Kali Bar Club brengt nachtleven naar Bellegem: “Resident dj JM Marina, gekend tot Zuid-Frankrijk, draait electro house”

Op de Doornikserijksweg, in het gewezen pand van dans- en nachtclub Casa By Night, opende 12 januari “bar d’ambiance” Kali Bar Club. “Het is geen discotheek. We hebben uiteraard een dansvloer, maar hier kan je ook gewoon iets drinken aan de bar”, zegt uitbater Gautier. Kali Bar Club richt zich op 25-plussers en is enkel open op vrijdag en zaterdag van 23 tot 5 uur.

Voor enkele jaren leegstand kon je tot diep in de nacht dansen in Casa By Night in de Doornikserijksweg 182. “Ik baatte hier vijf jaar mijn discotheek uit”, zegt Bellegemse eigenaar Jean-Michel Facon (75). “Ik organiseerde ook soms liveoptredens, waaronder Reda Taliani. Mensen kwamen toen van Parijs tot hier. Sinds COVID-19 stond het pand leeg, dus ik ben blij dat er eindelijk weer leven in komt.”

“We kunnen tegen de 400 personen ontvangen. Privéfeesten zijn ook mogelijk” – medewerker Leite Albano

In tegenstelling tot Casa By Night is Kali Bar Club enkel open op vrijdag en zaterdag van 23 tot 5 uur. De bar d’ambiance werd herschilderd en er werd nieuw materiaal aangekocht. “Het was enkele jaren gesloten dus een opfrissing was nodig. We kunnen tegen de 400 personen ontvangen. Privéfeesten zijn ook mogelijk”, zegt medewerker Leite Albano.

Serveuse Severine Chevreau, medewerker Leite Albano en dj JM Marina © MD

“In de bar werken we met cocktails van de dag. Naast de gekende dranken serveren we hier ook de champagnes Veuve Clicquot en Ruinart” – zaakvoerder Gautier

“We draaien voornamelijk electro chic en melodic house, occasioneel aangevuld met livemuziek zoals een saxofonist of violist. Onze resident dj is JM Marina. Ze gekend in Europa en speelt in grote clubs zoals Le Marina in Le Barcarès en La Luna in Canet-en-Roussillon, allebei in Zuid-Frankrijk. Ze heeft veel fans. Mensen komen soms van ver buiten de regio om haar muziek te ontdekken”, vertelt Gautier. “In de bar werken we met cocktails van de dag. Naast de gekende dranken serveren we hier ook de champagnes Veuve Clicquot en Ruinart. Op vat hebben we Stella Artois – drie glazen voor 10 euro – en Triple Karmeliet.”

Het loungegedeelte in Kali Bar Club © MD

“Mensen moeten zich kunnen amuseren zonder zorgen. We hebben overal camera’s hangen, ook op onze parking” – zaakvoerder Gautier

Kali Bar Club zet ook enorm in op veiligheid. “Mensen moeten zich kunnen amuseren zonder zorgen. We hebben overal camera’s hangen, ook op onze parking (goed voor een 50-tal wagens). Onze vestiaire is beveiligd en aan de inkom staat security”, aldus Gautier. “We geloven in Kali Bar. We hebben een goede locatie met veel passage en zijn één van de weinige bars die zo laat openblijven ’s nachts.”

The post Kali Bar Club brengt nachtleven naar Bellegem: “Resident dj JM Marina, gekend tot Zuid-Frankrijk, draait electro house” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Start verbouwingen gemeentehuis voor nieuwe lokalen Scouts Tiegem: “Dit is nodig, want de huidige locatie is erg verouderd”

Deze week begon men met de verbouwingen in het voormalige gemeentehuis van Tiegem. Nu de cultuur- en toeristische dienst verhuisd zijn naar het gemeentehuis aan De Vierschaar 1, kan het gebouw heringericht worden tot jeugdlokalen voor de Tiegemse Scouts. “Dit is nodig, want de huidige scoutslokalen zijn erg verouderd”, aldus oud-scout en schepen van Jeugd Yannick Ducatteeuw (Inzet). “Op deze

Lees meer »

Oproep | gebruikt u benzodiazepines?

Benzodiazepines worden vaak voorgeschreven omdat ze kalmerend werken, de slaap bevorderen of angsten remmen. Veel Belgen maken er gebruik van. Er wordt evenwel gewaarschuwd voor het verslavende karakter van deze middelen en voor mogelijke bijwerkingen. De overheid probeert het gebruik terug te dringen.

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Voor hun kleinkinderen zijn ze helden”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate

Achttien oude huisjes van vzw Havenzate waar achttien personen op redelijk zelfstandige basis konden wonen, gingen onder de sloophamer en maakten plaats voor nieuwbouw Portus. Havenzate is een autonoom ondersteuningscentrum met verschillende woonvormen en individuele en groepsbegeleiding voor een 80-tal volwassenen met een beperking.
The post Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Zo klopte Girmay zowel Philipsen als De Lie, die ingesloten zat, in de spurt: de momenten van rit acht

Nadat de Noor Jonas Abrahamsen maar liefst 168 kilometer in de aanval reed, barstte het geweld rond tien kilometer van de finish in Colombey-les-Deux-Églises los. In het helse strijdgewoel voor de beste posities, kwamen zowel Philipsen als De Lie bijna ten val. Uiteindelijk werd de machtsspurt gelanceerd door Coquard, maar kwamen onze twee landgenoten net te kort om Biniam Girmay

Lees meer »