Menense band CHEVALSKI brengt straks zijn eerste twee singles uit: “Gaan er volle bak en zonder schaamte voor”

De Wieltjesstad heeft er sinds eind 2021 een nieuwe band bij. Louis Devlies, Victor Lemonnier, Simon Vanhaute en Arthur Daneels – drie Menenaars en een Meense Gentenaar – sloegen de handen in elkaar en bliezen leven in het project genaamd CHEVALSKI. Het is een mix van sludge en post-metal, maar doet live soms denken aan de hoogdagen van de punk, zo blijkt.

Hoe kijken jullie naar Menen?

Daneels: “Wij behoren tot een generatie in Menen die vrij gehecht is. Als je iemand nieuws leert kennen, zal je altijd wel een gemeenschappelijke vriend vinden. Ik hou ervan om af te wisselen tussen het stedelijke van Gent en dat bijna-dorpsgevoel in Menen.”

Lemonnier: “De Meense jeugd is best wel ambitieus. Als je bijvoorbeeld kijkt naar wat er nu mogelijk is met het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie, dan mogen we wel blij zijn.”

Devlies: “Velen van onze generatie willen in Menen blijven en hun leven hier opstarten en dat is op zich wel mooi. Voor hetzelfde geld zouden ze allemaal naar Kortrijk of Gent kunnen gaan. Ik studeer nog in Gent, dus ik heb net als Arthur wel de twee.”

Daneels: “De wil is er hier ook om iets te organiseren. Als je wil uitgaan, kan je uitgaan. Er zijn momenten geweest dat dat anders was. Ik denk dus dat we allemaal graag in Menen zijn.”

Hoe hebben jullie elkaar precies gevonden voor dit project?

Daneels: “Simon, Victor en ik zaten eens op een zatte avond bij Victor thuis. We kwamen op het idee om een band te starten en gingen er al meteen van uit dat Louis wel onze drummer zou zijn (lacht). Dat was in het najaar van 2021. Na een jaar hebben we voor het eerst opgetreden; dat was in JC Ten Goudberge in Wevelgem. We speelden samen met de groep Divided, een grote inspiratiebron voor ons en bovendien een streekproduct.”

Devlies: “Ik zat vroeger al samen met Victor in de band Fargo. Dat was toen nog met een aantal vrienden uit het middelbaar.”

Dus jullie kennen elkaar al lang?

Daneels: “Louis, Victor en Simon hebben lang samen op school gezeten. Ik kwam er pas later bij.”

Devlies: “Victor ken ik eigenlijk pas van in het vijfde middelbaar. De twee gitaristen, Simon en Victor, kennen elkaar wel al van in het zomerklasje.”

Lemonnier: “Het is toen eigenlijk allemaal al begonnen, in het zomerklasje (lacht)!”

Een band is weinig zonder een goeie naam. Hoe kwamen jullie op het bijzondere ‘CHEVALSKI’?

Daneels: “We moeten er geen doekjes om winden: de naam is op dezelfde manier gekomen als het idee om een band te vormen. Op een zatte avond dus (lacht).”

Lemonnier: “Het was wel niet op dezelfde zatte avond (lacht)! We waren wat aan het praten en plots ging het over het przewalskipaard (een paardensoort die voor het laatst werd gespot in 1967 in Mongolië, red.). Ik zei toen dat het veel logischer zou zijn als het een ‘Chevalskipaard’ heette, aangezien ‘cheval’ paard is in het Frans.”

Devlies: “En toen riep ik: ‘Dat is het (lacht)!’ We waren echt al zes maanden op zoek naar een naam. Er was nooit iets waar we alle vier content over waren.”

Hoe zouden jullie CHEVALSKI omschrijven?

Daneels: “Ik denk dat het een combinatie is van sludge, harde gitaren en zelfs hardcore vibes met breakdowns en een vrij agressieve performance. Op het podium hebben we zelfs een punkattitude. Dat is volle bak ervoor gaan zonder schaamte.”

