Jongen (12) overlijdt na aanrijding door vrachtwagen in Hoogstraten

Bij een verkeersongeval in Minderhout (Hoogstraten) is maandagnamiddag een 12-jarige jongen om het leven gekomen. De jongen reed met zijn fiets toen hij gegrepen werd door een vrachtwagen. De bestuurder van het voertuig reed niet onder invloed van alcohol of drugs. 

Meer krantenkoppen in België

Ultraconservatieve aartsbisschop geëxcommuniceerd wegens verwerpen van autoriteit paus

Een ultraconservatieve Italiaanse aartsbisschop Carlo Maria Vigano is geëxcommuniceerd. Dat heeft het Vaticaan vrijdag laten weten. Excommunicatie is een ernstige kerkelijke straf die de gestrafte uitsluit van deelname aan het volle sacramentele leven van de kerk. De 83-jarige man staat bekend als een heftig tegenstander van paus Franciscus. Hij werd veroordeeld wegens “schisma” nadat hij de autoriteit van de katholieke

Lees meer »

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

Dreigingsniveau in België blijft volgens OCAD ernstig: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

Criminaliteit in Wervik leidt tot open brief van oppositiepartij N-VA aan stadsbestuur: “Onveiligheidsgevoel was nog nooit zo groot”

De opstoot van de criminaliteit in de grensstad Wervik stopt maar niet. In een open brief aan het stadsbestuur vraagt de oppositiepartij N-VA het samenroepen van een gemeenteraadscommissie. “Graag hadden we eens met de korpschef van de politiezone Arro Ieper of zijn vervanger vernomen wat de politie aan deze problematiek gaat doen of doet”, zegt fractieleider Sanne Vantomme.
The

Lees meer »

Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie

Op de laatste schooldag werd er tijdens een receptie in de pastorie hulde gebracht aan de afscheidnemende leerkracht Sylvie Dupont en aan Mieke Berghman, directeur van de Middenschool in Ingelmunster.
The post Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rode Kruis-Vlaanderen ziet aantal bloed- en plasmadonaties stijgen

Rode Kruis-Vlaanderen zag in de eerste helft van dit jaar meer mensen langskomen voor een bloed- of plasmadonaties. Er werden ruim 75.000 plasmadonaties gedaan en 118.000 bloeddonaties. Dankzij intense campagnes werden 13 procent meer plasmadonaties gedaan en de organisatie hoopt dat die stijgende trend ook in de tweede jaarhelft blijft.

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand en brengt nacht door op voetbalveld: “Het was vechten voor een deken”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »