Anderhalf miljoen euro steun voor bouw nieuw dienstencentrum in Vladslo

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heeft een investeringssteun van 1,5 miljoen euro toegekend voor de bouw van een nieuw lokaal dienstencentrum voor dagverzorging in Vladslo. Het nieuwe gebouw, dat zowat drie miljoen zal kosten, komt in de Beerststraat, rechtover het zorgcentrum Cassiers.

Momenteel bevindt de werking van het lokaal dienstencentrum en het centrum voor dagverzorging in Vladslo zich in de lokalen van een oud klooster. Maar de huidige lokalen worden te klein en zijn verouderd. Het lokaal dienstencentrum is bedoeld voor ouderen en meer valide personen die nood hebben aan ontmoeting, ontplooiing of sociale ondersteuning. Het centrum voor dagverzorging richt zich tot (beginnende) zorgbehoevende volwassenen die geen intensieve medische controle nodig hebben maar wel verzorging en begeleiding.

“Vladslo is een heel landelijke gemeente. De stad Diksmuide ziet de vraag naar hulp voor thuiswonende bejaarden daar in de buurt én in de omliggende gemeenten groeien, en wil die zorg bieden, zodat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. De huidige infrastructuur voldoet niet meer om voor die gepaste zorg en ondersteuning te zorgen. De plannen voor een nieuw lokaal dienstencentrum en centrum voor dagverzorging liggen klaar. Mede dankzij de Vlaamse steun kan het project nu gerealiseerd worden”, aldus minister Crevits.

Drie miljoen euro

“Het wordt een nieuw en duurzaam gebouw, met een polyvalente ruimte, een centrale keuken, leef-, gespreks- en personeelsruimtes, sanitair en twee kamers voor het centrum voor dagverzorging. De kostprijs van het geheel wordt op ongeveer drie miljoen euro geraamd. De werken zullen worden aangevat in het voorjaar van 2024. De ingebruikname van het nieuwe centrum voor dagverzorging en lokaal dienstencentrum is voorzien voor midden 2025.”

Daarnaast wil dit nieuwe gebouw ook een echt buurtcentrum worden, waar jong en minder jong terechtkunnen. Er komt op dezelfde site ook nog een speelplein voor de lokale jongeren.

The post Anderhalf miljoen euro steun voor bouw nieuw dienstencentrum in Vladslo is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorpost bezet hotel Apollo in Zutendaal terwijl eerste asielzoekers zich settelen: “Families met kinderen intimideren kan absoluut niet”

In Zutendaal hebben militanten van de radicaal rechtse groep Voorpost het voormalige hotel Apollo in Zutendaal een tijdlang bezet. Ze hingen affiches en Vlaamse strijdvlaggen op en staken rookbommen en vuurpijlen af. Enkele weken geleden raakte bekend dat er in het pand zestig asielzoekers onderdak zouden krijgen. Intussen zijn er al zestien mensen ingetrokken, waaronder ook kinderen. “Deze actie is

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

“Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie

De jaarlijkse Godelieveprocessie wordt extra speciaal voor Jan Bonne. Voor de 70-jarige regisseur, die al sinds 2016 aan het roer staat van dit stuk immaterieel erfgoed, is het zijn laatste editie. “Dit is een goed moment om te stoppen”, glundert een fiere Jan.
The post “Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie appeared first

Lees meer »

Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend”

De laatste broden uit de oven, de laatste broodronde, de laatste klanten in de winkel: het was begin deze week voor alles de laatste keer bij Brood & Banket Lagrainge in de Nieuwstraat in Sint-Baafs-Vijve. Bakker Peter en echtgenote Mia hebben voorgoed de winkel gesloten.
The post Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend” appeared

Lees meer »

Spotify verwijdert pro-Russische artiesten – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 2 juli terug.

Lees meer »

Na de verwijdering van 700 ton asbest op oude site Heilig Hartziekenhuis: woonproject ‘t Groen Hart schiet uit de startblokken

Nu 700 ton asbest bijna volledig uit het oude Heilig Hartziekenhuisgebouw verwijderd is, gaat het licht op groen voor de eigenlijke ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt ’t Groen Hart in Roeselare. Voor projectontwikkelaars Coussée Bouw & Project en ION is dit dan ook het startschot voor de lancering van de eerste fase en tonen ze voor het eerst meer gedetailleerde

Lees meer »

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »