OPMERKELIJK: gemachtigd opzichter aan De Graankorrel in Kruiseke in staking

Aan vrije basisschool De Graankorrel in Kruiseke (Wervik) staat gemachtigd opzichter Luc Hendrickx ’s morgens niet meer trouw op post want hij is in… staking.

Reden van zijn actie zijn de twee verkeerspoppen Tom en Lily die er sedert de tweede helft van oktober staan. Volgens de gemachtigd opzichter staan die poppen daar niet goed opgesteld. “Ik neem niet langer de verantwoordelijkheid aan een zebrapad waar mij het zicht voortdurend belemmerd wordt door dure, zinloze en vrijwel onzichtbare poppen”, zegt Luc (59).

Onderwijsraad

“Ik kan het echt niet meer opbrengen om nog aan het zebrapad te staan zolang Tom en Lily niet verplaatst worden. Ik zal de warme gesprekjes met de kinderen, ouders en wijkinspecteur Nairi Develter aan de schoolpoort missen. Ik zie geen andere weg dan in staking te gaan. Wie niet horen wil, moet voelen.”

De inwoner uit de Veldstraat in Kruiseke wil gehoord worden op de Onderwijsraad maar krijgt geen uitnodiging. Het botste tussen hem en schepen van Onderwijs Geert Bossuyt (Vooruit) en dat is nog voorzichtig uitgedrukt.

Brief aan raadsleden

“Ik ben al ongeveer acht jaar gemachtigd opzichter”, vertelt Luc. “Ik sta hier vanaf 7.55 uur en voor de laatkomers tot 8.35 uur. De wijkinspecteur komt iets later. Soms ben ik er niet omdat ik zorg voor ziekenvervoer. Kan wijkinspecteur Nairi dan ook niet, dan staat er iemand van de school, maar dat is heel uitzonderlijk.”

Luc bezorgde alle gemeenteraadsleden een brief met zijn opmerkingen. “Slechts van vier van de 25 raadsleden kreeg ik een beleefd antwoord”, klinkt het. “Het schepencollege wil gewoon niet toegeven dat die poppen zinloos zijn. Er is quasi niemand die voor Lily en Tom vertraagt.”

Gebrek aan respect

Luc is aan de dorpsschool van Kruiseke de enige gemachtigd opzichter en is dus de school de dupe van heel de heisa. “Ik plooi niet en blijkbaar schepen Bossuyt ook niet”, zegt Luc.

“Ik ga door met mijn actie. Het zal wellicht leiden tot mijn ontslag. Het zal gedaan zijn met de lachen achter mijn rug. Ik ervaar een gebrek aan respect. Voor alle duidelijkheid: als gemachtigd opzichter krijgen we geen vergoeding terwijl er wel geld is voor die poppen.”

The post OPMERKELIJK: gemachtigd opzichter aan De Graankorrel in Kruiseke in staking is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ontwijde kerk De Paanders in Meulebeke ingehuldigd als Smulkapel

De kerk van de Paanders in Meulebeke werd op 1 april 2023 ontwijd. Toen werd de parochie ook toegevoegd bij de parochie Sint-Antonius. De ruimte die vrij kwam, wordt nu volledig gebruikt door de Paandersschool. Die maakte er niet alleen een eetzaal van voor de leerlingen, maar wil de ruimte ook openstellen voor verenigingen.
The post Ontwijde kerk De

Lees meer »

Slovaakse premier Fico tijdens eerste publieke verschijning sinds aanslag: “Had Orbán graag vergezeld naar Moskou”

De Slovaakse premier Robert Fico is voor het eerst weer in het openbaar verschenen, 2 maanden nadat hij is neergeschoten. Fico uitte zijn bewondering voor zijn Hongaarse collega Viktor Orbán, die een omstreden ontmoeting had met de Russische president Vladimir Poetin. De premier hield ook een vurig betoog voor conservatieve en tegen progressieve en liberale ideeën.

Lees meer »

Vrouw van wielrenner Jasper Stuyven aangeklaagd door Amerikaans miljardenbedrijf door gebruik van woord ‘peloton’: “Hallucinant”

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Katy Parmentier is de flamboyante ster van ‘B&B zoekt lief’: “Sommige dingen waren echt niet voor uitzending geschikt”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Nieuw vrijetijdsaanbod voor jongeren in De Lovie vzw: “We willen zorg op maat bieden aan wie er nood aan heeft”

De Lovie vzw is een sociale organisatie actief in heel de Westhoek. Ze ondersteunen kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap, andere beperking of verhoogde kwetsbaarheid. Om tegemoet te komen aan de nood aan vrijetijdsbesteding voor jongeren met ASS of een gedragsproblematiek en voor jongeren met een beperking werd een nieuw aanbod uitgewerkt onder de noemer JokiFun en Tjsakut

Lees meer »

Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen

De Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee heeft de selectie van Michèle George uit Waregem en Manon Claeys uit Maldegem bevestigd voor een deelname aan de komende Paralympische Spelen in Parijs, van 28 augustus tot en met 8 september.
The post Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »