Gilles Van Hoof gelooft in goede afloop voor Nieuwkerke

SK Nieuwkerke ging in de tweede provinciale B op bezoek bij Beveren-Leie, de nummer twee. De ploeg van Patrick Van Hoof keerde terug met een punt.

“Een correct resultaat als je de hele match bekijkt. Met wat geluk winnen we, maar evengoed konden we er verliezen. De beide keepers speelden een sterke match”, analyseert Gilles Van Hoof. “Vooraf teken je voor een punt bij de tweede. We hebben de punten nodig en ik denk dat we tegen veel ploegen die broodnodige punten kunnen pakken. Het ligt allemaal heel dicht bij elkaar in deze spannende reeks. We komen van ver terug en staan nu 13de. Ik geloof in een goede afloop. De ploeg hangt goed aaneen en iedereen werkt keihard. Ook naast het veld is er een aangename sfeer. Het is hier een echte familieclub.”

Thuis tegen Moorsele

“Onze volgende opdracht is tegen Moorsele. In de heenronde werd het een spectaculaire 3-3. Hopelijk kunnen de punten zondag in Nieuwkerke blijven.” Gilles is dit jaar nieuw bij SK Nieuwkerke. Voordien was hij actief bij KSV Roeselare, Wevelgem en vorig seizoen bij EVC Beselare. De 24-jarige Lauwenaar startte het seizoen onder trainer Eddy Verbeeck, maar intussen is zijn vader Patrick de hoofdtrainer. “Toen ik bij de U8 in KSV Roeselare speelde, zat ik bij de B’s en trainde papa de A-ploeg. Toen kreeg ik al meermaals training van mijn pa. Het is wel speciaal, maar bij SK Nieuwkerke is het mijn coach. Naast het veld is het mijn vader en ik kijk wel naar hem op. Bovendien hebben we een uitstekende band.” Gilles is van nature een aanvaller, maar staat nu achterin. “Bij Beselare moest ik depanneren achterin en daar heb ik mijn plezier in gevonden. Dit seizoen mocht ik al veel spelen en ik zie dan ook geen enkele reden om niet bij te tekenen. Volgend seizoen zal ik dus opnieuw de kleuren van SKN verdedigen”, geeft Gilles nog mee, die werkt als magazijnier bij Autohandel Didier. (API)

Zondag 21 januari om 14.30 uur: SK Nieuwkerke KSV Moorsele A.

The post Gilles Van Hoof gelooft in goede afloop voor Nieuwkerke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld

Stad Brugge investeert in de vervanging van de veldverlichting van sportcomplex Gulden Kamer en de krachtbalterreinen in Lissewege. De bestaande verlichting wordt vervangen door energiezuinige LED-verlichting.
The post Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dramatisch voorjaar voor Belgische kledingwinkels

De Belgische kledingwinkels hebben er het slechtste jaarbegin op zitten sinds 2011. Op de covidjaren 2020 en 2021 na lag het verkoopvolume in het eerste kwartaal op het laagste peil in 13 jaar. Dat schrijven De Tijd, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vrijdag op basis van cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Pluspunt voor de consument: de

Lees meer »

Weer yoga in de weide van boer Jos

In de weide van boer Jos in Reningelst kan je op vrijdag 12 juli opnieuw een workshop yoga volgen. Dit jaar wordt gekozen voor een avondsessie.
The post Weer yoga in de weide van boer Jos appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op 500 deelnemers”

Corona, eendenkroos en vorig jaar blauwalg zorgden ervoor dat Damme-Brugge sedert 2019 niet kon plaatsvinden. Voor dit jaar koos de Brugse Zwemkring (BZK) voor een datum eerder op het seizoen. Zondag 30 juni is het zover met als nieuwigheid de zwemwedstrijd over een afstand van één kilometer.
The post Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »

VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve.

Lees meer »