Gedetineerde vlucht tijdens overplaatsing naar gevangenis van Lantin: “Hij trok zijn pantoffels uit en liep weg”

Er is dinsdagnamiddag een gedetineerde ontsnapt bij de gevangenis van Lantin, bij Luik. Dat hebben de federale politie en de gevangenis zelf bevestigd. Volgens ‘Sudinfo’ slaagde de 23-jarige gevangene er tussen 14 uur en 14.20 uur in te vluchten, toen hij werd overgedragen door de Directie Beveiliging (DAB) van de federale politie. 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse douane onderschept minder drugs in de eerste helft van 2024

De Nederlandse douane heeft in de eerste helft van 2024 minder drugs onderschept dan in dezelfde periode vorig jaar. In de Nederlandse havens kon de douane slechts 16.000 kg cocaïne onderscheppen. Vorig jaar was dat nog ruim 28.000 kg. Volgens de Nederlandse douane is de kleinere vangst bewijs dat de maatregelen werken om de invoer van drugs tegen te gaan.

Lees meer »

Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd”

Onverwacht geen Willem Vermandere op het gouden jubileum van Festival Dranouter, waar hij sinds 1989 zeven keer optrad. “Als grootste festival van West-Vlaanderen hadden we een automatische click met deze icoon voor West-Vlaanderen, folk, kleinkunst en traditionele muziek.”
The post Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse klimaatactivist kleeft zichzelf opnieuw vast, deze keer aan tafel bij VRT tijdens live-uitzending van EK halve finale

De Brugse klimaatactivist Wouter Mouton kleefde zich opnieuw vast tijdens een televisieprogramma. Deze keer plakte hij zijn hand vast aan de tafel bij de live-uitzending op VRT van de UEFA EK voetbalmatch tussen Nederland en Engeland.
The post Brugse klimaatactivist kleeft zichzelf opnieuw vast, deze keer aan tafel bij VRT tijdens live-uitzending van EK halve finale appeared first on

Lees meer »

Het bewogen leven van SUM 41-frontman Deryck Whibley: “Thuis kon ik amper tien minuten op mijn benen staan”

“Toen ik eindelijk weer bij zinnen was, vertelden ze me dat ik bijna was gestorven.” Maar kijk, straks mag frontman Deryck Whibley (44) op Rock Werchter aan de bak met zijn SUM 41. Voor een afscheidstournee die moet dienen als ultiem hoogtepunt, nadat een leven vol drank de carrière van – een ondertussen gelouterde – Whibley bijna kopje onder deed

Lees meer »