LIVE AUSTRALIAN OPEN. 19-jarige Gauff bereikt voor het eerst de halve finale – Alcaraz en Zverev treffen elkaar in kwartfinale

Van 7 tot 28 januari gaat met de Australian Open de eerste grandslam van 2024 door. Bij de mannen mikt Novak Djokovic op een elfde eindzege in Melbourne en een 25ste grandslamzege in totaal. Volg het op de voet in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Enthousiaste zwemmers duiken in Antwerps Bonapartedok tijdens eerste Zalige Zwemdag: “Uitzicht op MAS is supercool!”

De zon schijnt, het Bonapartedok is opgeruimd en de waterkwaliteit is goedgekeurd: de omstandigheden zijn ideaal voor de zwemmers die tijdens de 1e van 7 Zalige Zwemdagen een plons wagen vlak bij het MAS in Antwerpen. Ook burgemeester Bart De Wever (N-VA) had er zijn zwembroek voor aangetrokken: "Op termijn willen we het dok in de zomer permanent kunnen openstellen."

Lees meer »

LIVE. Zeker 11 kinderen en jongeren dood na raketaanval op voetbalveld – Israël bereidt vergelding voor: “We staan voor een totale oorlog”

Bij een raketaanval vanuit Libanon op de door Israël bezette Golanhoogte zijn zeker elf doden gevallen. Volgens het Israëlische leger zijn de slachtoffers tussen de 10 en 20 jaar oud. De raket zou neergekomen zijn op een voetbalveld waar op dat moment de kinderen aan het spelen waren. Volgens de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken is “een volledige oorlog” tussen

Lees meer »

Derde slachtoffertje overleden na steekpartij in Southport

Een 9-jarig meisje is overleden aan haar verwondingen na de steekpartij maandag tijdens een Taylor Swift-jeugdkampje in een dansschool in het Engelse Southport, ten noorden van Liverpool. Ze is het derde dodelijke slachtoffer. Acht andere kinderen raakten gewond. Vijf van hen zijn in kritieke toestand. Ook twee volwassenen zijn kritiek. De Britse politie heeft een 17-jarige jongen opgepakt. Hij wordt

Lees meer »

Roadtrip eindigt in het ziekenhuis voor Wim: “Voeten stonden haast letterlijk in brand. De vellen huid vlogen er af”

De roadtrip van Wim Oversteyns (47) en zijn gezin in de Verenigde Staten eindigde in Death Valley, een van de heetste plaatsen op aarde. Bij een fotoshoot in het adembenemende decor verloor de Wijnegemnaar zijn teenslippers waarna hij brandwonden in de tweede graad opliep aan zijn voetzolen. Wim belandde in Las Vegas op de spoedafdeling en hoopt woensdag terug naar

Lees meer »

Ontwijding Ginstekerk niet aan de orde

Tijdens de jongste gemeenteraadszitting in Oostrozebeke kwam de oppositiepartij Inspraak.nu op de proppen met heel wat vragen rond het artikel in onze krant betreffende het gebruik van de Ginstekerk voor culturele doeleinden.
The post Ontwijding Ginstekerk niet aan de orde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe succes van botox en fillers leidt tot wachttijden in geneeskunde: “Je krijgt soms sneller een afspraak voor botox dan voor huidvlekjes”

Een tandarts die ook je voorhoofd rimpelvrij maakt. Een spoedarts die in een privépraktijk de huid verjongt. Het kan en gebeurt in ons land, waar een groeiend aantal medici overstapt naar esthetische geneeskunde. “Daardoor blijven minder mensen over voor wachtdiensten of aan het bed”, stellen artsverenigingen vast. Onze journaliste sprak met experten en nam ook de proef op de som:

Lees meer »

Patrick ontwikkelt Gardeboeroute versie 2.0

Van donderdag 12 tot en met zondag 15 september worden voor de 50ste keer deGardeboefeestengeorganiseerd. Naar aanleiding hiervan herwerkte Patrick Keysabyl deGardeboeroutenaar versie 2.0 omdat er ondertussen een aantal verkeersknopen zijn gewijzigd.
The post Patrick ontwikkelt Gardeboeroute versie 2.0 appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Olympische Spelen blijven toch het summum”: kersvers Sporza-hoofdredacteur Thomas Swannet (48) geniet van unieke sportzomer

Net als exact 100 jaar geleden is Parijs opnieuw dé plek waar de beste atleten ter wereld samenkomen om het op te nemen tegen elkaar. Ook op de redactie van Sporza werd halsreikend uitgekeken naar deze Olympische Spelen. Sinds kort ligt de leiding van Sporza in handen van Thomas Swannet (48), met roots in Roeselare.
The post “Olympische Spelen

Lees meer »