Marion Norbert Riberolle soleert naar de zege in Zonnebeke: “Perfecte week”

Marion Norbert Riberolle (Crelan-Corendon) heeft zaterdag de Kasteelcross Zonnebeke op haar naam gebracht. De 25-jarige Belgische met Franse roots zette na 5 minuten wedstrijd een solo op en rondde die netjes af.

De Nederlandse Larissa Hartog (Giant-Liv) eigende zich in deze Exact Cross de dichtste ereplaats toe. De Amerikaanse kampioene Clara Honsinger (EF Education) vervolledigde het podium. De Luxemburgse Liv Wenzel (SebMotobikes) legde beslag op de vierde plaats, voor Kiona Crabbé (Proximus-Cyclis CT). Na Essen en Otegem was dit de derde zege van het seizoen voor Marion Norbert Riberolle.

Vogel vrijwel meteen gaan vliegen

Kiona Crabbé en de Britse Xan Crees waren het beste weg na de lange aanloopstrook naar het veld. Achter hen volgden de Nederlandse Larissa Hartog, Marion Norbert Riberolle, Febe De Smedt, de Nederlandse Bloeme Kalis en de Luxemburgse Liv Wenzel. Na vijf minuten cross trok Marion Norbert Riberolle op avontuur. Larissa Hartog probeerde de kloof met de nummer drie van het BK te overbruggen en volgde bij het intrekken van de tweede ronde op 7 seconden. Een drietal met Liv Wenzel, Xan Crees en Bloeme Kalis volgde wat verderop.

De ronde daarop was de voorsprong van Riberolle op Hartog al gegroeid naar 17 seconden. Wenzel en Crees reden op 44 seconden terwijl Kalis, Honsinger, Barthels, Crabbé en de Nederlandse Noï Moes al tegen een achterstand aankeken van 53 seconden. Half cross bleef Marion Norbert Riberolle een strak tempo onderhouden. Larissa Hartog had zich netjes op positie twee geposteerd terwijl Liv Wenzel zich ontdaan had van Xan Crees en Clara Honsinger als vierde rond tufte. Deze laatste trok daarop resoluut naar de derde plaats. Marion Norbert Riberolle en Larissa Hartog zou ze evenwel niet meer remonteren. Riberolle soleerde zo, na Otegem, naar haar tweede zege deze week.

Vanhoudt wint bij junioren jongens

Eerder op de dag zette Yoren Vanhoudt de cross bij de jongens junioren naar zijn hand. Hij haalde het afgescheiden van Bern Zimmerman en Tibo Vancompernolle. Brent Lippens won de wedstrijd bij de tweedejaars nieuwelingen, Emiel Osaer bij de eerstejaars nieuwelingen.

Riberolle was heel tevreden met haar nieuwe zege. “Het was een bewuste keuze om hier vandaag te starten. Met twee zeges op rij beleef ik een perfecte week”, vertelde ze na afloop. “Het was nochtans niet gemakkelijk om een strak tempo te rijden op deze bevroren ondergrond, maar dat ik zo vroeg in de wedstrijd alleen op kop kwam te liggen, zorgde er wel voor dat ik goed kon uitkijken waar ik de beste lijnen zou kunnen rijden. Op sommige plaatsen was het een echte ijsbaan en lukte het me amper om recht te blijven. Mijn voeten zijn ook helemaal bevroren. Dat zal pijn doen in de douche straks.”

Morgen/zondag neemt de renster van Crelan-Corendon het vliegtuig naar Spanje. Niet om er in Benidorm te gaan crossen, wel om er een stage met de ploeg af te werken. “Ik kan met een gerust gemoed op stage vertrekken en daar werk ik verder naar het WK toe. Ik was zesde op het Europees kampioenschap in Pontchâteau. Daar was ik niet echt tevreden mee. Ik hoop alvast stukken beter te doen in het wereldkampioenschap. Ik hoop op een goede dag in Tabor en wil daar hopelijk een stek in de top vijf in de wacht slepen en zo een mooi einde breien aan mijn veldritseizoen.”

The post Marion Norbert Riberolle soleert naar de zege in Zonnebeke: “Perfecte week” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Witsel mee op trainingsveld daags voor clash met Frankrijk

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, momenteel wordt er getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt Frans bondscoach

Lees meer »

Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.
The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in

Lees meer »

Amadou Onana en Orel Mangala leggen op sociale media EK neer: “Wreed, maar we hebben hart en ziel in de strijd gegooid”

Einde verhaal voor de Rode Duivels op dit EK. Een zure nederlaag tegen Frankrijk als eindstation. En dus zijn de Belgen intussen huiswaarts gekeerd. Tijd voor vakantie, tijd voor bezinning. “We komen sterker terug”, legde Amadou Onana het teleurstellende EK neer. Mangala, zijn ploegmaat op het middenveld, vulde aan: “We willen jullie trots maken en ik heb er alle vertrouwen

Lees meer »

Ervaren redder getuigt na overlijden jongetje (7) tijdens schooluitstap: “Een kind in de problemen verdwijnt binnen 20 à 60 seconden onder water”

Toen ze samen een ijsje wouden eten, bleek dat er een kindje ontbrak. Aan de zwemvijver van De Mosten voltrok zich deze week een drama dat iedere ouder, begeleider en redder in het hart treft. Redder Sibian De Gussem maakte al 9 reddingen mee. “Een kind in de problemen verdwijnt binnen 20 à 60 seconden onder water.”

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

? “Kan Evenepoel de cadans op de Galibier volgen?”

De Tour duikt vandaag voor het eerst de bergen in. In de Alpen wacht een lastige tocht met drie beklimmingen, goed voor net geen 4.000 hoogtemeters. Dé scherprechter is de mythische Col du Galibier. Voor de klassementsmannen wordt dit de eerste serieuze test. Kan Remco Evenepoel de beste klimmers volgen? Die vraag stellen ook Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck zich

Lees meer »

150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke

Op zondag 7 juli vormen de hoeve en naastliggende weilanden van Willy Hooft (81) in Poeke het feestdecor voor oldtimerlandbouw. Al van bij de eeuwwisseling organiseren Willy en een 50-tal medewerkers, buren en kennissen uit de agrosector onder de titel Paard & Oldtimerfeesten.
The post 150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Joe Biden laat nu ook al een steek vallen bij de dagelijkse meme van KW! ? En zo iemand wil dan president worden!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mobiele camera en politiepatrouilles in Sportpark Kuurne leveren al meteen resultaten op en worden verdergezet

De afgelopen weken was het Sportpark in Kuurne, samen met de vele inwoners die er komen sporten, ontspannen en werken, heel regelmatig het slachtoffer van een kleine groep, vaak heel jonge, amokmakers. Zij bezondigden zich aan allerlei vormen van overlast en criminaliteit: vandalisme, graffiti, intimidatie, drugs, lawaai, sluikstorten, … De gemeente Kuurne en de politiezone Vlas stellen een nultolerantie in

Lees meer »

Geen doelpunten, maar toch uitgelaten sfeer op speelplaats van Sint-Bernarduscollege voor wedstrijd van Rode Duivels

De speelplaats van het Sint-Bernarduscollege was woensdagavond opnieuw het decor van een spannende voetbalavond, dit keer voor de wedstrijd tussen Oekraïne en België die eindigde in een 0-0 gelijkspel. Ondanks het ontbreken van doelpunten, bleef de sfeer uitgelaten en vol verwachting.
The post Geen doelpunten, maar toch uitgelaten sfeer op speelplaats van Sint-Bernarduscollege voor wedstrijd van Rode Duivels appeared

Lees meer »