Aardbeving van 7,1 magnitude op grens tussen China en Kirgizië: schokken gevoeld tot honderden kilometer verderop

Het grensgebied tussen China en Kirgizië is opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 7,1 magnitude. Het epicentrum van de beving lag op zo’n 140 kilometer van de Chinese stad Aksu, maar werd gevoeld tot in de hoofdsteden van Kirgizië en Kazachstan, en ook in Tadzjikistan. Er is nog geen duidelijkheid over slachtoffers of schade. 

Meer krantenkoppen in België

“Belg is Europees kampioen pendelen”

De Belgen zijn Europees kampioen als het op pendelen aankomt. Zowel qua kilometers heen-en-terug als de pendeltijd staat ons land helemaal bovenaan in een groep van achttien Europese landen. Dat becijferde hr-bedrijf SD Worx na een onderzoek bij 18.000 werknemers, onder wie meer dan duizend Belgen.

Lees meer »

Stad geeft meerderheid in bestuur AZ Oostende uit handen

Het stadsbestuur gaf goedkeuring aan een andere samenstelling van de raad van bestuur van het AZ Oostende. “Nochtans een belangrijke belofte”, haalt John Crombez (Vooruit) uit.
The post Stad geeft meerderheid in bestuur AZ Oostende uit handen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang heeft eerste schepenmandaat ooit ‘te pakken’: oud-N-VA’er in Erpe-Mere stapt over

“Dit is een statement tegen het ondemocratische cordon, want dat heeft niks met inhoud of bekwaamheid te maken.” Vlaams Belang krijgt onrechtstreeks voor het eerst een zitje in een college van burgemeester en schepenen. Dat gebeurt in Erpe-Mere, waar schepen Gerda Van Steenberge als onafhankelijke nu na 12 jaar terugkeert naar Vlaams Belang. Tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen werd ze verkozen

Lees meer »

“4G aan laten staan niet beste idee”: snelle exit Brecel in Riyadh, maar ook Telenet-rekening van 5.000 euro

Geen leuke trip voor Luca Brecel (WS-6) naar Riyadh. Niet alleen lag hij er dinsdagavond in de eerste ronde uit op de Saudi Arabia Snooker Masters, de 29-jarige Limburger hield daar ook een meer dan gepeperde rekening voor zijn mobiel verbruik aan over. Zo deelde de ex-wereldkampioen op zijn InstagramStories dat hij al aan bijna 5.000 euro boven op zijn

Lees meer »

“Uitdaging om 21 kandidaten te vinden”: Schepenen duwen Resp&ct 8810

In Lichtervelde stelde Resp&ct 8810 zijn volledige lijst voor. Achter Resp&ct 8810 gaat CD&V schuil, dat al 42 jaar onafgebroken aan de macht is in de gemeente. Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn trekt de lijst. Het voltallige schepencollege duwt de lijst.
The post “Uitdaging om 21 kandidaten te vinden”: Schepenen duwen Resp&ct 8810 appeared first on KW.be.

Lees meer »