RECONSTRUCTIE. Het was wachten op fout van Dupé om hem te passeren: hoe Anderlecht zélf zijn keepersprobleem creëerde

Kasper Schmeichel, de nummer één die onder vuur ligt, en Maxime Dupé, de nummer twee die de club alweer wil verlaten. Een dikke week voor het sluiten van de transfermarkt zit Anderlecht met een keepersprobleem. Eentje dat Fredberg en co zelf in de hand hebben gewerkt. Een inschatting van de situatie. 

Meer krantenkoppen in België

Leven tussen deadlines: “Ik zou rebels en ongebreideld leven… maar dat is niet helemaal gelukt”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

Welk profiel heeft Anderlecht nodig? En zijn er gevolgen voor Fredberg? Degryse bespreekt dé hamvragen in zoektocht naar nieuwe coach

Nu Brian Riemer niet langer coach is van Anderlecht, liggen er wel wat hamvragen op tafel. Kwesties die onze analist Marc Degryse uitvoerig bespreekt. Naar welk profiel moet het bestuur op zoek? Aan welke namen denkt Degryse daarbij, of zouden net geen goeie match zijn? En wat zijn de gevolgen voor CEO Sports Jesper Fredberg, die toch veel invloed leek

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Racing Brugge One ‘mist’ start door tal van blessures: “Geen paniek, het komt goed”

Net als vorig seizoen verloor Racing Brugge zijn eerste competitiewedstrijden. Toen kon de totaal vernieuwde ploeg als excuus gelden en knokten de mannen van coach Verde Presa zich spectaculair naar een plaats in de subtop. Nu gooien tal van blessures roet in het eten, waardoor de voorbereiding niet naar een vloeiende competitiestart leidde.
The post Racing Brugge One ‘mist’

Lees meer »

“Mijn neus raakt verstopt aan rechtse kant van bed”: bizarre discussie zet domper op huwelijksnacht in ‘Blind Getrouwd’

Het derde ‘Blind getrouwd’-koppel is een feit. De ogenschijnlijk ijzig kalme Jidse (27) lijkt een uitstekende match voor de goedlachse Jorina (32), die in aanloop naar het programma een behoorlijke gedaanteverwisseling doormaakte. Bij Karlien en een opvallend openhartige Thomas leek het allemaal wat minder vlot te gaan. Inclusief hun eerste huwelijksnacht. “Daar zal ik me dan maar overzetten.”

Lees meer »

REO Speedwagon stopt na vijftig jaar door “onoverkomelijke verschillen”

De legendarische rockband REO Speedwagon heeft aangekondigd na vijftig jaar te stoppen met optreden vanwege “onoverkomelijke verschillen” tussen zanger Kevin Cronin en bassist Bruce Hall. Dit maakte de groep bekend via sociale media. De geplande concertreeks in de VS zal nog wel worden afgemaakt, maar aan het einde van het jaar gooit de band de handdoek in de ring.

Lees meer »

Groeve Grote Berg in Riemst definitief beschermd: “Goede zaak voor de inwoners die erboven wonen”

Mergelgroeve Grote Berg in Zussen, in Riemst, wordt definitief beschermd, als monument maar ook als cultuurhistorisch landschap. Dat heeft Vlaams minister Mathias Diependaele (N-VA), bevoegd voor onroerend erfgoed, beslist. De mergelgroeve, 60 ha groot, kreeg eerder al een voorlopige bescherming. Boven de groeve liggen 148 eigendommen. Ook voor de eigenaars van die eigendommen is de bescherming goed nieuws.

Lees meer »

Ook Europese Unie “zeer ongerust” over terdoodveroordelingen in Congo

De Europese Unie zegt met “grote bezorgdheid” kennis genomen te hebben van de “nieuwe terdoodveroordelingen” in Congo. Vorige week vrijdag werden 37 mensen, onder wie ook de Belg van Congolese origine Jean-Jacques Wondo, veroordeeld tot de doodstraf omdat ze volgens het Congolese gerecht betrokken waren bij een mislukte staatsgreep eerder dit jaar.

Lees meer »

Nieuwe details bekend over de arrestatie van Sean ‘Diddy’ Combs: “Enkele uren daarvoor liep hij nog vrolijk door New York”

Er zijn inmiddels al iets meer details naar buiten gekomen over de arrestatie van Sean ‘Diddy’ Combs (54). De rapper werd maandagavond in New York gearresteerd, hoewel volgens bronnen van ‘TMZ’ en ‘DailyMail’ de politie hem oorspronkelijk pas dinsdagochtend in de boeien zou slaan. “De rapper maakte uren vooraf nog selfies met fans en wandelde vrolijk door de straten van

Lees meer »