Bewoner detentiehuis ontsnapt via dak: “Misbruik gemaakt van het systeem”

Een bewoner van het detentiehuis in Kortrijk is vrijdag ontsnapt via het dak. De politie is naar hem op zoek. “Hij heeft misbruik gemaakt van het systeem”, zegt parketwoordvoerder Filiep Jodts.

Het detentiehuis van Kortrijk, gelegen aan de Sint-Denijseweg, is geen gevangenis al is de bewegingsvrijheid er beperkt. Er is plaats voor 57 bewoners die een relatief korte gevangenisstraf opgelegd kregen. Het detentiehuis dient voornamelijk als overgangsperiode om terug in de maatschappij te integreren, bewoners kunnen bijvoorbeeld gaan solliciteren.

Af en toe maakt iemand echter misbruik van het iets vrijere systeem. Vrijdag ontvluchtte een bewoner het detentiehuis via het dak. “Het personeel heeft dit snel opgemerkt en de politie verwittigd”, zegt parketwoordvoerder Filiep Jodts. “Hij wordt momenteel nog gezocht. Op het ontsnappen op zich staat geen straf maar de bewoner zal de rest van zijn opgelegde straf wellicht in de gewone gevangenis moeten uitzitten. Deze ontsnappingspoging kan ook enige kansen op een vervroegde vrijlating hypothekeren.”

In november 2022 ontsnapte ook al een man uit het detentiehuis. (JF)

The post Bewoner detentiehuis ontsnapt via dak: “Misbruik gemaakt van het systeem” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Claude Vindevogel uit Diksmuide staat met zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ op het MENT-podium in Diksmuide

Op de Grote Markt in Diksmuide verwelkomde MENT bekende, maar ook minder-bekende artiesten. Claude Vindevogel uit Diksmuide is al altijd bezig geweest met muziek, maar op nationaal vlak is hij niet zo populair. Toch kreeg hij van de zaakvoerders van MENT eveneens een uitnodiging om zijn zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ te zingen voor het publiek. Weldra zie je zijn verschijning

Lees meer »

Kortrijkse rugbyclub organiseert vrijdagavond Rugby in ‘T Park

“We zetten dit nu al voor de vierde keer op poten”, opent Bjorn Torsy, STC en jeugdcoördinator van Rubyclub Curtrycke. “De reden ligt voor de hand. We willen een zomeraanbod creëren voor onze leden op een niet competitieve manier. Onze thuishaven ligt in Rollegem en we stellen vast dat dit voor de Kortrijkzaan precies het einde van de wereld is.

Lees meer »

Meldingen kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Het aantal meldingen van kindermishandeling staat op recordhoogte in Vlaanderen. Dat schrijven ‘De Morgen’ en ‘De Standaard’ vandaag. “Een positief signaal”, zegt Tim Stroobants, directeur van het overkoepelende Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). “We hebben er met zijn allen meer oog voor.”

Lees meer »