Michiel Logie moet met Brielen Sport (3A) snel wat opschuiven

In derde provinciale A loopt het niet zo gesmeerd voor Brielen Sport. De ploeg van coach Michiel Logie staat derde laatste, waardoor er nog geen zekerheid is over een verlengd verblijf. De opdracht is om zo snel mogelijk enkele plaatsen op te schuiven. Misschien kan dat zondag al, na een eventuele winst bij middenmoter SK Staden.

“Vorig weekend hebben we ons eerste gelijkspel van het seizoen behaald”, zegt de 29-jarige leerkracht uit Poperinge. “Maar nog hoopgevender is dat we voor het eerst dit seizoen ook de nul hebben gehouden. Vooraf hadden we misschien wel nog meer verwacht dan dit blank gelijkspel, na afloop konden beide teams wel content zijn. Dan nog blijft het voor ons niet het verwachte seizoen. Het wordt eigenlijk gekenmerkt door veel tegenslag. Zo verloren we al enkele keren door een tegengoal in blessuretijd.”

Kloof in maart

Zondag moet Brielen aan de bak in Staden. “Het is een ploeg die in principe binnen onze mogelijkheden moet liggen. Dat hebben we toch bewezen in de heenwedstrijd door te winnen. Dat komt ook doordat het een ploeg is die voetbal toelaat en dat zelf ook probeert te spelen. Details zullen dus wellicht over winst of verlies beslissen. Hopelijk is het dat eerste, zodat we zo rap mogelijk enkele plaatsen kunnen opschuiven richting veiliger oorden. Dan moeten we in maart proberen een definitieve kloof te slaan met de staartploegen, wanneer we onze rechtstreekse concurrenten Kortemark, Elverdinge en Vleteren treffen.”

In Brielen zijn de gesprekken voor volgend seizoen volop aan de gang.

“Bijna iedereen heeft al bijgetekend. Gregory Nuytten en Kevin Serruys stoppen met voetballen. Kevin zal wellicht bij de club blijven, in een andere functie. Inkomende transfers zijn er nog niet”, aldus nog Michiel Logie. (SBR)

Zondag 21 januari om 14.30 uur: SK Staden – Brielen Sport.

The post Michiel Logie moet met Brielen Sport (3A) snel wat opschuiven is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “We zitten op een veilige plek nu”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

Bergen van zand en zeewier en vis tussen de modder: veel schade na storm Helene in VS, dodental stijgt tot boven de 60

Het dodental in de Verenigde Staten door Helene, de storm die vrijdag als orkaan van de vierde categorie aan land kwam in Florida, is opnieuw verder opgelopen. Het staat vast dat nu minstens 63 mensen om het leven zijn gekomen. Er wordt nog altijd druk gezocht naar overlevenden. Hulpverleners worden daarbij op sommige plekken gehinderd doordat bruggen zijn ingestort als

Lees meer »

EXCLUSIEF. Achter de schermen bij de beveiliging van de paus: “We wilden hem een loge geven, maar zo’n ‘kotteke’ achter het podium was genoeg”

Hij staat in de top vijf van meest beveiligde mensen ter wereld en dat zullen ook onze veiligheidsdiensten geweten hebben. De eerste vergadering over de beveiliging van de paus dateert al van maart, een half jaar geleden. Zowat overal waar hij komt, ligt het scenario tot op de minuut precies klaar. HLN mocht exclusief mee achter de schermen bij de

Lees meer »

Dronken bestuurder veroorzaakt dodelijk ongeval na derby: 33-jarige man overleden, andere persoon in levensgevaar

In de Middelmolenlaan in Deurne, vlak bij het Bosuilstadion, heeft zondagnamiddag een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een chauffeur onder invloed van alcohol reed met hoge snelheid tegen een stilstaande auto, die vervolgens weggeslingerd werd. Een 33-jarige persoon die met de chauffeur van de stilstaande wagen stond te praten, werd geraakt en overleed ter plaatse.

Lees meer »

30 miljoen extra voor Thermae Palace en Gaanderijen, maar lokale partijen blijven bekvechten over dossier

In het nieuwe Vlaamse regeerakkoord is 30 miljoen euro voorzien voor de restauratie van de Gaanderijen en het Thermenhotel. “Zonder dat er extra gebouwen moeten komen”, luidt het. De politieke partijen kijken verschillend naar het dossier en op twee weken voor de verkiezingen claimen meerdere partijen de toezegging. Dement houdt de vinger aan de pols : “Het is positief, maar

Lees meer »

Drie Palestijnse leiders gedood in Libanon – Tientallen doden nadat gevechtsvliegtuigen Hezbollah-doelwitten in Libanon aanvallen

Drie Palestijnse leiders van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina zijn in de nacht van zondag op maandag gedood bij een luchtaanval van Israël in Libanon. De aanval werd uitgevoerd op het district Kola in de Libanese hoofdstad Beiroet. Zondag kwamen in Libanon nog 53 mensen om bij Israëlische aanvallen op Hezbollah-doelwitten. Volgens het leger werden voor die operatie

Lees meer »

Domper voor Anderlecht: zieke Dendoncker niet mee naar Spanje voor Europees duel tegen Sociedad

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Man (31) uit Gistel die voorwaarden schond wil niet terug naar cel

Een 31-jarige man uit Gistel hoopt niet opnieuw naar de cel te moeten. Hij kreeg twee jaar cel met uitstel voor de verkrachting van een minderjarige, maar leefde zijn voorwaarden. Zo moest hij onder meer een cursus volgen, maar kwam niet opdagen. “Ik heb die mail niet gekregen.”
The post Man (31) uit Gistel die voorwaarden schond wil niet

Lees meer »

‘Brein’ achter aanslag Charlie Hebdo krijgt levenslang

De 42-jarige jihadist Peter Cherif is donderdag in Frankrijk door het bijzondere hof van assisen van Parijs veroordeeld tot een levenslange celstraf. Cherif speelde een belangrijke rol in de training van een van de mannen die een aanslag pleegde op de redactie van Charlie Hebdo in 2015 en hij ontvoerde in 2011 drie mensenrechtenactivisten.

Lees meer »

Parochie in shock: pastoor sterft tijdens uit de hand gelopen seks- en drugsfeestje in Kalmthout

Handel in verdovende middelen met de dood tot gevolg. Zo luidt de kwalificatie van een opmerkelijk verhaal in Heide, bij Kalmthout. Donderdagnacht kregen de hulpdiensten daar een oproep vanuit de pastorijwoning. Het was pastoor B. (60) die belde: zijn collega (69) was onwel geworden. Toen de politie arriveerde, werd duidelijk wat er gaande was: seks, drugs en… een overleden Britse

Lees meer »