Bewindvoerder moet KV Oostende naar rustiger vaarwater loodsen

De ondernemingsrechtbank van Gent, afdeling Brugge, heeft advocaat Werner Van Oosterwyck aangesteld als voorlopig bewindvoerder aangesteld bij KV Oostende. Dat melden zowel het advocatenkantoor als KVO zelf. Van Oosterwyck moet nu proberen om de club naar rustiger vaarwater te leiden. Paul Conway en andere aandeelhouders staan intussen buitenspel.

De ondernemingsrechtbank neemt zo’n beslissing niet zomaar. Een bewindvoerder wordt pas aangesteld indien een er aanwijzingen zijn van een slecht (financieel) beleid en na een klacht van een belanghebbende.

“De benoeming van meester Van Oosterwyck als voorlopig bewindvoerder is een positieve démarche van de ondernemingsrechtbank om te pogen de activiteiten van de nv KV Oostende voort te zetten”, laten het advocatenkantoor en KVO samen weten.

Buitenspel

“In lijn met zijn nieuwe rol zal Van Oosterwyck grondig onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de onderneming verder te laten opereren na het voormalig bestuur, waarover velen heel wat vragen hadden.”

KV Oostende zette zelf het nieuws online op de website van de club. © gf

De aanstelling van de advocaat betekent niet dat de club meteen op een faillissement afstevent, maar wel dat er op relatief korte termijn een oplossing moet komen, zoals een overname. De aanstelling betekent meteen ook dat Paul Conway en zijn collega-bestuurders en -aandeelhouders buitenspel zijn gezet.

Informatie

“Op dit moment ligt de focus op het verzamelen van relevante informatie zodat de rechtbank adequaat kan geïnformeerd worden over de stand van zaken. Meester Van Oosterwyck zal zich inzetten om de belangen van de nv KV Oostende te behartigen en te pogen constructieve oplossingen te vinden voor een duurzame voortzetting van de activiteiten.” Het Oostendse advocatenkantoor heeft alvast een pak ervaring in onder meer het ondernemingsrecht, faillissementen en incasso.

Ook vandaag behandelt de Licentiecommissie het beroep van KV Oostende tegen de puntenaftrek en het transferverbod. Die kwamen er toen de club verschillende achterstallige betalingen, zoals BTW en RSZ, niet had uitgevoerd.

The post Bewindvoerder moet KV Oostende naar rustiger vaarwater loodsen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De mens achter de nieuwe Britse premier Keir Starmer: “Als je het gespot van je kinderen kan overleven, is de politiek kinderspel”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

“Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”: 11.000 fans feesten mee met Joost Klein tijdens eerste optreden in ons land na Songfestival

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Turkse voetbalbond ontkracht schorsing Demiral, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden, al mag de Turkse voetbalbond z’n zegje nog doen. Turkse president Erdogan is

Lees meer »

Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe

Op 7 en 8 september wordt de Koning Ridderdijk van Westende, ter hoogte van surfclub De Kwinte, omgetoverd tot een waar gastronomisch paradijs tijdens Tastoe.
The post Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed, zweet en tranen gekost”

Na een kandidatendag kon Vooruit Zwevegem haar 29 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorstellen. “Een volledige lijst kunnen voorstellen? Nooit gedacht dat dit ons zou lukken toen we in de zomer van 2022 opnieuw de draad hebben opgepikt met Vooruit in Zwevegem”, begon lijsttrekker Mieke Eggermont.
The post Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed,

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger: “Zeker 900 Hamasstrijders gedood in Rafah”

Lees hier al het nieuws terug van woensdag 3 juli over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Zeker vier Palestijnen zijn om het leven gekomen door een Israëlische aanval op het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever, zo meldt het ministerie van gezondheidszorg van de Palestijnse Autoriteit. En het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen meer dan 900

Lees meer »