Gesprekken tussen Aston Villa en Napoli over uitleenbeurt Leander Dendoncker

Na Cyril Ngonge lijkt er nog een tweede Belg op weg naar Napoli. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde The Athletic vinden er momenteel gesprekken plaats tussen Aston Villa en de Italiaanse landskampioen omtrent een uitleenbeurt tot het einde van het seizoen van Rode Duivel Leander Dendoncker uit Passendale.

Beide clubs hebben nog geen overeenstemming bereikt, maar de gesprekken zouden wel de goede richting uitgaan. In de deal zou ook een optie tot aankoop opgenomen worden, die na dit seizoen geactiveerd kan worden.

EK in Duitsland

Met de verhuis zou de 28-jarige verdedigende middenvelder zijn kansen op het EK van komende zomer in Duitsland willen vergroten. Dendoncker tekende in de zomer van 2022 voor Villa, maar komt er amper aan spelen toe.

Dit seizoen staat de teller op amper 289 minuten, verdeeld over vijftien duels. Daarin wist hij één keer te scoren. In totaal stond hij slechts vijf keer in de basis, waarvan amper één keer in de Premier League.

Rode Duivels

Dat maakt dat hij bij de Rode Duivels al langer niet meer zeker is van een plaats in de selectie. Terwijl hij er onder Roberto Martinez nagenoeg altijd bij was, werd hij door diens opvolger Domenico Tedesco slechts één keer opgeroepen.

In juni was hij basisspeler toen de Belgen in de EK-kwalificaties in eigen huis niet verder geraakten dan een 1-1-gelijkspel tegen Oostenrijk. Dendoncker depanneerde toen centraal achterin naast Wout Faes. Dat was zijn 32ste cap voor de nationale elf.

(Lees verder onder de foto)

In juni was Dendocker basisspeler toen de Belgen in de EK-kwalificaties in eigen huis niet verder geraakten dan een 1-1-gelijkspel tegen Oostenrijk. © BELGA/KURT DESPLENTER

De West-Vlaming komt uit de jeugdopleiding van RSC Anderlecht en kwam er in 2014 in de A-kern terecht. Aan de zijde van zijn maatje Youri Tielemans, momenteel nog zijn ploegmaat bij Villa, maakte hij er enkele jaren het mooie weer op het middenveld.

Dat leverde hem in 2018 een transfer op naar Premier League-club Wolverhampton Wanderers.

The post Gesprekken tussen Aston Villa en Napoli over uitleenbeurt Leander Dendoncker is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een bloemetje voor Jenny Standaert, een schat van een vrouw

“Jenny Standaert is een schat van een vrouw met een gouden hart”, mailt Caroline Van Acker naar KW. “Nooit is iets haar teveel. Alles doet ze met een glimlach. Dit verdient zeker een bloemetje!” En dus trokken we naar Sint-Andries Brugge.
The post Een bloemetje voor Jenny Standaert, een schat van een vrouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw van agent beleeft traumatische nacht nadat ze bedrog opbiechtte: “Hij sloot me op, sloeg en plaste over me”

Een politieagent (53)moet vandaag voor de rechtbank verschijnen omdat hij zijn 13 jaar jongere vrouw heeft geslagen, opgesloten en onmenselijk behandeld. Dat gebeurde nadat zij had opgebiecht dat ze hem al een tijdje bedroog. De agent plaste meerdere keren in een glazen fles en goot die daarna uit over zijn vrouw. “Dat was geen urine, maar een soort Ricard”, argumenteerde

Lees meer »

“Gisteren een lesrooster, vannacht geannuleerd”: frustratie bij ouders Sint-Ursula-Insitituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver over uitstel schoolstart 

De ouders van het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver vragen duidelijkheid over de stroeve opstart van het schooljaar. De leerlingen van de 2e en 3e graad hebben deze week nauwelijks les kunnen volgen, omdat de lessenroosters nog niet klaar zijn. Het was de bedoeling dat de lessen vandaag zouden kunnen starten, "maar vannacht om 2 uur kregen we een e-mail dat er

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Wat als ’terug naar het werk’ hetzelfde zou zijn als een eerste schooldag…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Wat kan Louis Clincke in de wegrit?

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin plaatste zich later in een paralympisch record voor de finale van de 100 meter, kan hij deze voormiddag al voor nieuw eremetaal zorgen?

Lees meer »

De rise and fall van Didier Reynders

13:29 Didier Reynders is aan de kant gezet, schrijft Quentin Joris, chef politiek bij L’Echo. Is dit het einde van een tijdperk voor de Franstalige liberalen? Sommigen zeggen volmondig ‘ja’, anderen zijn da…

Lees meer »

“Je herkent veel in elkaars verhalen”: Noël ging samen met andere parkinsonpatiënten op expeditie naar Jordanië

Genezen van parkinson kan nog niet, maar dat betekent niet dat je leven voorbij is bij een diagnose. Dat verhaal vertelt ook ‘De krijgers van de woestijn’, een film die op zondag 15 september in Brugge vertoond wordt. “Er blijft ook heel veel wél mogelijk”, getuigt patiënt Noël Remmerie (76) uit Oostende.
The post “Je herkent veel in elkaars

Lees meer »