Ziekenhuis AZ Sint-Jan in Brugge stelt nieuw logo voor

Naar aanleiding van de breuk met het Serruysziekenhuis in Oostende lanceerde het AZ Sint-Jan Brugge een nieuw logo met bijhorende nieuwe huisstijl. “Onze slogan: ‘goede zorg laat niemand achter’”, zegt voorzitter Pablo Annys (Vooruit).

Het openbare ziekenhuis AZ Sint-Jan stond de laatste maanden vaak in de kijker. Een discussie tussen Brugse coalitiegenoten CD&V en Vooruit over al dan niet fusioneren met het katholieke ziekenhuis AZ Sint-Lucas is daar de oorzaak van. CD&V is voor een fusie en Vooruit, met Pablo Annys op kop, is tegen.

Recent liet burgemeester Dirk De fauw (CD&V) weten de beslissing over de komende gemeenteraadsverkiezingen te willen tillen. Die angel is er dus voorlopig uit. Maar eerder werd wel al beslist dat de samenwerking tussen het AZ Sint-Jan en het Henri Serruysziekenhuis in Oostende stopt.

Er werd dus een moeizame ‘defusie’ doorgevoerd. Directie en bestuur vinden het belangrijk om met een schone, nieuwe lei verder te gaan. Ze kozen ervoor een nieuw logo met bijhorende nieuwe huisstijl door te voeren. En dat logo werd zondagmorgen voorgesteld door voorzitter Pablo Annys en algemeen directeur Hans Rigauts.

Voor iedereen

“AZ Sint-Jan is een van de grootste werkgevers van West-Vlaanderen, een kwalitatief publiek referentieziekenhuis en een belangrijk tertiair zorgcentrum. Het zal deze rol op een innovatieve manier blijven invullen naar de gemeenschap toe en het is goed dat we dit met een nieuw logo nu nog duidelijker naar buiten brengen”, liet directeur Hans Rigauts verstaan.

“Deze ambitie komt op het juiste moment, nu heel wat mensen de eindjes moeilijk aan mekaar knopen. We mogen terecht trots zijn op ons publiek ziekenhuis. Dit publiek karakter komt onder meer tot uiting in onze toegankelijkheid, in de afwezigheid van ereloonsupplementen en het niet aanrekenen van voorschotten, in onze zorg voor mensen zonder papieren of in onze correcte toepassing van de euthanasiewetgeving”, vult voorzitter Pablo Annys aan.

“Wij zijn er voor iedereen. Dat bewijzen alle medewerkers van het ziekenhuis elke dag. De slogan bij ons nieuwe logo, in de vertrouwde blauwe letters, is dan ook ‘goede zorg laat niemand achter’.”

(PDV)

The post Ziekenhuis AZ Sint-Jan in Brugge stelt nieuw logo voor is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Open Wijngaardfeesten énWijnfeesten in Heuvelland

Op 6 en 7 juli vinden de Open Wijngaardfeesten plaats in Heuvelland. Ontdek een veelheid aan Heuvellandse wijnen en neem een exclusieve kijk achter de schermen op tal van wijndomeinen. Op 15 augustus wordt er weer wijn geproefd in Heuvelland, want dan vinden de Wijnfeesten plaats in het Warandepark in Kemmel. Kuier tussen de verschillende
The post Open Wijngaardfeesten

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Je kreeg geen eten na de wedstrijd als je boven een bepaald gewicht zat”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid”

Het centrum van Deerlijk heeft er met Soes een nieuwe stijlvolle zaak bij. De stemmige koffiebar van Benoit Loosvelt en Annelien Vermeulen, met een ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes, opende onlangs de deuren.
The post Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk

Negen anderstalige jongeren kregen in het nieuwe onderwijsproject BENO de kans hun Nederlands, wiskunde en digitale vaardigheden te verbeteren en van verschillende beroepsopleidingen te proeven. Onlangs sloten de jongeren in Ieper hun traject af met een afscheidsfeest.
The post Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onderhandelingsgesprekken met Israël weer opgepikt na nieuw Hamas-voorstel, VS ziet “doorbraak” 

De onderhandelingsgesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza zijn weer opgepikt na een nieuw Hamas-voorstel. Israël heeft een delegatie naar Caïro gestuurd waar de onderhandelingen worden gevoerd onder bemiddeling van Egypte, Qatar en de VS. De Amerikaanse regering spreekt over een "doorbraak" en is optimistisch dat het voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie kan leiden tot een staakt-het-vuren in het gebied.

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Turkse voetbalbond ontkracht schorsing Demiral, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden, al mag de Turkse voetbalbond z’n zegje nog doen. Turkse president Erdogan is

Lees meer »

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij drilt hem voor het optreden: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »