Kinderen wanen zich cyberagent met ‘Hackshield’ in Brugge

In een tijdperk waarin digitale technologie een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven is, staat ook Brugge voor de uitdaging om cybercriminaliteit tegen te gaan.

Om de Brugse jongeren online veilig te houden, lanceert de Stad samen met de lokale politie het project Hackshield. Vorige week werd het computerspel in basisschool Pannebeke voorgesteld. Het platform stelt de kinderen in staat om in de huid van een cyberagent te kruipen.

Ze leren niet enkel hoe ze zichzelf kunnen beschermen, maar ook hoe ze anderen in hun omgeving bewust kunnen maken van de gevaren van het internet en waarom ze de nodige veiligheidsmaatregelen moeten naleven. Naast de mogelijkheid om de game individueel te spelen, is ook een lesprogramma beschikbaar. Zo kunnen leraren dit thema in hun lessen integreren.

(PDC/foto PDC)

The post Kinderen wanen zich cyberagent met ‘Hackshield’ in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde

De Koksijdse wandelzoektocht is elk jaar een succes. Ook dit jaar kunnen speurneuzen Koksijde tot 31 augustus op een unieke manier ontdekken. Voor 4 euro krijg je een route vol verrassingen.
The post Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

“Ik kan niets goed doen. Alleen spaghetti maken”: Paola voelde zich lange tijd ‘de prinses in de gouden kooi’

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Dilbeek plaatst trajectcontroles op belangrijke invalswegen

Vanaf september lanceert de gemeente Dilbeek automatische snelheidscontroles op belangrijke invalswegen. Er worden 9 trajectcontroles geplaatst op strategische locaties verspreid over heel Dilbeek. De camera’s dienen niet alleen voor de handhaving van snelheidslimieten, maar spelen ook een cruciale rol in de bestrijding van criminaliteit.

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »