TTC Wielsbeke-Leieland sterk op provinciekampioenschap: “We zijn hier enorm trots op”

In sporthal Schiervelde in Roeselare presteerde TTC Wielsbeke-Leieland beter dan ooit op de provinciale kampioenschappen. Bij de seniores werd de club knap derde, de jeugd deed het nog beter met een tweede plaats.

Bij het Dubbel Heren Benjamins behaalden Maciej Sawala en Malaï Van De Veire goud. “In die jongste leeftijdscategorie was dit wel een te verwachten prestatie, omdat ze bij de beteren behoren in de provincie”, vertelt bestuurslid Ewout Desmet trots. Bij het Dubbel Heren Preminiemen waren Harm Noppe (Zwevegem) en Jack Dobbelaere primus. Beide jongens speelden ook de finale tegen elkaar in het enkel.

Bij het Dubbel Heren Miniemen pakten Vic Maes en Oscar Maes knap zilver. Bij het Dubbel Heren Juniors was er eveneens zilver weggelegd voor Nand Vynckier en Joran Werner. Bij het Enkel Dames NG werd Isabel Cosaert bij haar eerste deelname al meteen tweede, een knappe prestatie. Het Enkel Heren Benjamins was dan weer een kolfje naar de hand van Maciej Sawala. Maciej is veruit de beste van zijn lichting en greep daardoor een logische eerste plek. Bij het Enkel Heren Preminiemen was het zilver voor Jack Dobbelaere. Bij de Enkel Heren Miniemen haalde Vic Dobbelaere een mooie derde plek binnen. Bij het Enkel Heren Juniors was ook Nand Vynckier goed voor een zilveren medaille.

Bij het Enkel Dames Veteranen +50 ging het brons naar Régine Thienpont. Plek 1 en 2 waren buiten bereik, Regine was de beste van alle andere spelers van hetzelfde niveau. Puike prestatie dus. Bij het Gemengd Benjamins was er goud voor Milaï Van De Veire en Clara Pattyn uit Zonnebeke. Bij het Gemengd Preminiemen werden Jack Dobbelaere en Lore Goethals uit Zandvoorde tweede. Bij het Gemengd Veteranen +40 was er brons voor Kris Werner uit Oostduinkerke en Isabel Cosaert. Bij het Dubbel Dames B ging het goud naar Kaat Devoldere uit Meulebeke en Anna Roelens. Bij het Enkel Heren E was er zilver voor Robbe Devrieze en brons voor Boaz Vanweehaeghe. “Dat is altijd een druk bezette reeks, waarin twee van onze spelers bewezen dat ze mooie progressie maken.”

Regelmatigheidsbekers

Bovenop alle mooie resultaten was er nog een primeur voor TTCWielsbeke-Leieland. “Het was de eerste keer ooit dat we een derde plek bij de seniors en zelfs een tweede plek bij de jeugd behaalden. We zijn enorm trots op dit resultaat”, zegt tevreden bestuurslid Ewout Desmet.

Bij de Dubbel Heren Benjamins behaalden Maciej Sawala en Malaï Van De Veire het goud. “In deze jongste leeftijdscategorie was dit misschien een verwachtte prestatie omdat ze bij de beteren behoren in de provincie,” vertelt bestuurslid Ewout Desmet trots. “Bij de Dubbel Heren Preminiemen waren Harm Noppe (Zwevegem) en Jack Dobbelaere primus. Beide jongens speelden ook de finale tegen elkaar in het enkel.

Bij de Dubbel Heren Miniemen pakten Vic Maes en Oscar Maes knap zilver. Het hoogsthaalbare. Bij de Dubbel Heren Juniors was er eveneens zilver weggelegd voor Nand Vynckier en Joran Werner. Bij de Enkel Dames NG werd Isabel Cosaert tweede bij haar eerste deelname. Heel knap. De Enkel Heren Benjamins was een kolfje naar de hand van Maciej Sawala. Maciej is veruit de beste van zijn lichting en dus greep een logische eerste plek. Bij de Enkel Heren Preminiemen was het zilver voor Jack Dobbelaere. Bij de Enkel Heren Miniemen was voor Vic Dobbelaere een derde plek het hoogst haalbare maar dit is misschien de strafste prestatie van de dag. Bij de Enkel Heren Juniors was ook Nand Vynckier goed voor zilver. Bij de Enkel Dames Veteranen +50 ging het brons naar Régine Thienpont. Plek 1 en 2 waren buiten bereik, Regine was de beste van alle andere spelers van hetzelfde niveau. Puike prestatie dus. Bij de Gemengd Benjamins was er goud voor Milaï Van De Veire en Clara Pattyn van Zonnebeke. Ze waren een maatje te groot. Bij de Gemengd Preminiemen waren Jack Dobbelaere en Lore Goethals van Zandvoorde tweede. Bij de Gemengd Veteranen +40 was er brons voor Kris Werner van Oostduinkerke en Isabel Cosaert. Bij de Dubbel Dames B ging het goud naar Kaat Devoldere van Meulebeke en Anna Roelens. Bij de Enkel Heren E was er zilver voor Robbe Devrieze en brons voor Boaz Vanweehaeghe. Een altijd heel druk bezette reeks en 2 van onze spelers bewijzen dat ze mooie progressie maken.”

Regelmatigheidsbekers

“Het was de eerste keer ooit dat we een derde plek bij de seniors en een 2e (!!!) plek bij de jeugd behaalden. We zijn enorm trots op dit resultaat,” aldus Ewout Desmet. (ELD)

The post TTC Wielsbeke-Leieland sterk op provinciekampioenschap: “We zijn hier enorm trots op” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

LIVE. Belgian Arrows herpakken zich, kan Italië nog een vuist maken?

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me verschrikkelijk”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstdorp Houtave is toe aan negende editie

Op zondag 7 juli vindt van 11 tot 18 uur de negende editie van Kunstdorp Houtave plaats. Keramisten, schilders, metaalartiesten, tekenaars, papierwerkers, grafici… Meer dan veertig kunstenaars stellen hun werken tentoon in de verkeersvrije dorpskern van ‘het Montmartre van de polders’.
The post Kunstdorp Houtave is toe aan negende editie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »