Geert Dangreau aangesteld als nieuwe CEO van Bluebridge

Geert Dangreau heeft de fakkel overgenomen van Carl Devos als CEO van Bluebridge. De nieuwe CEO is van plan om Bluebridge in Oostende verder uit te bouwen als dé ontmoetingsplaats voor spelers actief in de blauwe economie.

De voorbije jaren was Carl Devos – politicoloog, professor en ambassadeur van UGent in West-Vlaanderen – CEO ad interim van Bluebridge. Dit incubatie- en innovatiecentrum is het kloppend hart van Ostend Science Park, het West-Vlaams wetenschapspark met focus op blauwe economie. Carl Devos blijft ook nog betrokken bij de site als CEO van Ostend Science Park.

“Bluebridge richt zich zowel op start-ups en bedrijven als op kennisinstellingen, publieke partners en andere particuliere organisaties die actief zijn in de blauwe economie. We bieden onder meer kantoorruimte met bijhorende dienstverlening aan voor ondernemers”, vertelt kersvers CEO Geert Dangreau.

Workshops

“Met een aantal recente gerichte investeringen in betere accommodaties voor netwerkmomenten, opleidingen en vergaderingen, positioneren we Bluebridge ook als dé ontmoetingsplek voor alle actoren uit de blauwe economie. De komende weken staan er verschillende evenementen gepland zoals nieuwjaarsrecepties, workshops over offshore energie en bezoeken van delegaties uit de Baltische Staten en de Verenigde Staten. Dit doet alvast het beste vermoeden voor het prille werkjaar 2024.”

Geert Dangreau neemt de rol als CEO van Bluebridge op vanuit zijn hoedanigheid van directeur Kenniseconomie & Internationalisering bij POM West-Vlaanderen. Hij heeft heel wat ervaring met de uitvoering van het West-Vlaams economisch beleid.

Drones

Jarenlang zet hij al mee de lijnen uit van de werking van Fabrieken voor de Toekomst. Hiermee stimuleert POM West-Vlaanderen innovatie bij ondernemers binnen toonaangevende industriële sectoren, waaronder de blauwe economie. Zo was Geert Dangreau de stuwende kracht achter de realisatie van Blue Accelerator (testplatform op zee) en recenter Drone Dock, een innovatie- en democentrum voor drones in Oostende.

Binnen Bluebridge wil Geert Dangreau de dynamiek verder versterken en als open huis een nog breder scala aan bedrijven en organisaties verwelkomen. “Op het vlak van maritieme industrie en digitalisering liggen er nog grote opportuniteiten. Ik geloof ook sterk in het inzetten van autonome vlieg- en vaartuigen binnen offshore omgeving. Bluebridge zal verder gespecialiseerde trainingen huisvesten als een essentieel onderdeel van de uit te rollen communitywerking. We willen op korte termijn meer bedrijven, studenten en onderzoekers verwelkomen bij Bluebridge”, vat Geert samen.

The post Geert Dangreau aangesteld als nieuwe CEO van Bluebridge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw type blauwtong in Nederland, nog geen vaccin beschikbaar

In Nederland is een nieuw type blauwtongvirus aangetroffen, meldt het Nederlandse ministerie van Landbouw. Het gaat om 2 gevallen van het zogeheten serotype 12. Het virus is gevonden bij 2 veedieren in de provincie Utrecht. Bij een schaap in het dorp Kockengen en bij een koe met kalf in het dorp Harmelen. Het variant is nog niet in ons land

Lees meer »

Michel Wuyts schuift Jarno Widar naar voren als favoriet voor Belofte van het Jaar: “Wachten voor de overstap naar de profs moet hij niet doen”

Jarno Widar werd op zijn achttiende de eerste Belgische eindwinnaar van de Giro d’Italia Next Gen. Ook op het WK in het Zwitserse Zürich gooide hij hoge ogen. Michel Wuyts ziet dan ook niet in wie Widar op het gala van de Kristallen Fiets van de prijs voor Belofte van het Jaar gaat houden. “Een killer. Wurging, zijn handelsmerk. Dat

Lees meer »

James Cooke neemt wraak op Xander De Rycke na vete uit het verleden: “Kontafdruk in mijn zetel en het huis rook vreemd”

Xander De Rycke noemde James Cooke in het verleden “een huisdier met een beperking” en een “homo-tyrannosaurus-rex”, maar nu vond James Cooke het tijd om de comedian terug te pakken. In de seizoensopener van ‘De slimste mens ter wereld’ liet Cooke kandidaat De Rycke perplex staan toen bleek dat hij achter zijn rug Xanders huis, vriendin én kind had bezocht.

Lees meer »

SCT Menen (4C) denkt al aan de titel

SCT Menen nam vorige speeldag met forfaitcijfers vlot de maat van staartploeg FC Passendale. Zaterdag staat Sporting op huidig leider Zillebeke voor de wedstrijd van de waarheid. Zillebeke incasseerde vorige zaterdag op Zonnebeke zijn eerste nederlaag (4-1), en zal zich maar al te graag willen revancheren tegen de Menenaars. “Op Zillebeke moeten we kleur bekennen.”
The post SCT Menen

Lees meer »

“Kwaliteit zo laag dat zelfs kringwinkels er niks mee kunnen aanvangen”: aanbod tweedehandskledij keldert door fast fashion

Fast fashion is nefast voor het milieu en de gezondheid van wie het maakt, maar mensen zijn zich daar te weinig van bewust. Dat zegt hoogleraar fashion management Annick Schramme, nu steeds meer kringwinkels in België zulke kledingstukken weigeren en kringwinkels in Nederland hun aanbod zien kelderen. "We moeten onze kinderen tot kritische consumenten opleiden."

Lees meer »

Bos van Loos in Mechelen wordt toegankelijk voor publiek: “Zodat iedereen 100-jarige bomen kan bewonderen” 

Het Bos van Loos – ofwel Bos van Betzenbroeck – in Mechelen zal binnenkort open zijn voor bezoekers. De familie Loos heeft het bos van 6 voetbalvelden groot geschonken aan de stad, omdat het een stevige opknapbeurt nodig heeft. De stad moet een oud koetshuis slopen en Japanse duizendknoop verdelgen. Ook de eeuwenoude bomen hebben professionele verzorging nodig.

Lees meer »

Raad voor de Journalistiek verklaart klacht tegen Humo over columns Brusselmans ongegrond

De Raad voor de Journalistiek heeft een klacht van het Forum der Joodse Organisaties tegen weekblad Humo ongegrond verklaard. De klacht draaide rond twee columns van Herman Brusselmans die dateren van november vorig jaar. De Raad oordeelt dat er "geen sprake is van aanzetten tot discriminatie en racisme noch van stigmatisering, in dit geval antisemitisme". Het Forum der Joodse Organisaties

Lees meer »