Cindy Willems is de nieuwe secretaris van Jumpers Middelkerke: “Ik ben van plan om me te smijten”

Voor de meeste sportverenigingen is het geen sinecure om nieuwe bestuursleden te vinden. Dit probleem was bij Jumpers Middelkerke niet aan de orde toen secretaris Patrick Rotsaert enige tijd geleden ontslag nam, want ondertussen heeft Cindy Willems (47) zijn taak overgenomen. “De club is eigenlijk één grote familie en er is altijd wel iemand bereid om te helpen of bij te springen”, zegt de kersverse secretaris.

“Onze zoon Iben speelt al enkele jaren bij Jumpers Middelkerke. Vanaf de eerste initiatietraining op zijn school was hij razend enthousiast om te leren volleyballen. Aangezien we op een boogscheut van sporthal De Barloke wonen, was het vrij logisch dat hij daar zijn eerste stapjes op een volleybalveld zette. Noch ikzelf, noch mijn echtgenoot hebben ooit volleybal gespeeld. Basket was de lievelingssport van mijn man en ik heb in mijn jeugdjaren aan competitiezwemmen gedaan. Niettemin waren we snel in de ban van de sportieve hobby van onze zoon. Zoals elke ouder wilden we onze zoon regelmatig aan het werk zien tijdens de trainingen en we misten ook zelden een wedstrijd.”

Het engagement van Cindy Willems binnen de club kende een groeiproces en dat vindt de verpleegkundige in de spoedafdeling van het Henri Serruysziekenhuis in Oostende een goede zaak. “Vermits we elke wedstrijd van onze zoon bijwonen, werd me al snel gevraagd of ik de taak van ploegverantwoordelijke wou opnemen. Dat zag ik best zitten, maar je weet hoe dat gaat… halverwege vorig seizoen was ik al bestuurslid en nu heb ik de taak van secretaris aanvaard. Het weekend binnen ons gezin is ondertussen zo goed als volledig afgestemd op de wedstrijden van onze zoon en het volleybalgebeuren binnen de Jumpersfamilie.”

Afspraken met vrienden

De kersverse secretaris spreekt over Jumpers Middelkerke als een familie en dat is geen toeval. “Als we supporteren voor onze zoon of een andere ploeg van Jumpers is dat altijd samen met een hele groep ouders en grootouders. Die bijeenkomsten zijn eigenlijk gaandeweg afspraken met vrienden geworden. Samen genieten we van het plezier dat onze kinderen beleven aan hun hobby. De kinderen die bij Jumpers volleyballen bouwen eigenlijk ook een vriendennetwerk op. Ze leren omgaan met elkaar en elkaar respecteren. Ze ontwikkelen ook een vorm van persoonlijke discipline want ze moeten tijdig aanwezig zijn op de trainingen en de wedstrijden. Doordat volleybal een teamsport is, moeten ze op elkaar kunnen rekenen. Ze leren ook omgaan met de fouten van zichzelf en hun medespelers.”

Snel betrokken

Haar engagement schrijft Cindy Willems in grote mate toe aan het unieke karakter van Jumpers Middelkerke. “Eigenlijk is de club één grote familie, waar iedereen welkom is. Als ouder word je snel betrokken bij het clubgebeuren en dat is vrij uniek. Alle kinderen zijn, ongeacht hun spelniveau, welkom en krijgen ook matchtijd. Door het doorschuifsysteem van de club kunnen spelertjes ongeacht hun leeftijd ‘vlotten’ naar andere ploegen en zo sneller progressie boeken of geconfronteerd worden met nieuwe uitdagingen.”

Wat er in de komende maanden allemaal op haar zal afkomen als secretaris van een volleybalvereniging weet Cindy nog niet echt goed. “Ik ben erg gemotiveerd om mijn taak goed te vervullen. Ik heb een sterke affiniteit met de club en ik voel me gesteund door de andere leden van het bestuur. Ik word goed en veel geholpen door de voorzitter, waardoor ik niet het gevoel heb dat ik voor de leeuwen gegooid word. Momenteel reserveer ik ongeveer één uur per dag in mijn agenda om mailverkeer en berichten op te volgen. In de periode dat de kalenders en de trainingsschema’s moeten opgemaakt worden, zal ik wellicht meer tijd achter mijn computer doorbrengen. Ik ben van plan om me te smijten en ben heel erg gemotiveerd. Als ik iets doe, wil ik het goed doen. De bestuursploeg heeft me met open armen ontvangen en ik wil hen zeker niet ontgoochelen”, besluit Cindy Willems.

(PD)

The post Cindy Willems is de nieuwe secretaris van Jumpers Middelkerke: “Ik ben van plan om me te smijten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Turkse voetbalbond ontkracht schorsing Demiral, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden, al mag de Turkse voetbalbond z’n zegje nog doen. Turkse president Erdogan is

Lees meer »

Spermadonor die 550 kinderen verwekte, overweegt juridische stappen tegen Netflix: “‘The Man With 1000 Kids zit vol onwaarheden”

Het gespreksonderwerp van dit moment is ongetwijfeld de nieuwe Netflix-docu ‘The Man with 1000 Kids’. De reeks vertelt het verhaal van de Nederlander Jonathan Meijer, die maar liefst 550 kinderen heeft verwekt met zijn zaad. Jonathan is het echter niet eens met het beeld dat van hem wordt neergezet. In een interview met ‘Veronica Superguide’ beweert hij dat de documentaire

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »