Festival Dranouter kondigt onder meer Brihang en Willem Vermandere aan voor jubileumeditie in augustus

De eerste lading namen voor de jubileumeditie ’50 Years Of New Traditions’ is een feit. “Op de affiche van Festival Dranouter 2024 knallen we – naast The Waterboys – meteen tal van Dranouter Classics: Brihang, Suzanne Vega, Novastar + special guest Geike, Spinvis en Willem Vermandere”, meldt de organisatie.

Op 2, 3 en 4 augustus is er opnieuw Festival Dranouter en dit voor de 50ste keer. Het festival kondigde enkele grote namen aan voor deze jubileumeditie. Een van hen is Brihang. “In minder dan 10 jaar tijd groeide Brihang uit tot een artiest van het kaliber dat eigenlijk geen introductie meer nodig heeft”, stelt Festival Dranouter de West-Vlaming voor. “Zeker niet voor het Festival Dranouter-publiek, die zot zijn van spitsvondige teksten en meeslepende beats. Al in 2017 gaf hij het beste van zichzelf in De Voute, de kleinste festivaltent. Het jaar erna schopte hij het al tot in de Clubtent. In 2022 werd hij gepromoveerd tot één van ‘Het Beste Van ‘t Westen’. En er staat geen stoppen op Brihang. Na zijn nieuwste album ‘Droomvoeding’ en een uitverkochte clubtour, volgt nu zijn eerste soloshow in de Chateau.”

Willem Vermandere is al voor de achtste keer van de partij. © GF

Naast Brihang werden ook Novastar, Suzanne Vega en Spinvis aangekondigd. Novastar brengt Geike mee als special guest. Maar dat is nog niet alles, ook Willem Vermandere zal van de partij zijn. “Dat we 50 jaar Festival Dranouter kunnen vieren met een icoon als Willem Vermandere, is in alle opzichten “geestig” te noemen. Deze allround kunstenaar plukt songs uit zijn ruim 50-jarige carrière, combineert met een instrumentaal wijsje of een vertellement uit zijn boek ‘Als ‘t maar geestig is’. Deze rasechte West-Vlaming was er voor het eerst bij tijdens de editie van 1989. Ondertussen is hij uitgegroeid tot een vaste waarde, want dit jaar is het maar liefst de achtste keer dat Vermandere hier op de planken staat.”

The Waterboys

“Ook The Waterboys laten op zaterdag 3 augustus 2024 hun muzikaal, dramatisch vuurwerk op je los. Met hun geduchte livereputatie zijn de legendarische The Waterboys een gedroomde headliner voor Festival Dranouter. En dat geldt zeker op de jubileumeditie van Festival Dranouter: we vieren “50 Years of New Traditions” én Mikes 65ste verjaardag. De cirkel is rond.”

Early birds

Op 31 januari om 23.59 uur sluit de laatste grote kortingsactie voor Festival Dranouter 2024 definitief af. Vanaf dan zullen ook de dagtickets en 2-daagse tickets in verkoop gaan. Mis je korting niet & koop je weekendtickets aan via www.festivaldranouter.be.

The post Festival Dranouter kondigt onder meer Brihang en Willem Vermandere aan voor jubileumeditie in augustus is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wervik brengt passende hulde aan zes gepensioneerde personeelsleden: “Leuke cartoon als geschenk”

De huldiging van dit keer zes personeelsleden van stad Wervik die met pensioen gingen, vond voor het eerst plaats in de theaterzaal van gc Gilwe. De hulde verliep op een stijlvolle manier en bij elke afscheidnemende medewerker werd een verzameling cartoons geprojecteerd die ereburger André Nollet over de respectievelijke loopbaan en anekdotes tekende.
The post Wervik brengt passende hulde

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Tweede alzheimermedicijn goedgekeurd in de VS

Het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen van toezichthouder FDA om een nieuw alzheimermedicijn op de markt te brengen. Het gaat om het tweede goedgekeurde medicijn dat de progressie van de slopende hersenziekte vertraagt.

Lees meer »

Duitse AfD stapt uit ID-fractie

21:34 De Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) stapt uit de fractie Identiteit en Democratie (ID) in het Europese Parlement. Dat heeft de partij beslist tijdens een congres in Essen…

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Volg hier

Lees meer »

Onze dartswatcher blikt vooruit op de World Cup of Darts: “Er zijn maar weinig teams die elkaar zo goed kennen als de Belgian Arrows”

Dikke vrienden zijn ze momenteel niet, onze Belgian Arrows Dimitri Van den Bergh (29) en Kim Huybrechts (38). Maar dat hoeft ook niet, zolang het maar klikt op het podium zelf. En dat laatste doet het inmiddels al vele jaren. Niet in het minst tijdens de vorige World Cup, toen het geen haar scheelde of ze hadden Wales opzijgezet op

Lees meer »

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »