Twee kandidaten en hun roosjes strijden naar de titel van Prins Carnaval

Carnaval Zwevezele is in aantocht, en bij carnaval hoort een Prins Carnaval. Glenne 1 en Bobby 1 nemen het tegen elkaar op. De verkiezingsfuif vindt plaats op zaterdag 3 februari.

Het hele jaar door kijken heel wat inwoners uit naar de carnavalsfeesten in hun dorp. Het is bijna zover. De carnavalsstoet met mooi versierde praalwagens trekt op zondag 10 februari door de straten. De week ervoor is er de traditionele Prins Carnaval-verkiezing.

Glenne 1

Op de valreep kan de Orde van de Bolhoed toch nog spreken van twee kandidaten die elk op hun manier strijden naar de eervolle titel. Glenne 1, Glenn Snauwaert ( 30) met roosje Lisa Billiet (31) kozen voor de rode kleur en hun campagne loopt volop. De tegenpartij heeft de blauw-gele kleur met Bobby 1, Bobby Dobbelaere (56) met roosje Sofie Vannieuwenhuyse (43). Bobby tekende pas in voor deelname aan de verkiezingen tijdens het weekend van 14 januari.

“Carnaval met alles erop en eraan, dat is pas Zwevezele en dit is dan ook het feest van het jaar”, vertelt Glenn. “Het is al jaren mijn ambitie om deel te nemen aan de verkiezingsstrijd en dit jaar kan het lukken. Samen met mijn roosje Lisa Billiet gaan we de sportieve strijd aan. Wij zijn beiden rasechte Zwevezelenaren en hebben een rijkgevuld verenigingsleven. Afgelopen weekend vond er een schitterende campagne plaats met veel ambiance met alles erop en eraan. Het slotmoment was dan ook prachtig, want plots kwam er zomaar een tegenkandidaat tevoorschijn. Wij zijn alvast heel tevreden dat Bobby 1 ons vergezelt.”

Bobby 1

“Het is al jaren dat ik wilde meedingen aan de verkiezing voor Prins Carnaval, maar mijn idee kwam nooit echt tot leven”, gaat Bobby verder. “Dit jaar was het moment, want een tweede kandidaat liet op zich wachten. Een verkiezingsfuif zonder voldoende kandidaten is ook maar niks. Mijn motto is dan ook: hoe meer plezier ik kan maken, hoe beter. Ik ken mijn roosje Sofie al heel lang van tijdens onze bijeenkomsten in het vroegere café Hapin in Zwevezele. We bouwden daar een grote vriendengroep op, die nog altijd levendig is. In Zwevezele zijn wij heel goed gekend. De campagne zal kort zijn, maar wegens tijdsgebrek heb ik totaal geen tijd om een lange campagne te voeren. Kort en krachtig en de gezelligheid en de sfeer zijn het belangrijkste.”

De veelbelovende verkiezingsfuif vindt plaats op zaterdag 3 februari in de feesttent langs de Tramstraat in Zwevezele. Stemmen kan van 19 uur tot 24 uur. De uitslag wordt bekendgemaakt omstreeks 1 uur. Drie lokale DJ’s uit Zwevezele verzorgen de muziek. Er zal een speciaal lichtspektakel te zien zijn.

The post Twee kandidaten en hun roosjes strijden naar de titel van Prins Carnaval is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden: “De donkerblauwe achterban vraagt mij kandidaat te zijn, maar anderen zijn compleet tegen”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »

Philipsen heeft niks gebroken bij val, maar baalt wel: “Niet kunnen sprinten én geen punten voor groen”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

“Ik ga geen interviews geven, sorry”: Jasper Philipsen, die zich excuseerde bij Wout van Aert, wil niet meer terugkomen op sprintincident

Jasper Philipsen spreekt ook vandaag niet met de pers na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert van gisteren. Wel verontschuldigde onze landgenoot zich vanmorgen op Instagram. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert.

Lees meer »

“We gingen niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Spermadonor die 550 kinderen verwekte, overweegt juridische stappen tegen Netflix: “‘The Man With 1000 Kids zit vol onwaarheden”

Het gespreksonderwerp van dit moment is ongetwijfeld de nieuwe Netflix-docu ‘The Man with 1000 Kids’. De reeks vertelt het verhaal van de Nederlander Jonathan Meijer, die maar liefst 550 kinderen heeft verwekt met zijn zaad. Jonathan is het echter niet eens met het beeld dat van hem wordt neergezet. In een interview met ‘Veronica Superguide’ beweert hij dat de documentaire

Lees meer »

“Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”: Rassemblement National van kandidaat-premier Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »