John Deloof neemt afscheid als voorzitter van Vrijzinnig Centrum Mozaïek Kortrijk

Na tien jaar toewijding draagt John Deloof (41) de fakkel van het voorzitterschap over aan ondervoorzitter Pascale Goeminne. De overdracht werd officieel kenbaar gemaakt op de nieuwjaarsreceptie van VC Mozaïek op zondag 21 januari. “Met al dertig jaar ervaring als vrijwilliger bij Mozaïek heeft Pascale haar sporen ruimschoots verdiend.”

John Deloof heeft wegens professionele drukte besloten zijn rol als voorzitter van VC Mozaïek over te dragen. “De immer sympathieke en gedreven Pascale Goeminne is geen onbekende in onze gemeenschap. Ze vervoegde in 2014 het bestuursorgaan en coördineert sinds 2018 de plantjesactie vanuit VC Mozaïek voor Kom op tegen Kanker. We zijn al jaar en dag de grootste actie in Vlaanderen. De meeste azalea’s worden in Kortrijk verkocht. Ons record ligt op 11.000 plantjes, dat willen we dit jaar verbreken tijdens het weekend van 14 september.”

“We blijven inzetten op thema’s die jonge mensen aanspreken. Daarvoor werken we samen met de vrijzinnige jeugdvereniging Hujo”

John kijkt terug op een boeiend en bewogen tien jaar. “Net zoals in elke vereniging blijft het een uitdaging om voldoende jonge mensen aan te spreken. Hoe zien zij de toekomst en hoe kunnen we hen betrekken? We blijven inzetten op thema’s die jonge mensen aanspreken. Daarvoor werken we samen met de vrijzinnige jeugdvereniging Hujo (Humanistische Jongeren). We ondersteunen hen maximaal bij de organisatie van hun kampen en activiteiten om jongeren te blijven boeien en waarden en normen op een andere manier in de kijker te zetten.”

Open huis

Doorheen de jaren is Mozaïek van een vrijzinnig centrum naar een open huis geëvolueerd. Ze hebben hun deuren opengezet voor particulieren, de buurt en externe organisaties. “Verschillende verenigingen kunnen hier hun activiteiten organiseren zoals tentoonstellingen van de Kortrijkse fotoclub, buurtvergaderingen, de jaarlijkse voorstelling van Schouwburg, onthaalmomenten voor vluchtelingen of het grootouderfeest van Sint-Amandsbasisschool Noord”, legt John uit. “We proberen een ontmoetingsplaats te zijn, maar in de toekomst zal ook op zingeving en levensbeschouwing bespaard worden. Het wordt een uitdaging om de werking daarop af te stemmen. Ik heb echter het volste vertrouwen in Pascale.”

The post John Deloof neemt afscheid als voorzitter van Vrijzinnig Centrum Mozaïek Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »

LIVE ZWITSERLAND – ITALIË (18u). Spalletti rekent op Bastoni en Mancini in de defensie, geblesseerde Dimarco haakt af

Zwitserland kon op dit EK voetbal tegen Duitsland even dromen van groepswinst, maar de 1-1 van Füllkrug verwees hen naar de tweede plaats. Bij de Italianen was het dan weer bibberen tot in het absolute slot: Zaccagni trapte zijn ploeg tegen Kroatië pas in de laatste minuut naar de tweede plaats in hun groep. Kunnen de troepen van Spalletti zich

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen

De bushalte op het Rameplein in Tielt, die sinds de invoering van het nieuwe mobiliteitsplan niet meer bediend wordt door De Lijn, zal half augustus plaats ruimen voor een kleine nieuwe openbare groenzone. Ook elders in de stad staan enkele onthardingsprojecten gepland.
The post Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet weer gezelligste plekje van Kuurne worden”

Vanaf vrijdag 5 juli wordt het vakantiegevoel opnieuw extra opgewekt in de idyllische zomerbar Roots, gelegen aan de vesten van de Kuurnse Leie. Jan-Willem Heggermont, Niels Daelman, Mathieu Vanooteghem en Reiner Van Wonterghem waren afgelopen week nog druk bezig om de laatste details af te ronden voor de opening.
The post Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet

Lees meer »

Aanslag in Servië: man schiet politieagent in nek met kruisboog aan Israëlische ambassade, dader is doodgeschoten

In de Servische hoofdstad Belgrado heeft een man aan de Israëlische ambassade een kruisboogpijl in de nek van een politieagent geschoten. De agent kon de dader nog doodschieten, voor hij in levensgevaar naar ziekenhuis werd overgebracht. De Servische minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? spreekt van een terroristische aanslag. Er zijn meerdere mensen opgepakt.

Lees meer »