Racing Genk knokt zich na rust nog naar een punt tegen Cercle Brugge

Racing Genk is zaterdag op de 21e speeldag in de Jupiler Pro League niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen Cercle Brugge. Genkenaar Andi Zeqiri maakte na rust met de gelijkmaker de openingstreffer van de onvermijdelijke Kevin Denkey uit het wedstrijdbegin ongedaan.

Het was een gehavend Racing Genk dat tussen de lijnen kwam. Draaischijf Bilal El Khannous, Joseph Paintsil, Joris Kayembe en Alieu Fadera zitten op de Afrika Cup, terwijl aanvoerder Bryan Heynen niet fit genoeg bleek. De ideale gelegenheid dus om wat jongeren kansen te geven, maar door een vergetelheidje stonden Claes, Caicedo, Adedeji-Sternberg en Karetsas nog niet op de A-lijst, waardoor ze ook niet op de bank mochten plaatsnemen. Zo startte Genk het eerste duel na de winteronderbreking met slechts vier veldspelers op de bank.

KRC Genk kon na een belabberde eerste helft blij zijn dat er slechts een 0-1 achterstand op het scorebord van de Cegeka Arena stond, de score had immers veel hoger kunnen oplopen. Van bij de aftrap hadden de Limburgers het moeilijk met de hoge pressing en het energieke spel van de Vereniging, die na negen minuten de score opende via wie anders dan Kevin Denkey. Van dichtbij duwde de topschutter in de Jupiler Pro League zijn zestiende competitiedoelpunt van het seizoen tegen de netten.

Het morrende Genkse publiek kreeg vervolgens een karrenvracht aan kansen voor de bezoekers te zien. Nazinho, Utkus, Lemaréchal, Denkey en opnieuw Lemaréchal lieten wenkende kansen echter liggen. Pas met de rust in zicht ging de Brugse winterstorm liggen. Cuesta stak voor de vicekampioen als eerste de neus aan het venster en in de blessuretijd van de eerste helft krulde Tolu een zelf afgedwongen vrije trap tegen de buitenkant van de paal. Bij de daaropvolgende hoekschop leek Daniel Munoz de gelijkmaker tegen de netten te koppen, maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Ook na de pauze bleef het een boeiend kijkstuk, met deze keer kansen langs beide kanten. Een voor het overige uitstekende Félix Lemaréchal vergat opnieuw de voorsprong te verdubbelen en dat brak Cercle bijzonder zuur op. Net voorbij het uur kegelde de pas ingevallen Andi Zeqiri van buiten de zestien immers de gelijkmaker onhoudbaar in de benedenhoek: 1-1. Verder kwamen beide teams niet meer. Het resultaat was een puntendeling waar niemand echt gelukkig om was.

In de stand blijft Genk vierde met 35 punten, maar die vierde stek dreigen ze zaterdagavond al kwijt te spelen aan Club Brugge, dat Westerlo ontvangt. Cercle komt met 32 punten dan weer voorlopig op een met landskampioen Antwerp gedeelde zesde plaats. Na alle Gouden Schoen-feestjes staat The Great Old zondagnamiddag op de Bosuil tegenover Sporting Charleroi.

The post Racing Genk knokt zich na rust nog naar een punt tegen Cercle Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Op vrijdag 5 juli is er in Poperinge het avondcriterium, aan de vooravond van de kermis in de Hoppestad. Aan de start verschijnen enkele streekrenners, onder wie ook Kjill Ampoorter. De eerstejaarsbelofte en student zal voor het eerst deelnemen aan deze wedstrijd.
The post Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “God de Almachtige”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door het wassende water.

Lees meer »

MUG-dienst van AZ Zeno Knokke-Heist uitgebreid met mobiel echotoestel waarmee onzichtbare letsels te zien zijn

Tijdens een spoedinterventie is snelheid cruciaal. Om patiënten nog vlotter en correcter te helpen, kan de AZ Zeno-MUG nu gebruikmaken van de Vscan: een draagbaar echotoestel waarmee de arts real-time echobeelden maakt op de plaats van het incident.
The post MUG-dienst van AZ Zeno Knokke-Heist uitgebreid met mobiel echotoestel waarmee onzichtbare letsels te zien zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik had diarree en legde daarom mijn GSM weg”: geen straf voor voyeur (35) die dames filmt in toiletten, wel vijf jaar burgerrechten kwijt

Een 35-jarige man uit Nieuwpoort die verschillende dames stiekem heeft gefilmd in toiletten op het strand van Nieuwpoort en Koksijde is schuldig bevonden door de rechter. De man krijgt evenwel geen straf, maar de gunst van de opschorting. Hij is wel voor 5 jaar zijn burgerrechten kwijt en moet één slachtoffer 1.000 euro schadevergoeding betalen. “Het was een bijzonder vies

Lees meer »

ILVO stelt Vlaanderens eerste zaai-drone voor: “Minder druk op de bodem, en ook minder onkruid”

Op termijn kunnen landbouwers een zaai-drone gebruiken in plaats van zware machines, als ze nieuwe gewassen willen zaaien. Zeker op akkers die er slecht bijliggen kan zo’n drone nuttig zijn. ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, heeft de drone uitgetest en spreekt alleen van voordelen. "Het enige nadeel, is het ontbreken van een goed wettelijk kader", zo klinkt

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Brussels Airport vraagt federale overheid om meer dan 100 extra agenten voor grenscontroles

De luchtvaartpolitie op Brussels Airport, die instaat voor de grenscontroles, is structureel onderbezet. De luchthavenuitbater vraagt de federale overheid om die onderbezetting ongedaan te maken. Volgens Brussels Airport zijn er 183 agenten te kort, volgens de federale politie 118. Hoe dan ook heeft die structurele onderbezetting vaak tot gevolg dat aankomende passagiers tot 3 uur lang moeten aanschuiven aan de

Lees meer »