deze acht mannen een Mister World Belgium. “Hij vertegenwoordigt ons land op de verkiezing van Mister World in Vietnam. Na tien jaar doet ons land eindelijk weer mee”, zegt ze. Het wereldkampioenschap voor mooie mannen vindt plaats

Lees meer »

Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen

In de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik is een zilveren scepter van een Mariabeeld vooraan bij het altaar gestolen. “De scepter dateert vermoedelijk uit de negentiende eeuw”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele van het kerkbestuur.
The post Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuw wapenbestand? VS en Israël zien mogelijke doorbraak na voorstel Hamas – Ziekenhuis in Zuid-Gaza “op breekpunt”

De Amerikaanse regering is optimistisch dat een nieuw voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas kan leiden tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Er is een “doorbraak” bereikt op een punt waarover tot nu toe geen overeenstemming werd gevonden, zegt een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 5 juli terug.

Lees meer »

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »