Maxim Vancompernolle (WS Lauwe) in derby tegen SV Wevelgem City: “Het is van moeten”

Het is weer zover, zondag staat de Leiederby tussen WS Lauwe en SV Wevelgem City opnieuw op het voetbalmenu. White Star aast op revanche na de 2-1-nederlaag van in de heenronde, en verloor vorige zondag nog op leider Diksmuide met 2-0. Met slechts 6 op 18 is Lauwe niet denderend bezig. Alleen met winst tegen de Wevelgemse buur kunnen de geel-zwarten tevreden zijn.

Het burenduel tussen WS Lauwe en SV Wevelgem City staat altijd garant voor spanning en spektakel. Het zal deze keer niet anders worden. Als Lauwe zijn eindrondekansen wil gaaf houden, is winnen de enige optie. “Het is inderdaad van moeten”, beaamt Maxim Vancompernolle. “Tegen Wevelgem hebben we nog iets recht te zetten na de onterechte nederlaag van in de heenronde. Het klopt dat ik persoonlijk geen goede herinneringen bewaar aan de voorbije wedstrijden op Wevelgem. Tweemaal slaagde ik er niet in om loepzuivere kansen te verzilveren. Hopelijk derde keer, goede keer. Voetballend moeten we voor niemand onder doen, behoren we tot een van de betere ploegen van de reeks. Zelfs vorige zondag op Diksmuide waren we de betere van de thuisploeg. Het enige verschil zat hem in het afwerken. Een uitgekookt Diksmuide profiteerde tweemaal van onze fouten, terwijl wij in de zone van de waarheid andermaal in gebreke bleven.”

nationaal voetbal

Ondertussen heeft Maxim Vancompernolle niet getwijfeld om zijn handtekening te zetten voor een langer verblijf bij Lauwe. “Bij White Star ben ik bezig aan mijn zevende seizoen”, zegt de 25-jarige middenvelder. “Ik zit hier goed, ben vergroeid met de club en de mensen er omheen. Vorig seizoen opteerde ik voor een verblijf bij Mandel, maar dat is mij niet zo goed bevallen. Gelukkig sloot White Star me weer in de armen. Uiteraard hoop ik nog eens te mogen proeven van nationaal voetbal. Liefst met Lauwe. Via de titel zal het dit seizoen nog moeilijk gaan. Niemand zal een ervaren en uitgekookt Diksmuide van de hoofdprijs kunnen houden. Wij moeten voluit gaan voor een eindrondeticket. Weliswaar op voorwaarde dat we onze motor binnen de kortste tijd weer op het juiste toerental krijgen. Te beginnen zondag tegen Wevelgem”, besluit Maxim Vancompernolle.

Zondag 21 januari om 14.30 uur: WS Lauwe SV Wevelgem City.

The post Maxim Vancompernolle (WS Lauwe) in derby tegen SV Wevelgem City: “Het is van moeten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Doen nieuwe details over bedrog de bom ontploffen tussen Felipe en Letizia? “De koning kan haar niet meer uitstaan”

Staat het huwelijk van koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) op springen? In de Spaanse pers duiken steeds meer geruchten op dat het koppel op een scheiding afstevent, na overspel van Letizia. “Ze kunnen elkaar niet meer uitstaan en hebben een geheime regeling over de kinderen,” klinkt het. Zeker nu haar vermeende minnaar weer van zich laat horen en

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

25.000 huisartsen hebben afgelopen week een brief van het Riziv gekregen waarin staat of ze te veel antibiotica voorschrijven. Wie blijft volharden, dreigt een boete te krijgen. “De cijfers zwart op wit zien, dwingt je om je eigen gedrag en dat van jouw collega’s in vraag te stellen.”

Lees meer »

Vrouw (24) mag dag na fataal ongeval ziekenhuis verlaten maar sterft paar uur later thuis: autopsie moet meer duidelijkheid brengen

Een 24-jarige vrouw uit Turnhout is zondagnamiddag overleden in haar woning. De avond ervoor was ze nog betrokken bij een aanrijding in het Nederlandse Baarle-Nassau. Daarbij had een 41-jarige vrouw uit Minderhout het leven gelaten. Het gerecht laat een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.

Lees meer »

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

Natuurgebied De Pilse is recreatieve en toeristische hotspot

De Pilse is een natuurgebied in Zedelgem met een oppervlakte van 5 hectare en bevindt zich ten zuiden van de dorpskern, aan het einde van de Pilsestraat. Zopas hebben de gemeente en de provincie West-Vlaanderen deze mooie groene plek in de kijker gezet naar aanleiding van de inhuldiging van De Pilse als recreatieve en toeristische hotspot.
The post Natuurgebied

Lees meer »

‘Turkse investeerders’ van Eendracht Aalst laten weer van zich horen: “Zelfs al zetten ze ons buiten, vinden we een manier om onze wedstrijden te spelen”

Een dag nadat de stad Aalst de sloten van het Pierre Cornelisstadion liet vervangen en de Turkse ‘investeerders’ samen met hun Eendracht Aalst dus op straat staan, sturen die opnieuw een communiqué de wereld in. Aan blufpoker ook deze keer opnieuw geen gebrek. “Het faillissement van de SC Eendracht Aalst is dit jaar, volgend jaar en op geen enkel moment

Lees meer »