Tessa Wullaert voorgedragen als ereburger van Harelbeke, viervoudig Gouden Schoen voelt zich vereerd

Na overleg met de burgemeester en bij uitbreiding met de collega’s van het schepencollege heeft Dominique Windels als schepen van Sport, de nieuwe Gouden Schoen bij de vrouwen, Tessa Wullaert, voorgedragen om eventueel ereburger van Harelbeke te worden.

“Tessa woont momenteel in Stasegem en zet met deze prestatie Harelbeke in de kijker. Ze won de Gouden Schoen reeds voor de vierde maal als beste speelster van het afgelopen jaar”, aldus schepen Windels.

Vereerd

Tessa is sterkhouder en kapitein van de Red Flames, de nationale damesvoetbalploeg. “Vandaag heb ik dan ook aan onze dienst communicatie de opdracht gegeven de procedure op te starten. Daarbij is de eerste stap uiteraard de goedkeuring van betrokkene zelf.”

“Maar na een telefoontje van onze burgemeester blijkt dat Tessa vereerd is met het voorstel. Dus volgt nu de verdere uitwerking om heel binnenkort Tessa te huldigen als ereburger.”

Yves Lampaert

Nadat we eerder al sportfiguren zoals Yves Lampaert ereburger maakten, kan ik als schepen van Sport alleen maar heel blij zijn opnieuw een sportvrouw te mogen huldigen.”

Kleine en leuke anekdote: Dominique en Tessa hebben elkaar nog ontmoet op oudejaarsavond. “Ik heb me voorgesteld als schepen van Sport in Harelbeke, waarop we samen op de foto zijn gegaan. Toen wist ik nog niet dat ze de Gouden Schoen zou winnen, anders had ik het toen al gevraagd.” (lacht)

Vier jaar geleden werd Tessa Wullaert ook al ereburger in Wielsbeke.

The post Tessa Wullaert voorgedragen als ereburger van Harelbeke, viervoudig Gouden Schoen voelt zich vereerd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD – Opnames MENTpop en MENT55 op de Grote Markt van Diksmuide: “Voetbal is belangrijk, maar muziek blijft het publiek aanspreken”

Net op het moment dat de Rode Duivels speelden tegen Frankrijk begonnen de opnames van MENTpop en MENT55 op de Grote Markt van Diksmuide. “Voetbal is belangrijk, maar muziek blijft het publiek aanspreken”, zei een artiest backstage tegen ons. En inderdaad, sommigen volgden op hun gsm de voetbalwedstrijd, maar toch was er veel volk tijdens deze opnames. Het begon langzaam,

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

Provençaalse sferen tijdens Franse markt op 5, 6 en 7 juli in Kortemark: “Dit wordt een nieuwe traditie”

Wie het slechte voorjaar snel wil vergeten en reikhalzend uitkijkt naar de zomer, kan op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli terecht op de Franse markt, georganiseerd door Sfeer in Groot-Kortemark, de vereniging die – de naam zegt het zelf – wat meer leven in de Kortemarkse brouwerij wil brengen.
The post Provençaalse sferen tijdens Franse markt

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Gemeente Kuurne nodigt nieuwe inwoners uit voor welkomstbijeenkomst met voetbal, quiz en rondleiding

De gemeente Kuurne mocht afgelopen jaar bijna 500 nieuwe inwoners verwelkomen binnen zijn gemeentegrenzen. Zoals elk jaar werden alle nieuwkomers uitgenodigd voor een welkomstbijeenkomst, die dit jaar plaatsvond in de nieuwe gemeenteschool Nest. Onder het genot van een hapje en een drankje begon de bijeenkomst met de vertoning van de voetbalwedstrijd België – Frankrijk op groot scherm.
The post

Lees meer »