Lange rijen in Rusland om anti-oorlogskandidaat te steunen die Poetin wil uitdagen bij verkiezingen

De Russische oppositie heeft opgeroepen om Boris Nadezjdin (60) te steunen als presidentskandidaat en uitdager van Poetin voor de komende verkiezingen. Nadezjdin heeft zich meermaals publiekelijk uitgesproken tegen de oorlog in Oekraïne. De oproep van de oppositie blijkt bovendien niet in dovemansoren te vallen. Krijgt de huidige president alsnog een belangrijke tegenstander? 

Meer krantenkoppen in België

EK-revelatie scoorde al op assist van Evenepoel: hoe ‘spitsbroers’ Gakpo en Remco elkaar nog altijd in de gaten houden

Ze delen dezelfde herinneringen: Liverpool-aanvaller Cody Gakpo (25) schittert voor Oranje op EURO 2024, Remco Evenepoel (24) mikt op een podiumplek in de Tour de France, maar ooit kruisten hun paden in Eindhoven. Een verhaal over oude geesten in een jong lichaam, hoogtepunten op YouTube en de weg die God heeft uitgestippeld. Wie van de oud-ploeggenoten beleeft straks zijn leukste

Lees meer »

Guldensporenviering ontvangt minister-president Jan Jambon

Op de vooravond van de Vlaamse feestdag gaat naar jaarlijkse traditie de Guldensporenviering door aan de Groeningekouter, georganiseerd door Stad Kortrijk en het Guldensporencomité.
The post Guldensporenviering ontvangt minister-president Jan Jambon appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Pedri neemt Kroos niets kwalijk en weet het zeker: “Onze Spaanse droom blijft duren”

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest

Het feestcomité Midden-Pastoriestraat in Sint-Andries hield onlangs zijn zesde buurtfeest. De jaarlijkse traditie aan de start van de zomer lokte zoals elk jaar een honderdtal bewoners.
The post Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Freddy Desmet was 43 jaar lang ‘compagnon de route’ van Willem Vermandere en blikt terug: “Geen seconde spijt van gehad”

Onze West-Vlaamse bard, Willem Vermandere, nam deze week de beslissing om te stoppen met optredens. Voor zijn rots in de branding, klarinettist Freddy Desmedt, was spelen met deze grootheer een onbetaalbaar geschenk.
The post Freddy Desmet was 43 jaar lang ‘compagnon de route’ van Willem Vermandere en blikt terug: “Geen seconde spijt van gehad” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ondanks aanhoudende kritiek wint Biden Democratische burgemeesters voor zich: “Hij is wél klaar om Trump te verslaan”

Sinds het geflopte debat tegen Donald Trump (78) is de kritiek op Joe Biden (81) nog niet gestopt. De huidige Amerikaanse president lijkt steeds meer steun te verliezen en wordt door verschillende partijgenoten opgeroepen om uit de race te stappen. Te midden van al die miserie had Biden dringend nood aan een succesje, en dat lijkt er nu te zijn

Lees meer »

Scouts CASA Oostduinkerke heeft volgend jaar een gloednieuw lokaal

De zomervakantie startte met mooie vooruitzichten voor Scouts CASA in Oostduinkerke: de eerstesteenlegging van hun nagelnieuwe scoutslokaal. Dankzij dit grootschalige project kunnen de scoutsleden – als alles volgens de geplande timing verloopt volgend jaar in hun gloednieuwe tweede thuis intrekken.
The post Scouts CASA Oostduinkerke heeft volgend jaar een gloednieuw lokaal appeared first on KW.be.

Lees meer »