Devlies: “In het algemeen is dat voor mij hetzelfde, al heb ik dat punkgehalte als drummer wel wat minder. Ik sla wel gewoon alles kapot en ben helemaal uitgeput op het einde van een show.”

Daneels: “Awel, dat is toch punk?”

Devlies: “Ja, maar ik ga niet in het publiek springen.”

Daneels: “Als drummer is dat moeilijk, hé (lacht)!”

Devlies: “Het is gewoon niet allemaal super hard. We hebben ook rustigere sfeerstukken die we brengen als contrast met de zware stukken. Dat is wel een troef van ons. Zo kunnen we toch een breder publiek aanspreken dan enkel het zware metalpubliek.”

Hebben jullie om af te sluiten nog een advies voor de jeugd?

Daneels: “Probeer zo hard mogelijk jezelf te zijn.”

Devlies: “Zorg ervoor dat je basis qua relaties in het leven in orde is, zodat je daarop kan terugvallen. Alles wat je daarnaast doet, kan je invullen zoals je wilt. Daar moet je naar streven.”

Lemonnier: “Ik volg Arthur en Louis, maar zou er nog een toevoeging aan doen. Probeer bij het experimenteren niet bang te zijn om op je bek te gaan. Falen is net deel van het ontdekkingsproces. Wees ook niet bang om uit je comfortzone te gaan.”

CHEVALSKI releaset eind februari hun eerste twee singles: Platonic en Heal Of Regress. De nummers zullen te beluisteren zijn op de diverse streamingplatformen. De release wordt overigens gevierd met een optreden in boEgie woEgie. Hou zeker de Instagrampagina chevalski_band in de gaten voor meer info.

Dit is CHEVALSKI

Arthur Daneels (25): Arthur is de frontman en zet zich vooral op cultureel vlak in. Hij is vrijwilliger in het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie in Menen en programmator van het Schippersweekend van Lauwe. Daneels woont parttime in Gent, parttime in Menen.

Louis Devlies (24): De drummer van de band studeert burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven in Gent, waar hij ook op kot zit.

Victor Lemonnier (24): De gitarist van CHEVALSKI woont in Menen en werkt voor Thule. Hij studeerde productontwikkeling in Antwerpen.

Simon Vanhaute (24): De tweede gitarist van de band wordt door zijn collega’s omschreven als het grootste muzikale talent van het viertal.

The post Menense band CHEVALSKI brengt straks zijn eerste twee singles uit: “Gaan er volle bak en zonder schaamte voor” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VBS De Waaier in Watou wint speelplaatsmeubel van gerecycleerd plastic

In basisschool De Waaier in Watou is vorige week woensdag de nieuwste aanwinst op de speelplaats ingehuldigd. De school is een van de winnaars van de scholenwedstrijd van Bebat en kreeg een picknicktafel die volledig uit oude plastic inzameltonnen is gemaakt. De opdracht was om zoveel en zo snel mogelijk lege batterijen te verzamelen, en dat hebben de leerlingen van

Lees meer »

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »

KIJK. Kim Kardashian maakt plots achterwaartse salto op dansvloer

Kim Kardashian (43) was een van de aanwezigen op het 40e verjaardagsfeest van haar zus Khloé Kardashian. Ze stal de show op de dansvloer en trok alle aandacht naar zich toe toen ze salto’s begon te maken. Met behulp van Cade Hudson – manager en goede vriend van zangeres Britney Spears – deed ze dit naar eigen zeggen “verschillende keren

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

Frankrijk heeft met Maignan een ‘bunker‘, maar Duivels rekenen op Casteels: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde 1833 in Sint-Andries heeft met Dominique Strypsteen (66) haar dertigste Koning van de Jachtfeesten aangesteld. Dominique schoot zijn eerste pijlen al op zijn 15de, en stoomt nu zelf een nieuwe generatie klaar. “Boogschieten blijft een van de leukste hobby’s ter wereld.”
The post Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw in bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »

“Probeer een eerlijke sprinter te zijn en wil andere renners niet hinderen”: Jasper Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »