LIVE UNION-STVV. Op slag van rust kopt Sykes Union weer op gelijke hoogte!

Union dook als leider en met een reeks van 14 ongeslagen competitiematchen op rij de winterstop in. Gaat de koploper op dat elan door tegen STVV? Volg de wedstrijd in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe waarschuwing bij bier en wijn nog te soft volgens experts en minister: “Alcohol is gewoonweg niet gezond”

Ontslagnemend minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en experts nemen geen genoegen met “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”, de onlangs aangepaste slogan bij alcoholreclame. Dat melden de kranten van Mediahuis. De slogan zou volgens hen niet ver genoeg gaan én misleidend zijn. “We mogen de mensen geen blaasjes wijsmaken”, klinkt het.

Lees meer »

Stijn Meuris over het beeld van de week: Test één twee

In Nederland heet het een oefenruimte – dat is toch net iets chiquer. Maar wij Vlamingen hebben het over een repetitiekot. En dat mocht je in de meeste gevallen vrij letterlijk nemen: een kot. Om in te repeteren. Gelukkig is er in de loop der decennia veel veranderd. Zoals bijvoorbeeld in Mechelen-Bovelingen, waar de Koninklijke Harmonie ‘Eendracht Maakt Macht’ zopas

Lees meer »

25-jarige motorrijder in levensgevaar na zware klap tegen flank van auto

Een 25-jarige motorrijder raakte maandagmiddag levensgevaarlijk gewond na een zwaar verkeersongeval in Torhout. Hij botste in de flank van een auto die vanuit een hoeve net de weg was opgereden. “De man werd 35 meter weggeslingerd op straat en raakte daarbij kritiek gewond”, zegt Annemie Wittesaele van politiezone Kouter.
The post 25-jarige motorrijder in levensgevaar na zware klap tegen

Lees meer »

Student Kick-Off in Tielt wordt tweeluik met nieuw event op zaterdag: “In de namiddag zijn gezinnen met kinderen gratis welkom”

Jeugdcafés De Keet en d’Hespe bundelen op vrijdag 13 september de krachten voor een nieuwe editie van de Student Kick-Off in het Patersbos in Tielt, al krijgt het evenement voor het eerst ook een gezinsvriendelijk vervolg op zaterdagnamiddag. Vanaf 13 uur is iedereen er gratis welkom op het ruime terras.
The post Student Kick-Off in Tielt wordt tweeluik met

Lees meer »

Nederland neemt dienstplicht weer onder de loep

De Nederlandse regering investeert miljarden in nieuwe tanks, vliegtuigen, fregatten en moderne wapensystemen voor het leger. Maar die moeten ook bediend worden, zo staat in een Defensienota die donderdag werd besproken. “Met beroepsmilitairen en reservisten alleen komen we er niet meer”, klinkt het. En dus wordt de dienstplicht weer onder de loep genomen.

Lees meer »

Leden carnavalsgroep raakten zwaar verbrand bij gasontploffing op eetfestijn, crowdfunding biedt soelaas: “Benny is volledig ingepakt, als een mummie”

Dries Coppens (25) en Benny Verbustel (58) zijn op 25 augustus zwaar verbrand geraakt toen een gasfles ontplofte tijdens het eetfestijn van hun carnavalsgroep De Popollekes. Dries mocht al naar huis, Benny ligt nog steeds in het ziekenhuis. “Hij is volledig ingepakt, als een mummie.” De Popollekes zijn een steunactie gestart om Benny, Dries en hun families een hart onder

Lees meer »

Vuilniskar verliest 200 liter mazout aan schoolpoort in Ieper: “Een ongelukkig toeval”

Uitgerekend op het drukste moment van de eerste schooldag reed een vuilniskar zich maandagochtend vast in een straat met poorten tot drie scholen in centrum Ieper. Door de aanrijding scheurde de mazouttank open, zo’n 200 liter brandstof stroomde er het riool in.
The post Vuilniskar verliest 200 liter mazout aan schoolpoort in Ieper: “Een ongelukkig toeval” appeared first on

Lees meer »

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »

Team8630 stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een team vol energie om Veurne meer te geven dan dat het nu krijgt”

Exact een jaar voor de datum van de gemeenteraadsverkiezingen 2024 was er even politieke opschudding in Veurne. CD&V, coalitiepartner van Veurne Plus en oppositiepartij N-VA maakten bekend dat ze samen als team8630 op 13 oktober de Veurnse burgers wilden overtuigen om voor hen te kiezen.
The post Team8630 stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een team vol energie om Veurne meer

Lees meer »

Aantal inschrijvingen voor duaal leren blijft stijgen

Er zijn 22 procent meer leerlingen ingeschreven voor duaal leren in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van opleidingsnetwerk Syntra, dat erop wijst dat heel wat leerlingen zich in september zelf nog inschrijven.
The post Aantal inschrijvingen voor duaal leren blijft stijgen appeared first on KW.be.

Lees meer »