LIVE AUSTRALIAN OPEN. Elise Mertens stoot door naar kwartfinale dubbelspel – Djokovic verliest amper drie spelletjes richting kwartfinale

Van 7 tot 28 januari gaat met de Australian Open de eerste grandslam van 2024 door. Bij de mannen mikt Novak Djokovic op een elfde eindzege in Melbourne en een 25ste grandslamzege in totaal. Volg het op de voet in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting”

Quinten Foulon, slechts 21 jaar oud, bewijst dat ondernemerschap geen leeftijd kent. Hij is uitbater van zomerbar Westdiep aan de promenade in Nieuwpoort. Op 29 juni opende hij ook een nieuwe bar op het dak van Fort Napoleon in Oostende.
The post Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting” appeared

Lees meer »

Steeds hetzelfde vulgaire riedeltje en toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »

Wall Street sluit op record

22:04 De S&P500 sloot op een vers hoogtepunt. Tesla drukte stevig het pedaal in na beter dan verwachte kwartaalverkopen. Eli Lilly profiteerde niet van een goedkeuring van zijn Alzheimer-behandeling.

Lees meer »

Koopweekend in Brugge met meer dan zestig nieuwe adresjes: “Kom ze allemaal ontdekken!”

Van vrijdag 28 juni tot en met maandag 1 juli organiseert het Brugs Handelscentrum (BHC) opnieuw een koopweekend met heel wat animatie in het kernwinkelgebied. “Sedert medio 2023 zijn er meer dan zestig nieuwe zaken bijgekomen”, weet voorzitter Dirk Vanhegen.
The post Koopweekend in Brugge met meer dan zestig nieuwe adresjes: “Kom ze allemaal ontdekken!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opvoeder gewond nadat proclamatie uit de hand loopt

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »

“De Triënnale nodigt uit om de schoonheid van de stad te (her)ontdekken”: Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck doen Kortrijkse erfgoedparels ontluiken

Morgen wordt de Triënnale in Kortrijk afgetrapt. Een vuurdoop waar curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck erg naar uitkijken. Het thema van de Triënnale is dit jaar ‘After Paradise’. “We waren het eens dat een paradijs niet blijft duren en dat we ons zorgen moeten maken over de toekomst van de planeet.”
The post “De Triënnale nodigt uit om

Lees meer »

Metaaldieven met vals geld op zak geklist in Izegem

Twee Roemenen uit Frankrijk konden op 8 juni in Izegem geklist worden nadat ze bij een bedrijf aluminum profielen uit een container hadden gestolen. Opmerkelijk: ze hadden valse eurobiljetten voor een waarde van 18.700 euro op zak.
The post Metaaldieven met vals geld op zak geklist in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist sluit tweede crowdfundingsronde af en haalt € 35.000 op

Brouwers Arn Simoens (38) en Egbert Glorieux (38) lanceerden voor hun stadsbrouwerij Ruimtegist een tweede crowdfunding. “We hebben met deze tweede crowdfundingsronde verder kunnen b(r)ouwen en zijn over gans Vlaanderen beschikbaar met onze Kortrijkse bieren. Deze campagne schreven 142 mensen zich in en verzamelden we een totaal van € 35.000 euro aan inkomsten”, vertelt Arn enthousiast.
The post Kortrijkse

Lees meer »

Oog in oog met de maritieme geschiedenis van De Haan op de expo ‘Een strand vol geschiedenis’: “Boeiende reis door de tijd”

Van 1 juli tot 30 augustus duiken bezoekers in de varende en vissende geschiedenis van de gemeente De Haan tijdens de expo ‘Een strand vol geschiedenis’ in het Wielingencentrum. Blikvangers zijn een zeventiende-eeuws scheepskanon en een zeven meter lange boomstamkano van Zuid-Amerikaanse origine, beiden gevonden op het strand van De Haan.
The post Oog in oog met de maritieme

Lees meer »