“Q-school darts was een goede leerschool”: Luc Bogaert na zijn deelname aan de Q-school darts

Luc Bogaert maakte vorige week in het Duitse Kalkar zijn debuut op de PDC Q-school darts dankzij een deelname aan de VTM2 Darts Academy. “Het was een goede leerschool. Het was zeker niet gemakkelijk maar ik zie nu hoever ik sta.”

Luc ‘The Unstoppable’ Bogaert (53) uit Oostende is zelfstandig taxichauffeur en begon reeds op 8-jarige leeftijd met darts. Na een decennia te zijn gestopt is hij er opnieuw mee begonnen, alsook later in de competitie Middenkust in Oostende, bij Alexander. “Momenteel staan we eerste. Het begon eigenlijk in The Chapeau in Oostende waar we diverse keren kampioen werden. De belangstelling in darts was toen, voor de pandemie begon, heel wat minder. Er waren toen zes ploegen, nu zijn er 24.”

In 2022 dreef Luc zijn dartstrainingen serieus op en nam hij aan diverse tornooien deel. “Het begon in Lombardsijde waar ik won. En zo was ik gelanceerd, met trips naar Turnhout, Olen, Antwerpen. Er volgde een groot tornooi van Mario Vandenbogaerde waar ik zelfs de halve finale bereikte tegen de prof Mike De Decker.”

Onverwachte deelname

Luc stond er toen niet bij stil dat hij een jaar later aan de PDC Q-school zou deelnemen. “Dat was eigenlijk vrij onverwacht”, vertelt hij. “Zonder mijn weten had mijn vrouw mij ingeschreven voor de VTM2 Darts Academy. Ik plaatste mij bij de laatste vijftien wat goed was voor een deelname aan de Q-school”, aldus Bogaert. Hij begon er de eerste drie dagen goed, met onder andere winst tegen de Zuid-Afrikaan Grant Sampson. Luc bereikte met zes punten de final stage of de laatste 128 darters die toch wel een zeer hoog niveau halen.

“Mijn scores waren goed, mijn dubbels konden beter. Tegen de profdarter Jules van Dongen gooide ik bijzonder goed. Ik kwam 4-1 voor, maar werd door enkele zaken te veel afgeleid en miste de ervaring om het af te maken. Je mag niet missen, zeker als je met een dubbel moet uitwerpen”, besluit Bogaert die in maart deelneemt aan de Belgian Darts Open in Wieze, gevolgd door een demonstratietornooi tegen Kim Huybrechts in Bredene. (ACR)

The post “Q-school darts was een goede leerschool”: Luc Bogaert na zijn deelname aan de Q-school darts is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik kan niets goed doen. Alleen spaghetti maken”: Paola voelde zich lange tijd ‘de prinses in de gouden kooi’

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Orban vraagt Zelenski om na te denken over snel staakt-het-vuren, Oekraïense president wijst op “rechtvaardige vrede”

Viktor Orban heeft tijdens zijn bezoek aan Kiev de Oekraïense president Volodimir Zelenski gevraagd na te denken over een snel staakt-het-vuren dat de vredesbesprekingen zou kunnen versnellen. Dat heeft hij gezegd tijdens een gezamenlijk persmoment. Orban trok dinsdag naar Kiev om het met Zelenski te hebben over vrede tussen Oekraïne en Rusland, maar ook over actuele kwesties in de betrekkingen

Lees meer »

Boete, rijverbod en proeven voor automobiliste met 2 promille in slaap achter stuur: “Je was murw door de alcohol, heel gevaarlijk”

Stilstaand, met draaiende motor maar met haar hoofd op de passagiersstoel in slaap. In die toestand kon een 33-jarige automobiliste uit Bavikhove (Harelbeke) in Kuurne door agenten aangetroffen worden. Ze bleek dronken en had bijna 2 promille alcohol in het bloed te hebben. “Je was murw door de alcohol”, kreeg ze alvast een stevige uitbrander van de politierechter.
The

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De politie treft de uitgebrande wagen met haar verkoolde lichaam aan”: de strafste verhalen achter de grootste zomerhits

‘The Ketchup Song’ is intussen meer dan twintig jaar oud, maar het catchy refreintje en bijhorende gekke dansje zitten nog steeds in het collectieve geheugen. De zussen van Las Ketchup staan vanavond op het podium van de Foute Party van Qmusic. Fout of niet, het werd een hele dikke zomerhit die de ‘Lambada’ en ‘Macarena’ moesten doen vergeten. Dit is

Lees meer »

Studie: luchtvervuiling oorzaak 7 procent doden in Indiase steden

Ruim 7 procent van alle sterfgevallen in tien van de grootste steden van India houdt verband met luchtvervuiling. De situatie is het ernstigst in hoofdstad New Delhi. Dat blijkt uit onderzoek van een door India geleid team wetenschappers. Zij roepen op tot actie om tienduizenden levens per jaar te redden.

Lees meer »

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »